Реклама

✅ Підготуйте будинок до зими — зручний чекліст від Kärcher

Бабине літо на порозі і на хвилину може скластися враження, ніби літо повернулося. Але все ж попереду холоди, і до них варто підготувати свій будинок. Зробити це вам допоможуть поради від нас та провідного німецького виробника техніки для дому й саду Kärcher, а щоб ви нічого не забули, ми зробили для вас чекліст.
Čytaty latynkoju
✅ Підготуйте будинок до зими — зручний чекліст від Kärcher
  1. Головна
  2. Спецпроєкти
  3. ✅ Підготуйте будинок до зими — зручний чекліст від Kärcher
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Бабине літо на порозі і на хвилину може скластися враження, ніби літо повернулося. Але все ж попереду холоди, і до них варто підготувати свій будинок. Зробити це вам допоможуть поради від нас та провідного німецького виробника техніки для дому й саду Kärcher, а щоб ви нічого не забули, ми зробили для вас чекліст.

✔️ Чекліст

Зараз розповімо як найкраще підготувати оселю та подвір’я до зими, і ось що ми мусимо зробити:

  • Позбавитися зайвого одягу та речей
  • Позбавитися пилу, поліпшили якість повітря у будинку
  • Розібратися з листям
  • Навести лад з рослинами
  • Потурбуватися про механізми на вулицях
  • Потурбуватися про воду на подвір’ї
  • Перевірити всі комунікації
  • Зменшити тепловтрати

А як саме ми це будемо робити, читайте далі.

Генеральне прибирання

Попри стереотипи, генеральне прибирання потрібно не лише навесні, після холодного сезону. Перед зимовими морозами також варто навести лад у оселі. Свіжого повітря в будівлі взимку є дефіцит — не дуже комфортно робити провітрювання, коли надворі мінус 10 градусів. Потрібно мінімізувати фактори, які погано впливають на якість повітря у вашому будинку, адже сухе повітря, наповнене пилом, провокує апатію, втому, сонливість, алергічні реакції та застудні захворювання.

Чудова нагода позбутися зайвих «пилозбірників» випаде, коли діставатимете зимові речі. Перегляньте гардероб та виберіть речі, які ви не вдягаєте. Те ж саме стосується будь-яких інших речей, якими ви не користуєтесь. Завжди важко прощатися з якоюсь власністю — навіть, якщо це третій однаковий сервіз, які вам подарували родичі з Баришівки на весілля. Але можете заспокоїти себе думкою, що робите добру справу: тим, що вам вже об’єктивно не потрібно, можна ощасливити якогось покупця з OLX, благодійну організацію, або взагалі здати на перероблення.

✅ — Позбавилися зайвого одягу та речей

З «пилозбірниками» покінчено — час розібратися з самим пилом. Так, пилососимо ми й так кілька разів на тиждень (принаймні, ми сподіваємося, що ви так робите), але перед зимою цього недостатньо. Озбройтеся хорошим пилососом — наприклад, таким акумуляторним пилососом від Karcher, він дозволить вам прибрати пил у найпотаємніших куточках вашого будинку та не переживати за дріт, бо працює до 40 хвилин від батареї. Пилососити варто не лише килими, але й м’які меблі

Далі — вологе прибирання. Крім звичних поверхонь на кшталт меблів та побутової техніки, приділіть увагу важкодоступним місцям та обов’язково протріть радіатори, які в іншому випадку нагріватимуть пил. Не забудьте про вікна: сонця взимку і так недостатньо, а брудні вікна здатні затримувати до 70% сонячного світла.

Ну, і на завершення — миття підлоги. Не забудьте, що для різних матеріалів — свої засоби. Дерев’яна підлога не любить багато води, а також жорсткі щітки та соду. Перед миттям паркету варто перевірити його на наявність тріщин та відколів — якщо туди потрапить волога, паркет почне гнити.

✅ — Позбавилися пилу, поліпшили якість повітря у будинку

Подвір'я

З будинком розібралися, час переходити до подвір'я. Ні, на превеликий жаль, недостатньо просто перенести літні квіти до приміщення та підмести листя з доріжок. Щоб весною приємніше зустрічати тепло і менше займатися небажаною роботою, варто добре подбати про вашу ділянку.

Почати варто з листя. Звісно, класно гуляти власним подвір’ям по жовто-червоному килиму та насолоджуватися духмяним осіннім повітрям, але опале листя — це також джерело суттєвих проблем. Починаючи від найпростішого — під листям банально можна не помітити ямку на доріжці і травмуватися, і завершуючи пожежною небезпекою та шкодою для повітря. Листя всотує в себе шкідливі речовини — такі, як похідні нафтопродуктів та важкі метали. Отже, якщо ви живете неподалік від автомагістралі, вам варто особливо звернути на це увагу.

