Реклама

Hot Wheels: іграшка, яка може коштувати 175 тисяч доларів

Čytaty latynkoju
Hot Wheels: іграшка, яка може коштувати 175 тисяч доларів
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. Hot Wheels: іграшка, яка може коштувати 175 тисяч доларів
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Чого варта лише лялька Барбі, яку створила співзасновниця компанії Рут Хендлер. Її чоловік та бізнес-партнер Елліот мріяв винайти таку ж легендарну іграшку для хлопчиків, якою стала ця лялька для дівчаток. Він знайшов автомобільного дизайнера General Motors та інженера-ракетобудівника, які разом створили Hot Wheels.

Як все починалось

У 1968 році на ринок вийшла колекція Original Sweet 16. Вона містила 16 моделей, разом з іконою того часу Custom Camaro. Вже через рік на прилавки потрапила найцінніший автомобіль виробника – прототип Volkswagen Beach Bomb з дошками для серфінгу. В у 1970 році бренд став на шлях перегонів між двома популярними гонщиками Дона «Змія» Прудона та Тома “Мангуста” Мак’юена, та випустив набір з копіями їх автомобілів.

Були також і курйози. Наприклад, у 1975 році компанія випустила прототип Ramblin’ Wrecker, на якому був номер телефону розробника Ларрі Вуда. Після того, як сотні дітей вирішили зателефонувати інженеру додому, в нових моделях цей номер було видалено.

Як бачимо, Mattel з самого початку встановив високі стандарти. Компанія виготовляла копії легендарних машин, слідкувала за подіями та потребами аудиторії. Понад 50 років бренд надихає різні покоління дітей на кращу гру з якісними іграшками. Тому це чудовий спосіб привити малюку любов до прекрасного. Замовити продукцію Hot Wheels можна в інтернет-магазині Panama. Сьогодні Hot Wheels – це не лише можливість насолодитись грою в дитинстві, а й прихопити свою улюблену іграшку у доросле життя. Деякі моделі бренду вважаються колекційними та коштують понад $3000 США.

Які моделі вважаються колекційними

Досвідчені колекціонери полюють за старими моделями у первісному стані. Але справжні діаманти – це автомобілі, які з тої чи іншої причини не потрапили в продаж, мають рідкісний колір, або незвичайну комбінацію коліс.  Ось короткий список актуальних колекційних моделей Hot Wheels та їх вартість.

  • Пурпуровий Rodger Dodger з білим салоном – $3000 США. Колекція вперше вийшла у 1974 році та мала чорний салон, тому такі моделі досить поширені.  А от білий салон – саме те, що цікавить колекціонерів.
  • Коричневий Custom Camaro – $3000 США. На відміну від Chevrolet Camaro, які випускались в різних формах для продажу, ця коричнево-біла версія Custom Camaro вважається рідкісною, адже її використовували лише для демонстрації в магазинах.
  • Фіолетовий Bye Focal – $6000 США. Виробник часто використовував відтінки синього, фіолетового та пурпурового, і колекціонер-початківець може легко їх переплутати. Але якщо навчитись відрізняти ці відтінки, можна знайти саме цю модель, яка цінується дуже високо.
  • Синій Ед Шейвер AMX – $10000 США. Ця модель випускалась лише у Великобританії в рамках спонсорської угоди з гонщиком Едом Шейвером. Унікальність цих автомобілів в графічній обробці, тому дуже важливо визначити, чи це оригінальний товар, або ж якісна підробка.
  • Коричневий Custom Charger – $13,000 США. Лінійка була у продажу з 1969 по 1971 роки, та користувалась популярністю. Однак коричневих моделей існує лише декілька. Колекціонери вважають, що це прототип, а не модель серійного виробництва.
  • Рожевий Over Chrome Mustang – $40,000 США. Ця модель полуничного кольору належала до приватної колекції, але ніколи не продавалась в магазинах. Як вона туди потрапила? Ми ніколи про це не дізнаємось.
  • Рожевий Beach Bomb з заднім завантаженням – $175,000 США. Цей автомобіль дуже довго належав співробітнику Mattel. Він унікальний декількома речами. По-перше, дошки для серфінгу завантажуються через заднє скло, як у справжньої машини. По-друге, відомо лише про дві рожеві версії цієї моделі.

Остання вважається найціннішою моделлю серед колекційних автомобілів. Вона була придбана щонайменше за $50,000 США та зросла у ціні у 3,5 рази.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...