Реклама

🔬 В Україні запустили платформу «Науковий метод» з базою науковців та лікарів для коментарів

Проєкт запустила організація INSCIENCE, яка популяризує науку та поєднує її з бізнесом.
Čytaty latynkoju
🔬 В Україні запустили платформу «Науковий метод» з базою науковців та лікарів для коментарів
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🔬 В Україні запустили платформу «Науковий метод» з базою науковців та лікарів для коментарів
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Проєкт запустила організація INSCIENCE, яка популяризує науку та поєднує її з бізнесом.

Платформа «Науковий метод» допомагає медіа та людям, які працюють з інформацією, робити якісний контент на теми науки, здоров’я, медицини, зокрема COVID-19.

На сайті є база вчених, відеолекції науковців, науково-популярних журналістів і блогерів, лікарів та інструкція як перевіряти інформацію.

Під час епідемії коронавірусної інфекції ми помітили сплеск фейкових новин. І, на жаль, вони поширюються в кілька разів швидше, ніж правдиві новини. Люди стрімко роблять репости та рідко перевіряють першоджерела. Такий несерйозний підхід спричиняє паніку і навіть може вартувати здоров’я та життя людини

Олена Скирта, співзасновниця та партнерка організації INSCIENCE

Хто долучився

До кампанії «Науковий метод» долучилися мікробіологиня, засновниця проєкту «Мікроб і Я», кандидатка біологічних наук Олена Лівінська, блогер, автор україномовного науково-популярного каналу «Клятий раціоналіст» Артем Албул, співзасновник та головний редактор науково-популярного журналу «Куншт» Кирило Безкоровайний  та Катерина Булавінова — лікарка, медична експертка Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні.

Вчені коментують лише кожну п’яту наукову новину. Це — одна з причин, чому люди можуть посилатися на стереотипи й вигадки, а не наукові факти. Разом з Інститутом масової інформації ми опитали 100 українських журналістів. Абсолютна більшість відповіла, що їм не вистачає контактів профільних експертів та базових знань, як саме висвітлювати теми науки, медицини й здоров’я. Саме тому ми створили найбільшу базу вчених та фахових лікарів, до яких можуть звертатися медіа за коментарем

Анна Орєхова, співзасновниця та партнерка організації INSCIENCE, менеджерка проєкту «Науковий метод»

Кожен охочий може підписати маніфест із зобов’язанням якісно, глибоко та ґрунтовно підходити до роботи з інформацією.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...