Реклама

🐭 Disney Plus: стримінг запустився 12 листопада — що покажуть, скільки коштує та де буде доступний

Цими вихідними Disney на своєму традиційному івенті D23 Expo розповіла більше конкретики про свій стримінговий сервіс. Переповідаємо все, що важливо про нього знати.
Čytaty latynkoju
🐭 Disney Plus: стримінг запустився 12 листопада — що покажуть, скільки коштує та де буде доступний
  1. Головна
  2. Креатив
  3. 🐭 Disney Plus: стримінг запустився 12 листопада — що покажуть, скільки коштує та де буде доступний
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Цими вихідними Disney на своєму традиційному івенті D23 Expo розповіла більше конкретики про свій стримінговий сервіс. Переповідаємо все, що важливо про нього знати.

    Що таке Disney Plus

    Disney Plus — це стримінговий сервіс (як Netflix чи Amazon Prime) анонсований Disney у 2018 році. Компанія хоче ексклюзивно розмістити там всі свої роботи, включно з «Зоряними війнами», кіновсесвітом Marvel та мультфільмами Pixar. Окрім вже випущених стрічок та серіалів, Disney анонсувала багато нових шоу.

    Як працюватиме сервіс?

    Як і більшість конкурентів, Disney Plus пропонуватиме деякі шоу у 4K та з HDR. Користувачі зможуть створювати до семи персональних профілів для різних членів родини та дивитися чотири потоки відео одночасно. Можна буде завантажити відео для перегляду оффлайн.

    Подивитися можна буде на всіх мобільних платформах, приставках та телевізорах Roku, телевізорах з Android TV,  на приставці Apple TV, а також консолях Xbox One та PlayStation 4 (та наступного покоління, ймовірно). Щодо Samsung Smart TV інформації немає, але навряд чи Disney проігнорує цю систему.

    Скільки Disney Plus буде коштувати?

    Компанія Disney вирішила спокусити американських користувачів цінником — там сервіс запуститься за ціною $6.99 на місяць, що в два рази дешевше за HBO Now, де показували «Чорнобиль» та «Гру престолів», та суттєво менше за Netflix, який пропонує доступ до 4K- контенту за $12.99 (і стільки ж, але в євро — для України). Майбутня підписка Apple TV+, за чутками? Apple TV+ імовірно запуститься у листопаді, названа вартість підписки, коштуватиме також дорожче — $9.99.

    Не варто також забувати, що Disney володіє ще двома стримінгами — Hulu та ESPN Plus (це про спорт). Акаунт для всіх трьох буде один, але підписка різна. Втім, підписатися на всі три пакетом буде дешевше — $13.

    Та грець з тими Штатами. Чи буде це працювати в Україні?

    Так, але не одразу. Сервіс запуститься 12 листопада у США, Канаді та Нідерландах, ще за тиждень — в Австралії та Новій Зеландії. Ще кілька країн, зокрема Великобританія, Німеччина, Франція, Італія та Іспанія отримають доступ до березня, а от Східній Європі включно з Україною доведеться чекати щонайменше до жовтня 2020, хоча до кінця наступного року обіцяють все ж таки запустити. Щодо локальних цін нічого невідомо, але, за досвідом Netflix, очікувати дешевшого цінника для України не варто.

    Наразі на демосайті Disney Plus повідомляється, що він недоступний у нашому регіоні.

    А що там можна буде подивитися?

    Всі або майже всі мультфільми, фільми, серіали Disney та FOX, що вийшли раніше, включно з усіма сезонами «Сімпсонів». Також фільми Disney та кіновсесвіту Marvel будуть доступні для стримінгу лише там — наприклад, «Месники: Фінал» з’являться вже 11 грудня, за місяць після запуску сервісу в США, а «Крижане серце 2» — влітку 2020. Та головний акцент Disney зробили на нові стрічки та шоу. Таких вже анонсували багацько, всі вони заслуговують на увагу. Епізоди нових шоу, на відміну від Netflix, виходитимуть за класичним розкладом — раз на тиждень.

    Мандалорець

    Серіал у всесвіті «Зоряних воєн» наробив найбільше шуму на презентації. Сюжет шоу розгорнеться після падіння Імперії та до появи Першого ордену (через 5 років після «Повернення Джедая») і розкаже історію воїна-найманця на околицях галактики. Шоу виділяється фантастичним бюджетом — по $15 млн за серію (для порівняння, «Гра престолів» досягла такого бюджету лише в останньому сезоні). Показ розпочнеться 12 листопада.

    «Зоряні війни: Війни клонів»

    Продовження мультсеріалу 2008 року за всесвітом «Зоряних воєн».

    Серіали Marvel

    disney plus

    Marvel вже намагалася запустити серіали про своїх супергероїв разом із ABC, Hulu та Netflix, але, на жаль, безуспішно. Тепер компанія спробує зробити це на «рідній» платформі. Раніше в Disney вже анонсували серіали про Яструба та Зимового солдата, Локі, WandaVision — про Багряну Відьму та Віжена, і навіть Соколине Око отримає своє шоу.

    На презентації в серпні до переліку додалися серіали про Жінку-Халка (за всесвітом, це кузина Брюса Баннера), Місс Марвел — тінейджерку, вихованицю Капітанки Марвел та першу мусульманську супергероїню з власним коміксом, а також Місячного Лицаря — колишнього агента ЦРУ з кількома особистостями та силами єгипетського бога.

    Крім того, вийде документальна серія про комікси Marvel, де досліджуватиметься культурний та історичний контекст персонажів та подій у коміксах, під назвою Marvel’s 616. А ще — Marvel Hero Project, реаліті про молодих людей, які змінюють свої спільноти на краще за допомогою Marvel.

    Все це — впродовж наступних двох років.

    Виделик з «Історії іграшок 4»

    Дитяча серія, де Виделик, якого ви могли бачити в останній частині «Історії іграшок», що пройшла в кінотеатрах цього літа, вдається в питання на кшталт «Що таке час?», «Як роблять сир?» чи «Що таке любов?»

    SparkShorts

    Одним Виделиком участь Pixar не обмежиться. Disney Plus стане домівкою для серії короткометражок, за допомогою яких студія експериментуватиме з форматами та історіями. Pixar починалася з короткометражки й саме вони дуже часто стають джерелом натхнення для знаменитих повнометражних робіт студії.

    «Монстри на роботі»

    Ще один внесок Pixar — продовження всесвіту «Корпорації монстрів». Події розвиваються через півроку після останнього фільму.

    disney plus

    Документальна серія про Walt Disney Imageneering

    Walt Disney Imageneering — це відділ компанії Disney, що придумує концепції парків відпочинку Disney. Так, тих самих Діснейлендів. У серії розповідатиметься про людей, які розробляють ідеї для нових парків та атракціонів. Покажуть ексклюзивні інтерв’ю та раніше небачені кадри з-за лаштунків компанії. Вийде у квітні.

    The World According to Jeff Goldblum

    Відомий актор, зірка «Парку Юрського періоду», Джефф Ґолдблум розповідатиме про всім знайомі та улюблені речі — такі як кросівки, джинси або морозиво, пов’язуючи науку, історію та людей, які стоять за їхнім створенням. Шоу ввійде до стартової лінійки Disney Plus 12 листопада.

    «Леді та Блудько»

    Перезапуск класичного діснеївського мультфільму 1955 року.

    Це лише кілька з анонсованих цікавинок, що з’являться на Disney Plus у листопаді або впродовж найближчого часу після запуску. Повний перелік оголошених шоу можете переглянути на порталі CNET.

    Share
    Написати коментар
    loading...