Реклама

🤍 У Білорусі назбирали майже $1 мільйон у Facebook на допомогу страйкарям

Збір організувала білоруська опозиція.
Čytaty latynkoju
🤍 У Білорусі назбирали майже $1 мільйон у Facebook на допомогу страйкарям
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. 🤍 У Білорусі назбирали майже $1 мільйон у Facebook на допомогу страйкарям
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Збір організувала білоруська опозиція.

Що відбувається

Поширеною формою протестів у Білорусі стали забастовки або страйки — працівники багатьох державних підприємств, включно зі всесвітньо відомими гігантами, такими як БєлАЗ, Бєларуськалій, Мінський тракторний завод тощо, відмовляються виходити на роботу до виконання вимог протесту.

У відповідь на це керівництво підприємств та державні чиновники погрожують позбавленням зарплат, премій та навіть звільненнями тих працівників, що беруть участь у забастовці.

Аби мінімізувати наслідки для протестів, білоруська опозиція оголосила збір коштів за допомогою благодійної кампанії у Facebook.

Збір коштів

На момент написання цієї статті, зібрана сума наближається до показника $1 мільйон доларів. Гроші пожертвувало більш як 17 000 людей.

Пожертвувати гроші може будь-який користувач соцмережі, в тому числі з України. У описі кампанії є також реквізити інших способів пожертви.

Фонд приймає заявки від тих, хто потребує допомоги, і розподіляє цю допомогу на підставі принципів відкритості і прозорості, підзвітності і повазі до прав і свобод громадян

організатори фонду

Юридично фонд базуватиметься у Гаазі, за правом Нідерландів. Подати заявку на отримання допомоги білоруси можуть за посиланням.

Що відбувається у Білорусі

З 9 серпня цього року країна охоплена масовими протестами через фальсифікацію президентських виборів. Демонстранти вимагають відпустити політв’язнів, відставки самопроголошеного диктатора Білорусі Аляксандра Лукашенкі, призначення президенткою країни переможницю виборів Святлану Ціхановську та згодом проведення нових виборів.

Учасники протестів стикнулися з жорсткою реакцією самопроголошеної влади: побиттям мирних демонстрантів міліцією, тисячами арештів та зникненням людей. На сьогодні, підтверджено, що двоє людей загинуло під час протестів.

У неділю, 16 серпня, у Мінську пройшов найбільший протестний мітинг в історії країни — за різними оцінками, на нього зібралося понад 200 тис. людей при населенні столиці Білорусі 2 мільйони осіб.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...