Реклама

👼🏻😈 «Добрі передвісники» Ґеймана і Пратчетта: все, що треба знати про серіал

Чому варто дивитися новий серіал «Добрі передвісники» від Amazon і BBC та на що звернути увагу в екранізації роману Террі Пратчетта та Ніла Ґеймана
Čytaty latynkoju
👼🏻😈 «Добрі передвісники» Ґеймана і Пратчетта: все, що треба знати про серіал
  1. Головна
  2. Креатив
  3. 👼🏻😈 «Добрі передвісники» Ґеймана і Пратчетта: все, що треба знати про серіал
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Чому варто дивитися новий серіал «Добрі передвісники» від Amazon і BBC та на що звернути увагу в екранізації роману Террі Пратчетта та Ніла Ґеймана

? Що таке «Добрі передвісники»

Серіал «Добрі передвісники» – це екранізація однойменного роману британських письменників Террі Пратчетта та Ніла Ґеймана.

Події у ньому розгортаються навколо дружби між янголом-букіністом та демоном, котрий не уявляє себе без улюбленого автомобіля. Разом вони намагаються запобігти прийдешньому апокаліпсису, аби врятувати світ.

Протистояти їм повинен новий «Антихрист», який підозріло схожий на звичайну 11-річну дитину з Оксфордшира. Тож друзі починають стежити за ним…

 

?️ Трейлер

? Кого ми побачимо в серіалі

Добрі передвісники good omens amazon

Демона Кроулі зіграє Девід Теннант, найбільш відомий глядачам завдяки ролям у фільмі «Гаррі Поттер та Келих Вогню», де актор зіграв Барті Крауча, та телесеріалі «Доктор Хто». Роль янгола Азірафаеля дісталася Майклу Шину, відомий за роллю Кастора у фільмі «Трон: Спадок», «Сутінках», «Угоді» та багатьох інших фільмах. Акторам навіть довелося перефарбуватися для своїх ролей. Тож дивіться на рудоволосого демона та білявого янгола.

Архангела Гавриїла на екрані втілить зірка серіалу «Божевільні» Джон Хамм, а Сатана розмовлятиме голосом неперевершеного Бенедикта Камбербетча, якого знають в усьому світі за роллю Шерлока Голмса у британському серіалі.

Добрі передвісники good omens amazon

І це ще не все! До них також приєднаються Нік Офферман («Парки та зони відпочинку»), Девід Моррісі («Ходячі мерці») та багато інших.

? Спроби екранізувати

Перші чутки про адаптацію книги «Добрі передвісники» на екрани з’явилися у далекому 1999 році. За словами Ґеймана, роль демона Кроулі повинен був грати Джонні Депп, а ангела Азірафаеля – Робін Уільямс. Зйомки мали початися влітку 2002 року, але до виробництва справа так і не дійшла. Згодом Пратчетт і Ґейман повідомляли про ще дві можливі екранізації, жодна з яких не мала успіх.

Цікаво, що у кіносвіті роботи Ґеймана і Пратчетта вважають досить складними та майже неможливими для адаптації та екранізації.

amazon Добрі передвісники good omens

? Історія створення серіалу

У 2015 році Террі Пратчетт помер. Це означало, що очікувати екранізації роману «Добрі передвісники» не варто, адже письменники неодноразово наголошували, що працюватимуть над сценарієм лише разом. Незабаром з’ясувалося, що в одному з посмертних листів своєму другові Пратчетт просить його закінчити кіноадаптацію самостійно. Як ми бачимо, Ґейман не зміг відмовити.

Дивіться уривок з інтерв’ю Ніла Ґеймана радіостанції BBC (англійською):

Серце розривається... Я зробив це, бо Террі Пратчетт попросив мене створити телешоу... А потім він помер

Ніл Ґейман, співавтор «Добрих передвісників»

Через два роки, у 2017 Amazon і BBC нарешті починають роботу над шестисерійним телесеріалом. Увагу до роману також привернув успіх екранізації ще одного роману Ґеймана «Американських богів», що доступна також на Amazon Prime.

Добрі передвісники good omens

?? Цікавинки

Відомо, що у четвертому епізоді серіалу «Добрі передвісники» на екрані з’явиться сам Ніл Ґейман. Щоб не пропустити це, пильно стежте за сценою у маленькому кінотеатрі, де Кроулі дивитиметься мультфільм про кроликів. Також радимо уважно прислухатися до голосу цих милих тваринок, якщо ви дивитеся в оригіналі.

Деякі елементи серіалу взяли з продовження роману, про яке часто говорили автори, але так і не написали. Наприклад, у книзі були лише короткі згадки про інших ангелів, а у серіалі їхні ролі будуть значно розширені.

Добрі передвісники good omens

Попри те, що «Добрі передвісники» були випущені в 1990 році, Ніл Ґейман заявив, що йому не довелося вносити багато змін, щоб відповідати сучасності.

?? Розбіжності між серіалом та книгою

Письменники познайомилися у китайському ресторані, коли молодий журналіст Ґейман брав інтерв’ю у прес-секретаря атомної електростанції Террі Пратчетта. Хоча на той час останній вже написав дві книги з відомої серії «Дискосвіт».

За словами авторів, «Добрі передвісники» переписувалися стільки разів, що важко сказати, хто що писав. Однак відомо, що дві третини книги належать перу Пратчетта. На той час Ґейман паралельно писав випуски коміксу «Піщана людина», котрі користувалися шаленою популярністю. Щоправда, письменники кожного дня зідзвонювалися та обговорювали персонажів і сюжет.

Добрі передвісники good omens

Внаслідок того, що основним редактором виступав все-таки Пратчетт, роман насичений англійським гумором, пародіями та культурними відсиланнями. Трохи менше наявні містика та чари, які притаманні саме Ґейману. Тому існує імовірність, що серіал може відрізнятися атмосферою від книги.

? Відгуки критиків

Автор Den of Geek Майкл Ахр вважає, що це ідеальна адаптація роману.

Трохи інакшої думки дотримується автор Telegraph UK Трістам Сандерс: «Справжнє задоволення дивитися за двома крутими акторами, які намагаються переграти один одного. Їх двох вистачає, щоб виникло бажання дивитися наступну серію – але тільки їх».

amazon Добрі передвісники good omens

Автор The Verge Саманта Нельсон погоджується, що дует Шина і Теннанта у «Добрих передвісниках» прекрасний – вони задають тон всьому серіалу.

За її словами, навіть коли сюжет в серіалі починає сильно просідати, його рятує візуальна складова. Картинка барвиста, а персонажі вдягнені у колоритні та феєричні костюми.

Коли прем’єра

Всі шість епізодів першого сезону серіалу «Добрі передвісники» вийдуть на Amazon Prime Video 31 травня 2019 року. Підписка коштує €2,99 (приблизно 90₴) для нових користувачів. Наразі серед інших доступні англійські або польські субтитри.

Пройдіть також тест? «Гра престолів» завершилася. Чи дивилися ви інші 33 популярні серіали? Пройдіть тест, «Гра престолів» завершилася. Чи дивилися ви інші 33 популярні серіали?

Share
Написати коментар
loading...