Реклама

🍊 У Іспанії використовуватимуть апельсини як джерело зеленої енергії

Наразі вже шукають спонсорів проєкту.
Čytaty latynkoju
unsplash.com
🍊 У Іспанії використовуватимуть апельсини як джерело зеленої енергії
  1. Головна
  2. Місто
  3. 🍊 У Іспанії використовуватимуть апельсини як джерело зеленої енергії
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Наразі вже шукають спонсорів проєкту.

Апельсини — джерело енергії

Севілья — це столиця автономного регіону Андалусія та місто з найбільшою кількістю апельсинових дерев. Понад 48 тисяч дерев у місті фільтрують повітря та поглинають шкідливі речовини.

Плоди на деревах не є їстівними — вони несуть лише декоративний характер, однак коли вони дозрівають, то стають великою проблемою. Плоди падають на землю й на вулицях буквально є невеличкий потік з липкого апельсинового соку, що так приваблює комах. Місто намагається своєчасно прибирати, однак за великих масштабів це може стати суттєвою проблемою.

Місцева водопровідна компанія Emasesa планує використовувати апельсини як джерело енергії — для цього використовуватимуть метан, який плоди виділяють під час гниття.

Читайте також: 🏢 Toyota побудує розумне місто на базі старого заводу

За розрахунками компанії тонна апельсинів може дати електропостачання п’яти будинкам, а на вулицях Севільї вже зібрали для перших тестів понад 35 тонн опалих плодів.

Однак апельсини можуть стати не тільки джерелом енергії — їхні залишки передаватимуть місцевим фермерами, які використовуватимуть відходи як добриво на полях. Щоправда, на реалізацію цього проєкту необхідно отримати від міста — €250 тисяч. Наразі шукають інвесторів, які будуть готові профінансувати цей задум.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...