З цієї ж причини ні в якому разі не треба спалювати листя! У деяких країнах (на жаль, поки що не в нашій) це навіть незаконно. Під час горіння, листя виділяє небезпечні сполуки — такі як бензопірен та діоксини, які призводять до алергії та навіть онкологічних захворювань. Не вірите нам — послухайте колишню очільницю МОЗ Уляну Супрун.

Тож, що робити з листям?

Два позитивні факти про опале листя: 1) це прекрасне добриво для ваших рослин 2) воно безкоштовне. Варто лише правильно з ним обійтися, а саме — прибрати та закомпостувати його.

Можна користуватися класичними «дідівськими» методами і займатися цим вручну. Для цього вам знадобляться звичайна мітла для доріжок та майданчиків та віялові граблі — для газону та саду. Не використовуйте звичайні граблі, бо вони дуже шкодять рослинності. Не забудьте також прибрати листя з водостоків, щоб під час дощів та снігів не було проблем з покрівлею.

Набагато легшим процес буде, якщо ви скористаєтеся акумуляторною повітродувкою від Karcher. Це незамінний пристрій для подібних робіт. З її допомогою процес піде набагато швидше та зручніше.

Мобільний пристрій для догляду за садом: три в одному

А вже до наступного сезону Kärcher випустить убердевайс для вашої ділянки — акумуляторний пилосос-повітродувку. Це потужний пристрій три в одному: він може працювати як звичайна повітродувка, але також дозволить зібрати листя до 45-літрового мішка та одразу перетворити його на мульчу, яку ви одразу можете використати.

Kärcher Battery Universe

Пилосос-повітродувка, як і інші прилади для дому та саду, представлені Kärcher у вересні цього року, базуються на унікальній концепції Kärcher Battery Universe — двох універсальних акумуляторних платформах з напругою 18 та 36 Вольтів. Акумулятори на цих платформах — універсальні та підходять до будь-яких пристроїв Kärcher з відповідним класом напруги, незалежно від того, професійний він чи домашній. Акумулятори — надійні та захищені від зовнішнього середовища міцним корпусом. Вони також обладнані РК-дисплеєм, який дозволить дізнатися стан заряду та скільки часу залишилося до його вичерпання.

Акумуляторний пилосос-повітродувка з’явиться у продажу навесні 2020, а просто повітродувку можна придбати вже зараз.

✅ — Розібралися з листям

Від опалого листя — до живих рослин. По-перше, приберіть всі теплолюбиві рослини до приміщення. Деякі з них на зиму відходять до сну, отже їм потрібне темне та сухе приміщення, а якісь тішитимуть вас красою і взимку. Тут варто керуватися рекомендаціями спеціалістів.

Обріжте занадто важкі гілки, а також ті, що дістають до будинку. Вітри та налипання снігу у холодний сезон можуть призвести до руйнування гілками покрівлі та вікон.

Перед зимою ваш газон також потребує догляду. Спеціалісти рекомендують востаннє до весни покосити газон наприкінці жовтня, а взимку спостерігати, щоб на ньому не утворювалася крижана кірка — її необхідно розбивати. Також існують спеціальні реагенти для полегшення цього процесу. Ну, і бажано не ходити зайвий раз по газону взимку — великий ризик руйнування дерновини.

✅ — Навели лад з рослинами

Ну, і останнє в нашому чеклісті — важливі дрібниці:

  • Змажте всі петлі на дверях та будь-які інші механічні деталі, що знаходяться на вулиці, мастилом, що не замерзає
  • Спустіть воду з усіх вуличних систем: літній водопровід, басейн, ставок. Приберіть шланги у тепле місце — на морозі вони можуть втратити пружність та потріскатися
  • Перевірте всі комунікації, електрику та газ — краще довірити це спеціалістам
  • Встановіть екрани за радіаторами опалення, щоб тепло відзеркалювалося до приміщення, а не виходило в стіни
  • ? Діставайте потихеньку прикраси та іграшки, адже вже скоро — зимові свята, які так добре проводити у домашньому затишку разом із рідними та близькими

✅ — Останні приготування

Щоб уже точно впевнитися, що ви добре підготували будинок до зими, пройдіть наш тест «Який ви господар?»? Тест: який ви господар? Перевірте себе тестом від Kärcher та Na chasi. А ми разом з Kärcher бажаємо вам тепла та затишку у вашому будинку!

Share
Написати коментар
loading...