Реклама

🏛 У Києві відкриється «Музей науки»

Уже восени Мала академія наук України відкриє в столиці перший інтерактивний простір «Музей науки». Загалом на відвідувачів чекає понад 120 інтерактивних експонатів та інсталяцій.
Čytaty latynkoju
🏛 У Києві відкриється «Музей науки»
  1. Головна
  2. Місто
  3. 🏛 У Києві відкриється «Музей науки»
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Уже восени Мала академія наук України відкриє в столиці перший інтерактивний простір «Музей науки». Загалом на відвідувачів чекає понад 120 інтерактивних експонатів та інсталяцій.

«Музей науки»

Над експозицією, що складається з 7 блоків, працювали команди з України, Канади, США, Польщі та Швеції. Зокрема, тут представлена виставка «Дивна матерія» канадського Ontario Science Center, одного з найвідоміших наукових і дослідних центрів світу.

Виставки «Великі винаходи», «Людина», «Акустика» та «Оптика» розроблені спеціально для «Музею науки» польською компанією Strong Interactions, команда якої працювала над створенням знаменитого Центру науки «Коперник» у Варшаві.

А один із ключових експонатів приїхав до Києва з Музею математики в Нью-Йорку. Це трицикл із квадратними колесами, таких у світі всього чотири.

В «Музеї науки» ми намагаємося, перш за все, зацікавити, оживити беземоційні терміни з підручників, перетворивши їх на об’єкти й інсталяції, показуємо, як формули та закони працюють у повсякденному житті. А всіх юних відвідувачів, які хочуть знати більше, одразу запрошуємо до тематичних гуртків на поглиблене вивчення тієї чи іншої науки.

Оксен Лісовий, Директор МАНУ

Концепцію проєкту організатори описують одним словом — «спектр». Спектр наук, відкриттів і вражень: від запуску блискавки в котушці Тесли та керування роборукою до можливості побачити власний голос, потрапити всередину гігантської мушлі та в дзеркальний тунель з оптичною ілюзією. Окрема зона простору буде присвячена українським ученим.

Читайте також: 🏝 Де провести вихідні: 7 місць з басейнами під Києвом

Найбільшим інтерактивним експонатом стане скляна стеля, яка змінює колір, коли відвідувачі вводять на планшетах правильні відповіді на питання зі сфери науки.

Символічно, що проєкт відкривається в ревіталізованому павільйоні «Наука» на ВДНГ. Побудований у 1958-му для проведення наукових виставок, сьогодні простір знову відчиняє свої двері всім, кому цікаво, як влаштований світ.

«Музей науки» створений Малою академією наук України в колаборації з агенцією Gres Todorchuk і за підтримки Міністерства освіти і науки України. Над айдентикою проєкту працювала агенція Fedoriv, архітектуру павільйону створювала команда MONO Architects. Генеральним партнером стала компанія «Фармак».

Під час карантину в просторі передбачено посилені заходи безпеки, рекомендовані МОЗУ, а саме: вхід у масках, обмеження кількості відвідувачів завдяки завчасному придбанню квитків із фіксованим часом, дезінфекція інтерактивних елементів експонатів й інших поверхонь.

Стежити за новинами «Музею науки» можна за посиланням.

Також ми вже раніше писали? У Києві запустили сервіс оренди павербанків Power Now, як у Києві запустили сервіс оренди павербанків Power Now.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...