Реклама

🏢 Новий Уряд: прем’єр Гончарук, довгожитель Аваков та співзасновник monobank у Кабміні

Верховна Рада проголосувала за склад нового Кабінету Міністрів. Туди ввійшли урядові довгожителі, відомі суспільні діячі та деякі неочікувані особи. Деякі міністерства прибрали, деякі — створили.
Čytaty latynkoju
🏢 Новий Уряд: прем’єр Гончарук, довгожитель Аваков та співзасновник monobank у Кабміні
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. 🏢 Новий Уряд: прем’єр Гончарук, довгожитель Аваков та співзасновник monobank у Кабміні
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Верховна Рада проголосувала за склад нового Кабінету Міністрів. Туди ввійшли урядові довгожителі, відомі суспільні діячі та деякі неочікувані особи. Деякі міністерства прибрали, деякі — створили.

Нова конфігурація уряду

У новому уряді з’явиться посада віце-прем’єра з питань цифрової трансформації. Судячи з усього, цей чиновник займатиметься тою самою «державою в смартфоні», про яку багато говорять в Офісі Президента.

Міністерства економіки та аграрнопромислового комплексу об’єднають в одне. Так само зроблять ще з низкою міністерств: Міненерго та Мінекології, Мінветеранів і Міністерства тимчасово окупованих територій, а ще Мінкультури і Мінмолодьспорту.

Міністерство інформаційної політики ліквідують.

Склад уряду

уряд

Прем’єр-міністр — Олексій Гончарук, колишній заступник Керівника Офісу Президента Зеленського, голова незалежного експертно-аналітичного центру BRDO.

Віце-прем’єр з питань євроінтеграції — Дмитро Кулеба, відомий український дипломат, колишній постійний представник України при Раді Європи.

? Віце-прем’єр з питань цифрової трансформації — Михайло Федоров, підприємець, куратор діджитал-напрямку передвиборчої кампанії Президента Зеленського.

Міністр внутрішніх справ України — Арсен Аваков, чинний міністр

? Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства — Тимофій Милованов, почесний президент Київської Школи Економіки, заступник Голови Ради Нацбанку України.

Міністр охорони здоров’я України — Зоряна Скалецька, експертка «Реанімаційного пакету реформ»

Міністр фінансів — Оксана Маркарова, чинна міністерка

? Міністр енергетики та захисту навколишнього середовища України — Олексій Оржель, Голова Української асоціації відновлювальної енергії, учасник BRDO

Міністр інфраструктури — Владислав Криклій, керівник Головного сервісного центру МВС

? Міністр розвитку громад і територій України — Альона Бабак, народна депутатка восьмого скликання від фракції «Самопоміч»

Міністр оборони — Андрій Загороднюк, член Наглядової ради концерну «Укроборонпром», волонтер

Міністр закордонних справ — Вадим Пристайко, Голова Місії України при НАТО

Міністр освіти і науки — Анна Новосад, гендиректорка директорату стратегічного планування та європейської інтеграції Міністерства освіти та науки

Міністр соціальної політики України — Юлія Соколовська, радниця Міністра фінансів

Міністр у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України — Оксана Коляда, заступниця Міністра у справах ветеранів

? Міністр культури, молоді та спорту України — Володимир Бородянський, медіадіяч, керівник телеканалу «СТБ»

Міністр Кабінету Міністрів України — Дмитро Дубілет, співзасновник компанії monobank

Міністр юстиції — Денис Малюська, Голова правління BRDO

Share
Написати коментар
loading...