Реклама

Догляд за шкірою рук в сучасних реаліях

Запорукою успішного протистояння вірусам та інфекціям є ретельна процедура миття рук з наступною обробкою шкіри санітайзером.
Čytaty latynkoju
Догляд за шкірою рук в сучасних реаліях
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. Догляд за шкірою рук в сучасних реаліях
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Запорукою успішного протистояння вірусам та інфекціям є ретельна процедура миття рук з наступною обробкою шкіри санітайзером.

Часте застосування мила й дезінфікувальних спиртовмісних розчинів призводить до погіршення стану покривів. Навіть ті, чия шкіра раніше перебувала в задовільному стані, відмічають підвищену сухість, відчуття стягнутості, дискомфорт, появу дрібних тріщин. Щоб зрозуміти причини подібних порушень доведеться злегка заглибитися в теорію.

Шкірний бар’єр складається з білкової частини й системи ліпідних пластів. Його функціонування залежить від будови й складу системи міжклітинних ліпідів. При пошкодженні шкірного бар’єра відбувається порушення основних обмінних процесів, наприклад, збільшується втрата вологи, пошкоджується ліпідний шар, що призводить до функціональних збоїв у природних процесах, що протікають в епідермісі. У такій ситуації важливо забезпечити покривам комплексний догляд. Все необхідне ви можете замовити з безкоштовною доставкою на сайті https://makeup.com.ua/.

План дій

  • Частота застосування санітайзера. Немає потреби постійно виконувати обробку рук, якщо ви знаходитесь вдома. Але навіть у цьому випадку дезінфекція є обов’язковою, наприклад, коли ви приймаєте посилку у кур’єра. Будь-які контакти із зовнішнім середовищем повинні супроводжуватись обробкою покривів. Основна проблема полягає в тому, що спирт не тільки дезінфікує дерму, а й сильно її знежирює, руйнує захисну водно-ліпідну мантію й змінює рівень кислотності на поверхні, що не дає шкірі самостійно відновитися. Важливо, щоб в складі антисептиків були присутні такі захисні складові, як рослинні екстракти, пантенол, гліцерин.
  • Ванночки для рук. Ця процедура зазвичай виконується в салонах краси перед виконанням манікюру, але її цілком можна робити в домашніх умовах для поліпшення стану покривів. Причому, кілька разів на тиждень. Тривалість процедури повинна становити не менше 20 хвилин, а температура води не більше 40 градусів. Як основу можна використовувати картопляний відвар або настій ромашки, а значно підвищити результативність здатні ефірні олії (не більше 2-3 крапель на 300 мл рідини). Так олія герані допоможе усунути шорсткості, лимон освітлює й заспокоює покриви, троянда й лаванда знімають почервоніння. Високу результативність показують компреси та аплікації. Вони готуються з суміші ефірних і базових олій. У 20 мл основи (авокадо, льон) розчиняється кілька крапель лимона, троянди або бергамота.
  • Маски. Ми звикли використовувати цей засіб для шкіри обличчя, але сьогодні ряд відомих косметичних марок пропонують подібні варіанти й для рук. Крім таких базових функцій, як зволоження та живлення, вони також справляються з виконанням досить вузьких завдань – освітлення покривів, відновлення їх структури та цілісності, вирівнювання рельєфу, протизапальну та омолоджувальну дію. Нанесення зазвичай виконується 1-2 рази на тиждень у вечірній час.
  • Креми. Цей продукт є звичним елементом догляду за шкірою, але в сучасних реаліях обмежуватися одним варіантом не слід. Практично всі пропоновані засоби спрямовані на відновлення водно-ліпідного шару, але у протягом дня краще наносити більш легкі за текстурою, а на ніч – щільний жирний крем. До бюджетних пропозицій відносяться продукти на основі вазеліну. Деяких користувачів бентежить синтетичне походження цього компонента. Однак, він досить широко застосовується не тільки в косметології, а й для виготовлення дерматологічних препаратів зовнішньої дії, бо добре переноситься шкірою та практично не дає алергічних реакцій. Хоча такий інгредієнт має виражені захисні властивості, але літом використовувати засоби на його основі краще у вечірній час. Також рекомендуємо продукти, до складу яких входять термальна (а не звичайна очищена) вода, рослинні екстракти, сечовина, вітамінні комплекси. У складних випадках знадобитися додаткова підтримка, яку можуть надати сироватки для рук. Ці засоби діють комплексно й відрізняються високою ефективністю. Але при їх підборі обов’язково прочитайте склад. Деякі марки пропонують комбіновані варіанти у вигляді крем-сироватки, які за консистенцією й можливостям займають проміжне положення між цими двома продуктами та часто виконані на основі води та гліцерину. Також в їх формулу входять різні компоненти для догляду, але їх зміст не вище, ніж в традиційному кремі. Сироватки для рук мають водно-масляну текстуру та відрізняються більш високою концентрацією активних інгредієнтів. Замість води в формулу можуть включатися гідролати. Цей компонент отримується шляхом обробки парою (дистиляція) квітів або листя рослин, наприклад, ожини, ехінацеї, троянди, женьшеню. На противагу воді, яка виконує переважно технічні завдання, пов’язані з підвищенням сумісності складових, гідролати самостійно вирішують ряд проблем. Крім зволоження, вони також тонізують, підвищують місцевий імунітет, знижують рівень чутливості.

Отже, щоденний догляд за руками повинен складатися зі зволоження, живлення й захисту від зовнішніх факторів, а також враховуємо індивідуальні особливості покривів – вікові зміни, наявність пошкоджень, низький рівень еластичності та пружності шкіри.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...