Реклама

🎧 Аудіосеріал про Куренівську трагедію: чому варто слухати

Медіасервіс MEGOGO розпочав власне виробництво аудіосеріалів, в основі яких лежать історії реальні чи створені авторами. Перший такий проєкт отримав назву «Куренівка: історія київського потопу» і розповідає подробиці найбільшої техногенної катастрофи Києва. Прослухавши, ми розповідаємо, чому цей аудіосеріал вартий вашої уваги.
Čytaty latynkoju
unsplash.com
🎧 Аудіосеріал про Куренівську трагедію: чому варто слухати
  1. Головна
  2. Креатив
  3. 🎧 Аудіосеріал про Куренівську трагедію: чому варто слухати
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Медіасервіс MEGOGO розпочав власне виробництво аудіосеріалів, в основі яких лежать історії реальні чи створені авторами. Перший такий проєкт отримав назву «Куренівка: історія київського потопу» і розповідає подробиці найбільшої техногенної катастрофи Києва. Прослухавши, ми розповідаємо, чому цей аудіосеріал вартий вашої уваги.

Історія Куренівської трагедії

Аудіосеріал присвячений до 60-ї річниці пам’яті трагедії. Проєкт складається із шести епізодів, кожен із яких розповідає деталі найбільшої техногенної катастрофи в історії Києва.

Офіційно вона забрала життя 145 людей, завдала величезних матеріальних збитків і повністю змінила ландшафт цієї частини Києва. Записи, які ви можете почути, — це історії, створені на основі спогадів реальних людей, що стали свідками цієї трагедії. Послухати аудіосеріал «Куренівка: історія київського потопу» можна безкоштовно за посиланням.

Історична достовірність

Над аудіосеріалом про Куренівську трагедію команда MEGOGO Audio працювала близько трьох місяців. Майже усі матеріали й документи про цю подію були приховані, а деякі з них були знищені ще за радянських часів. Творча група спілкувалась з очевидцями аварії, працювала з аудіо і відеоматеріалами, які вдалося знайти.

Також до роботи над аудіосеріалом запросили експертів, які досліджують історію радянської України. Серед них: кандидат історичних наук і старший науковий співробітник Інституту історії України Національної академії наук України Віктор Крупина, докторка філософських наук і професорка Одеського національного університету Оксана Довгополова, інженер, історик електричного транспорту Києва, ветеран праці Казимир Брамський.

Новий формат

Це перший український серіал, доступний у форматі аудіо. На відміну від розмовних подкастів, поширених в Україні, він має режисера, сценариста і творчу групу. Над аудіосеріалом «Куренівка: історія київського потопу» працював молодий український кінорежисер Корній Грицюк (автор документальних кінострічок «Поїзд «Київ – Війна», «Безлюдна країна», «Іподром»). Серед акторів, які озвучили історії: Римма Зюбіна («Гніздо горлиці»), Андрій Куліков, Денис Шацький та інші.

Атмосфера реальності

Під час запису аудіосеріалу команда зімітувала різні звуки, що додають сюжету особливої динаміки і створюють для слухача атмосферу реальності. Так ви можете почути звуки брудного потоку, який заповнює вулиці, крики людей та шум битого скла, сирени, звуки трамваю, вантажівок та архівні записи 1961 року.

Наразі на етапі виробництва ще близько десяти аудіосеріалів, які протягом року будуть представлені слухачам. Серед них:

Читайте також: 🔈 Подкаст «Інше інтерв’ю»: Володимир Нечипорук — про життя за полярним колом, боротьбу за незалежність, бізнес 90-х та перший Український тиждень моди
  • проєкт на основі листувань Лесі Українки;
  • історія про подорож на Антарктиду;
  • документальний проєкт до річниці катастрофи на Чорнобильській АЕС;
  • історії за мотивами оповідань Ірени Карпи та інші.

Як розповідає Іван Шестаков, директор зі стратегічного розвитку MEGOGO, новий формат сервісу — це наративний подкаст. В основі аудіосеріалів повноцінна історія, документальна або художня, з детально пропрацьованим сюжетом, персонажами та подіями.

Історії розділені на короткі серії, аби зручніше було слухати на ходу і не доводилося переривати розповідь на півслові, руйнуючи при цьому всю магію історії. Такий формат не новий у світі. Величезна кількість художніх і документальних наративних подкастів створюється зараз провідними світовими студіями. Але в Україні саме такий формат представлений вперше

Іван Шестаков, директор зі стратегічного розвитку MEGOGO

Прослуховування аудіосеріалів, як і подкастів, абсолютно безкоштовне та доступно у розділі «Аудіо» застосунку MEGOGO на смартфонах на базі iOS та Android, в автомобілях з аудіосистемою Android Auto та Appe CarPlay.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...