Реклама

Дивитись на вихідних: «Наша планета» від Netflix

Минулого тижня на Netflix відбулася прем'єра нового документального серіалу Our Planet («Наша планета»). Назвемо вам 3 причини, чому ви маєте його подивитись.
Čytaty latynkoju
Дивитись на вихідних: «Наша планета» від Netflix
  1. Головна
  2. Історії
  3. Дивитись на вихідних: «Наша планета» від Netflix
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Минулого тижня на Netflix відбулася прем'єра нового документального серіалу Our Planet («Наша планета»). Назвемо вам 3 причини, чому ви маєте його подивитись.

Причина перша. Серіал фантастично красивий

«Нашу планету» знімали на чотирьох континентах у найрізноманітніших локаціях — від льодяних пустель Арктики до спекотних джунглів Південної Америки, від найглибших океанських западин до дрімучих лісів Чорнобильської зони відчуження.

Ми начебто всі в курсі, на якій красивій планеті ми живемо, але цей серіал виводить документальні фільми про Землю на новий рівень. Особливо, якщо вам пощастило мати 4К-телевізор, який підтримує режим HDR. Але навіть на екрані звичайного телевізора чи то пак ноутбука це буде неповторно.

Причина друга. Нашій планеті погано і ви маєте розуміти, наскільки

Так само не секрет — ми занапастили планету так, що зникають цілі види, середня температура на планеті збільшується, льодовики тануть. Але все це — абстракції, які не дають конкретного уявлення про те, що насправді коїться на Землі.

З цього серіалу ми дізнаємося про те, що лише за останні 20 років популяції всіх видів на планеті зменшилися на приголомшливі 70%. Нам покажуть як працюють найцікавіші та найважливіші екосистеми, що знаходяться під загрозою зникнення. Та до яких наслідків призводить наше втручання у навколишнє середовище.

Досвічена команда, що стояла за знаменитою серією документалок «BBC Планета Земля», разом із актором озвучення сером Девідом Аттенборо вміють розбурхати почуття навіть у тих ще сухарів.

Причина третя. Там є Україна, як гарний приклад

В останній серії «Нашої планети» показують Чорнобильську зону відчуження. Після катастрофи на ЧАЕС люди покинули ці місця. Коли радіація зменшилася, екосистеми, що були порушені до та під час катастрофи, почали відновлюватися.

Читайте також: Природу України показали у документальному проекті «Наша планета» від Netflix

На сьогодні навколо ЧАЕС склалася унікальна ситуація, колись характерна для диких європейських лісів до людського втручання.

Дивіться серіал на Netflix (підписка — від 7,99€ на місяць).

Share
Написати коментар
loading...