Реклама

🥇 Сергій Слупський про BEA World: як завоювати світову event-премію

Тиждень тому Slupsky Event Management привезли з Мілана чергову статуетку в номінації «Медіа і PR-івент» за захід із запуску нового IQOS. Про те, яким повинен бути кейс, щоб його оцінило журі BEA World, розповідає засновник і керівник Slupsky Event Management, Сергій Слупський.
Čytaty latynkoju
🥇 Сергій Слупський про BEA World: як завоювати світову event-премію
  1. Головна
  2. Бізнес
  3. 🥇 Сергій Слупський про BEA World: як завоювати світову event-премію
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Тиждень тому Slupsky Event Management привезли з Мілана чергову статуетку в номінації «Медіа і PR-івент» за захід із запуску нового IQOS. Про те, яким повинен бути кейс, щоб його оцінило журі BEA World, розповідає засновник і керівник Slupsky Event Management, Сергій Слупський.

Best Event Awards World

Найпрестижніша премія в івент-індустрії була заснована в 2006 році, щоб виділити серед кейсів івент-агентств по всьому світу найбільш інноваційні та креативні. Це майданчик, де можна одночасно побачити організаторів подій світового масштабу, таких як «Оскар», «Ґреммі», відкриття Олімпійських Ігор, «Каннські Леви». Традиційно в складі журі — event-директори й топ-менеджери найбільших компаній.

І хоча до участі допускаються кейси з будь-якої країни світу, Україна вперше потрапила до шорт-листа лише в минулому році й відразу ж перемогла – команда івент-агентства Slupsky Event Management отримала друге місце за Dell Forum Lviv.

Big Idea

Щоб івент отримав можливість увійти до шорт-листа, а потім і отримати призове місце на BEA World, у ньому повинна бути закладена нетривіальна ідея, яку команда змогла нестандартно реалізувати. Західні агенції можуть розраховувати на значно більші бюджети і ними «перекривати» відсутність інноваційності. Найчастіше для українських агентств крута ідея — основа всього івенту. Наші проекти змагаються з іноземними за рахунок креативу, нестандартності підходу, інновацій.

У випадку з івентом для IQOS big idea була простою: ми придумали, як перетворити клієнтський досвід на цілу подорож. Наша команда не просто презентувала сам девайс, а буквально занурила людей всередину пристрою. Ми зробили захід буквально всередині IQOS.

Щоби відчуття подорожі пристроєм було максимально реалістичним, ми задіяли всі п’ять почуттів гостей: зір, слух, нюх, дотик і можливість спробувати на смак. Завдяки повному зануренню, вони ділилися фотографіями в соціальних мережах і писали саме про IQOS, а не просто про світську подію, на яку їх запросили.

Креативність

Нестандартний підхід до організації івенту забезпечив його успіх. Нам потрібно було не просто створити красиву картинку, а зробити так, щоб люди повірили в те, що відбувається, прожили цей час з брендом.

Цікаво, що нам вдалося своєю ідеєю одразу потрапити в те, що хотів бачити клієнт. Це велика рідкість, коли концепція від створення до реалізації залишається цілісною і без змін. І ми безмежно вдячні нашому клієнтові за можливість у повному обсязі реалізувати запропонований креатив.

Ефективність

Будь-який івент має бути ефективним для бізнесу. Креатив заради креативу нецікавий компаніям. Менеджмент оцінює кожен кейс з точки зору дуже чітких KPI. Хорошим прикладом може бути слоган самого фестивалю BEA World: Where Creativity Meets Business. У випадку з IQOS перед нашою командою стояло завдання ініціювати обговорення нового продукту в медіа-просторі. З урахуванням тютюнової спрямованості бренду це не було просто. Результат говорить сам за себе: івент відвідали 294 лідера думок, блогера і журналіста з України, Вірменії та Молдови. Про захід написали 46 медіа-видань. Цей результат перевершив всі очікування.

Кейс як мотивація і натхнення

Такі перемоги як BEA World виступають дуже сильним мотиватором — для команди і для колег по ринку. Для співробітників це сильний стимул продовжувати працювати на високому рівні. Перемоги є тим самим нематеріальним підтвердженням, що людина працює не лише заради грошей, а й заради великих історій, він стає причетним до того, що змінює нашу галузь.

Мені дуже приємно, що кілька івент-агентств з України наслідували наш приклад і взяли участь у конкурсі цього року. У минулому ми були першим і єдиним агентством від нашої країни. Наразі вже чотири кейса від українських компаній увійшли в шорт-лист, а три зайняли призові місця. Тобто ми збільшили свою представленість в рази. Це величезний результат для України.

Share
Написати коментар
loading...