Реклама

Модель з Assassin’s Creed допоможе відновити Нотр-Дам після пожежі

На реконструкцію собору знадобиться багато часу. Завдяки сучасним технологіям та віртуальним копіям, ймовірно, вдасться точно відновити Нотр-Дам.
Čytaty latynkoju
Модель з Assassin’s Creed допоможе відновити Нотр-Дам після пожежі
  1. Головна
  2. Ігри
  3. Модель з Assassin’s Creed допоможе відновити Нотр-Дам після пожежі
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
На реконструкцію собору знадобиться багато часу. Завдяки сучасним технологіям та віртуальним копіям, ймовірно, вдасться точно відновити Нотр-Дам.

15 квітня у Парижі загорівся Собор Паризької Богоматері, знаменитий Нотр-Дам.

Пожежа зруйнувала шпиль собору та поширилася на одну з його знаменних прямокутних веж. Однак структуру церкви вдалося зберегти.

Реконструкція французької готичної пам’ятки буде складним завданням, та, ймовірно, займе роки, якщо не десятиліття.

Notre-Dame fire

Getty Images

Основною проблемою є відсутність оригінальних креслень. Допомогти можуть сучасні технології та… відеоігри.

Модель собору з Assassin's Creed

У ході розробки гри Assassin’s Creed Unity художниця Керолін Міусс витратила два роки для повноцінного моделювання собору. Таким чином, його віртуальна копія з’явилася у грі, а тепер її можна використати, щоб відтворити Нотр-Дам.

Серія відеоігор відома своєю бездоганною деталізацією місць реального світу. У розробці Assassin’s Creed Unity брав участь київський офіс Ubisoft.

Мета полягала у тому, щоб з точністю відтворити собор у співвідношенні 1:1. Тим не менш, мистецтво всередині Нотр-Даму, у тому числі знамениті вітражі, дещо відрізнялися через закони про авторське право.

Керолін проглядала безліч фотографії для правильного відтворення архітектури будівлі. Також вона довго працювала з художниками текстур, щоб переконатися, що кожна цеглина така, як повинна бути.

Віртуальна копія

Окрім зусиль Ubisoft, у 2015 році науковець Ендрю Теллон склав віртуальну копію собора за допомогою лазерного сканування, яке дозволяє створити дуже точну та детальну тримірну модель.

Як відбувався процес

Кожного разу при скануванні Теллон також знімав сферичну панорамну фотографію з того ж місця. Далі він переносив цю фотографію на лазерні точки сканування. Кожна точка стає кольором пікселя на фотографії. Сканування відбувалося у межах п’яти міліметрів.

У результаті вийшли приголомшливо реалістичні та точні панорамні фотографії.

Share
Написати коментар
loading...