Реклама

Які івенти обирають люди покоління Z

Покоління Z — люди, що народилися між кінцем 90-х та серединою нульових — скоро становитиме половину користувачів інтернету. Вони — інакші, зокрема і у своїх вподобаннях щодо заходів. Публікуємо колонку маркетинг-асистента Meeting Application Тетяни Баранової про те, як організувати івент, що зацікавить покоління Z.
Čytaty latynkoju
unsplash
Які івенти обирають люди покоління Z
  1. Головна
  2. Історії
  3. Які івенти обирають люди покоління Z
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Покоління Z — люди, що народилися між кінцем 90-х та серединою нульових — скоро становитиме половину користувачів інтернету. Вони — інакші, зокрема і у своїх вподобаннях щодо заходів. Публікуємо колонку маркетинг-асистента Meeting Application Тетяни Баранової про те, як організувати івент, що зацікавить покоління Z.

Компанія Meeting Application вже п’ять років допомагає опанувати хаос під час організації івентів клієнтам з більш ніж 30 країн світу. Ми створюємо мобільні додатки для конференцій, B2B-виставок, корпоративних зустрічей, музичних і кінофестивалів. Ми даємо нашим клієнтам можливість легко створювати зручний додаток, обираючи ефективні компоненти, що в підсумку підвищує статус заходу.

Ми підтримуємо екологію і розвиток мобільних технологій, тому вважаємо, що зручний додаток у телефоні здатний вирішити проблеми комунікації та інформування під час великих подій краще, ніж паперові матеріали, які згодом завжди потрапляють у смітник.

Які івенти обирають люди покоління Z?

Коротко про головне

Поки «круті» івент-організатори продовжують грати з аудиторією у «круті» конкурси «Хто перший перекотить яйце з однієї штанини до другої», покоління Z поступово заповнює простір інтернету і зовсім скоро його частка становитиме більше ніж 50% користувачів мережі. Наша команда допомагає організаторам опанувати хаос під час планування подій, тому з досвіду ми знаємо як змінюється індустрія івентів та як заохотити представників молодого покоління.

Ми вже давно досліджуємо український ринок подій, тому нам вдалося знайти кілька крутих кейсів-прикладів як зацікавити молоду аудиторію.

Фірмовий стиль

Гармонія та єдність у візуальній комунікації створюють міцну асоціацію з подією та збільшують впізнаваність. Ми надихаємося прикладом конференції для дизайнерів Krupa.

Головна сторінка конференції Krupa

Фестиваль Brave!Factory відрізняється особливим і не схожим на інших стріт-стилем і зберігає єдність візуального оформлення як на офіційній сторінці, так і в соцмережах. Це власне той момент, коли візуальне оформлення говорить саме за себе і є у той же час портфоліо діяльності організаторів.

Проектування дизайну та візуального оформлення сайту, соцмереж, локацій, запрошень і декорацій — відповідальна місія, яку виконують дизайнери та художники. За останній рік кількість подібних вакансій в івент-компаніях з усього світу помітно збільшилась, що ще раз підтверджує важливість візуальної складової.

Співпраця з інфлюенсерами

Мабуть, ви й самі помітили, що інфлюенсер-маркетінг — одна з найпопулярніших та найефективніших комунікаційних стратегій, яку використовують сьогодні навіть продавці пончиків. Через свій тісний контакт з аудиторією інфлюенсери підвищують заангажованість користувачів у діяльність брендів на 60% (за даними Hello Society). А мікроінфлюенсери (1000-10000 підписників), за даними Markerly, у 13 разів ефективніше генерують активність серед користувачів, ніж блогери з мільйонною аудиторією.

Українські лідери думок не тільки рекламують заходи, але й організовують їх самостійно. Наприклад, Таня Пренткович створила популярний блог в Інстаграмі та досить вдало його розвиває. Окрім цього, вона заснувала одну з перших в Україні агенцій, що спеціалізується на інфлюенсер-маркетингу PRentkovych Agency. Події, в яких бере участь Таня та її команда, швидше набирають популярності та збирають велику аудиторію.

Портфоліо Тані Пренткович

Багато галасу також наробила андерграунд-вечірка продакшн-банди ТРАБЛ, що зібрала сучасних креативних та артистичних молодих людей під одним дахом. Цілу ніч Київ не міг заснути, а авто не могли проїхати у районі Бесарабського ринку. Молодіжний рейв у центрі міста зібрав «усіх своїх», щоби танцювати та насолоджуватися тусовкою. Організатори події запросили через соцмережі усіх молодих людей, яким близька діяльність команди й кому хотілося б шалено провести серпневу ніч. Що найцікавіше, подія спеціально не рекламувалася, ба більше, потрапити можна було задарма. Обов’язковим був тільки фейс-контроль (головне — бути в курсі, що таке «київський стиль»), але учасники — блогери, фотографи, танцівники та інші творчі люди — звернули увагу на івент більш широкої аудиторії у своїх акаунтах у соцмережах.

Афіша конференції ТРАБЛ

Досвід, яким хочеться ділитися

Погодьтеся — на івенті хочеться не просто сидіти та слухати інших. Захід відбивається у пам’яті лише якщо активно береш участь у дискусіях, робиш щось власними руками або заводиш нові знайомства. Та й не тільки молоді люди цінують можливість бути дотичними до створення чогось нового. Таку можливість для киян створюють організатори фестивалю Кураж Базар.

Фестиваль Кураж Базар

Тут можна брати участь у майстер-класах, благодійних акціях, послухати цікаві лекції, знайти нове хобі та багато чого іншого. Цей живий експіріенс хочеться розділити з родиною, друзями та фоловерами в Інстаграмі.
Окрім цікаво проведеного часу, такі «живі» івенти дають змогу знайти нові контакти й перенести їх у діджитал-формат.

Бути завжди онлайн

Під час реалізації події щось може піти не за планом. До того ж, людям необхідно надати можливість ставити питання іншим учасникам або спікерам, ділитися матеріалами та враженнями. В цьому допомагають соціальні мережі, онлайн-канали та мобільні додатки. Останні все частіше використовуються на ринках інших країн.

Власний додаток до конференції чи фестивалю — це турбота про інформованість аудиторії та підвищення статусу події. Відомі міжнародні фестивалі Tommorowland, Open’er Festival, Burning Man, а також українські Atlas Weekend, Файне Місто, Ulichnaya Eda та інші мають власні мобільні додатки, що допомагають гостям залишатися в курсі усіх змін та новин.

Для організаторів подій використання мобільних технологій — це не тільки зручність і контроль реалізації, а ще й більше ніж 200 заощаджених годин на рік (Bizzabo).

Івент-маркетинг дає надзвичайну можливість створити та укріпити бренд і здобути нових прихильників. Орієнтуйтеся на майбутнє і починайте завойовувати молоду аудиторію вже сьогодні.

Share
Написати коментар
loading...