Реклама

⚡️ Уряд подовжив карантин та оголосив про послаблення умов самоізоляції

Сьогодні на позачерговому засіданні Кабінету Міністрів оголосили про подовження карантину.
Čytaty latynkoju
⚡️ Уряд подовжив карантин та оголосив про послаблення умов самоізоляції
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. ⚡️ Уряд подовжив карантин та оголосив про послаблення умов самоізоляції
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Сьогодні на позачерговому засіданні Кабінету Міністрів оголосили про подовження карантину.

Подовження карантину 

Як повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду, стан карантину в Україні подовжено до 22 травня.

Також він зазначив, що вже з 11 травня розпочнуть пом’якшення умов самоізоляції в країні.

Карантин буде продовжений до 22 травня. Далі ми будемо дивитися, як буде рухатися пандемія в світі, як буде відбуватися коливання кривої захворюваності у нас

Денис Шмигаль, Прем'єр-міністр
Читайте також: 👩‍⚕️ Тест: чи добре ви знаєте коронавірус?

Відкриють парки, сквери, зони відпочинку, салони краси, перукарні, літні майданчики кафе та ресторанів. Окрім того розпочнуть роботу об’єкти оптової та роздрібної торгівлі непродовольчими товарами площею до 300 квадратних метрів.

Відновлять роботу музеї та бібліотеки, а професійні команди зможуть тренуватись у закритих спортзалах. Стоматологи, аудитори, адвокати та нотаріуси також зможуть працювати.

Прем’єр-міністр також повідомив, що з 11 травня країна переходить на адаптивний карантин. Тобто, якщо в певному регіоні відбудуться погіршення чи покращення ситуації, місцева влада зможе регулювати обмеження самостійно.

Також Міністерство охорони здоров’я України опублікувало правила для роботи закладів України під час карантину.

Умови для роботи закладів

Усі заклади зобов’язані дотримуватись:

  • Проведення регулярного температурного скринінгу працівників перед початком робочої зміни. Недопуск до роботи працівників, у яких виявили температуру тіла понад 37,2. Обов’язкова дезінфекція засобу вимірювання температури.
  • Обслуговування в закладах виключно на виніс за попереднім замовленням або на літніх майданчиках під відкритим небом. Умова — забезпечення відстані між столами щонайменше 1,5 метра. За одним столом — максимум двоє людей.
  • Організацію зони для обробки рук дезінфекторами спиртовмісними засобами з концентрацією спиртовмісної речовини більш як 60% та понад 70% для етилових спиртів.
  • Замовлення повинно здійснюватися дистанційно (телефоном, з використанням засобів телекомунікації) або через спеціальне вікно чи вхідні двері закладу. Видача замовлення і розрахунок — через спеціальне вікно чи вхідні двері закладу.
  • Вхід гостей усередину закладів заборонено.
  • Місце видачі замовлень повинне унеможливлювати вхід гостей до закладу. Мати можливість безготівкового розрахунку. Бути обладнаним столом чи поличкою для передачі замовлення без особистого контакту.
  • Адміністрація закладу самостійно відповідає за недопущення черг біля приміщення. Біля місця очікування повинна бути нанесена тимчасова розмітка з дистанцією між гостями щонайменше 1,5 метра.
  • Видача меню гостям заборонена. Меню повинні розміщуватися для ознайомлення поруч із місцем видачі замовлень.
  • Видача здійснюється виключно в одноразовому посуді та закритій тарі.

Раніше ми вже писали? КМДА оголосила про план послаблення обмежувальних заходів на час карантину, як КМДА оголосила про план послаблення обмежувальних заходів на час карантину.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...