Реклама

🕶 Google запровадив підтримку шрифту Брайля для Android

Наразі клавіатура доступна лише англійською мовою.
Čytaty latynkoju
🕶 Google запровадив підтримку шрифту Брайля для Android
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🕶 Google запровадив підтримку шрифту Брайля для Android
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Наразі клавіатура доступна лише англійською мовою.

Шрифт Брайля від Google

Компанія оголосила, що операційна система Android тепер буде мати підтримку шрифту Брайля. Люди з вадами зору зможуть користуватись смартфонами без додаткового обладнання.

Для створення клавіатури TalkBack Google залучив розробників і користувачів, що вже мали великий досвід роботи з таким шрифтом. Вони разом розробили віртуальну клавіатуру, котра має всього 6 кнопок, які відповідають одній з шести точок Брайля.

 

 

Натискаючи потрібну комбінацію, користувач отриує потрібну літеру або символ. Наприклад, для написання літери «A» необхідно натиснути на кнопку 1, для написання «B» — на кнопки 1 і 2.

За допомогою кнопок-точок можна видаляти літери і слова, вводити нові рядки, відправляти готовий текст. Якщо провести пальцем вліво, то буде видалена буква. Якщо цей жест виконати двома пальцями — буде видалено слово. Щоб додати пробіл, потрібно провести пальцем вправо, двома пальцями — введення нового рядка. Якщо провести пальцем вгору, то з’явиться новий текст.

Нова функція буде доступна для всіх пристроїв Android з Android 5.0 та новішими версіями ОС.

Як увімкнути TalkBack

Для того щоб скористатись цією функцією необхідно:

  • Відкрити на пристрої застосунок «Налаштування».
  • Зайти в меню та відкрити категорію «Спеціальні можливості».
  • Обрати розділ TalkBack та увімкнути функцію.

Потім можна натиснути та утримувати обидві клавіші гучності впродовж 3 секунд і з’явиться клавіатура TalkBack з віртуальним шрифтом Брайля.

Історія шрифту Брайля

Рельєфний шрифт було розроблено в 1824 році французом Луї Брайлем.

«Луїс Брайль» шрифтом Брайля

Винахід пов’язан з трагічною подією, що сталася з розробником, коли йому було всього три роки. Працюючи в майстерні батька, він поранився, через що почалось запалення ока і хлопчик втратив зір. Користуючись лише своїм тактильним відчуттям, він винайшов шрифт, котрий досі використовують люди з вадами зору.

Також ми раніше писали? В Google Translate з’явилась функція синхронного перекладу, як в Google Translate з’явилась функція синхронного перекладу.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...