Реклама

Світові тренди електронної комерції на 2019 рік

Аналітичне агентство Absolunet, яке розбирається у сфері електронної комерції в Північній Америці, представило ТОП-10 трендів на 2019 рік щодо e-commerce. У EVO перевели текст статті, а ми наводимо основні викладені в ній тези
Čytaty latynkoju
Світові тренди електронної комерції на 2019 рік
  1. Головна
  2. Історії
  3. Світові тренди електронної комерції на 2019 рік
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Аналітичне агентство Absolunet, яке розбирається у сфері електронної комерції в Північній Америці, представило ТОП-10 трендів на 2019 рік щодо e-commerce. У EVO перевели текст статті, а ми наводимо основні викладені в ній тези

Видання пропонує поглянути на те, що буде визначати галузь електронної торгівлі в наступному році.

Які основні тенденції

Прозорість і екологічність матеріалів і цін: зростання етичної електронної комерції

Вплив на суспільство і навколишнє середовище чинить все більший вплив на вибір споживачів. Противники надмірної кількості неутилітарної і неекологічної упаковки вибирають тих торговців, які відповідають їх системі цінностей. Або в них відсутня упаковка, або якщо вона є — то багаторазового використання і eco-friendly.

Для впливу на споживачів-активістів в 2019 році просунуті бренди створюватимуть ціннісну прозорість, яку прагнуть клієнти.

Кінець безкоштовних повернень

Відсоток повернення в онлайн-продажах в 2-4 рази вище, ніж в офлайні. Щедра політика повернення вже давно використовується для підвищення конверсії за рахунок зниження невизначеності для споживачів. Але те, що покупці у випадку чого, можуть розраховують на повернення, ускладнюють роботу малих інтернет-магазинів.

У 2019 з’являться численні ініціативи продавців, спрямовані на стримування повернення — починаючи від складнішої політики повернення і закінчуючи стимулами для отримання інших товарів.

Так, в 2018 році Amazon оголосила, що введе довічний бан для тих, хто має звичку повертати більшу частину своїх покупок. І 61% ритейлерів заявили, що вчинили б так само, якби у них були способи кращого відстеження «серійних повертачів».

Регіональні податки з продажів у США

Торговцям в 2019 році доведеться платити податки в кожному штаті, де здійснюються покупки. При цьому неважливо, де фізично присутній продавець.  Більше половини штатів США вже ввели податок на продаж через інтернет за місцем здійснення покупки —  або зроблять це в 2019 році. Продавці та постачальники софт-рішень прийматимуть ініціативи щодо регіонального оподаткування і його електронної звітності.

PWA стирають межі між сайтами та мобільними додатками

Progressive Web App — гібрид сайту і мобільного застосунку, який поєднує в собі переваги кожного і знімає обмеження кожного. Додатки, якими ми їх знаємо, вимирають. Середньостатистичний користувач США в 2018 році завантажував менш одного мобільного застосування в місяць.

PWA працює,  передаючи робоче навантаження на телефон або комп’ютер — замість того, щоб покладатися на веб-сервер для кожної сторінки, макета, кліка і зображення. Саме тому PWA-сайти, відкрившись, працюють скрізь однаково і дуже швидко — вони незалежні від якості з’єднання, типу пристрою і браузера.

Особливості PWA:

  • Сторінки відкриваються в 2-10 разів швидше мобайл-версії великого складного сайту.
  • Може працювати в автономному режимі як додаток.
  • Не має потреби в процедурі відновлення
  • Підтримує push-повідомлення.

Якщо користувач відкриє на смартфоні PWA-сайт від West Elm, він може виявити практично миттєве завантаження будь-якої сторінки сайту. Завдяки цьому бренд меблів і предметів домашнього декору збільшив час, проведений на сайті, на 15%, а дохід за відвідування виріс на 9%. Більше того, коли великий бренд Lancôme в 2018 році перебудував свій сайт в PWA, кількість конверсій зросла на 17%.

Соцмедіа, які продають 

Платформи соціальних мереж в 2019 році остаточно стануть транзакційними. Користувачі зможуть здійснювати покупки, не покидаючи платформи. Соцмедіа-покупки вже стали стандартом в Китаї — 55% користувачів додатків соцмереж хоча б раз купили товари або послуги безпосередньо в соцмедіа-додатку.

Ритейлери наймуть свого першого «співробітника» — штучний інтелект

Роздрібні продавці повинні дізнаватися і надавати на сайті опису товарів назви, метадані для конкретної категорії, наявність на складі, матриці товарів (наприклад, діапазони розмірів), логотипи виробників — і все це для кожної артикульної позиції.

Отримання цієї інформації від постачальників є трудомістким завданням, що вимагає значного обсягу ручної роботи. Штучний інтелект (ШІ) допоможе в цьому ритейлерам.

QR-код завдає удару у відповідь

Зробивши виявлення QR-коду невід’ємною частиною iOS і Android, Apple і Google, усунули основний бар’єр для використання і прийняття QR-коду: залежність від додатків для читання QR-кодів.

Офлайн-продавці або виробники будуть ставити коди на товари, і як тільки пристрій клієнта розпізнає QR-код — що, зазвичай, займає менше секунди — у них з’явиться можливість вибрати посилання, яка приведе користувача в потрібне місце сайту цього ж продавця або виробника.

Це вирішує і проблему брендів, обмежений простір на упаковці яких, може унеможливити відображення всієї необхідної інформації про товар. А також офлайн-магазинів, в яких до кожного товару неможливо прикріпити бюлетень з усіма його параметрами.

Маркетплейси для великих ритейлерів

18 найбільших онлайн-маркетплейсов світу продають товари на суму понад 1 трильйон доларів на рік. Аналітики прогнозують, що до 2020 року на маркетплейси припадатиме 40% світового ринку онлайн-ритейлу.

Великі роздрібні торговці розширюють охоплення і вибір, інтегруючи модель маркетплейса в свій інструментарій цифрової комерції. Ключові трендові індикатори:

  • 12% великих ритейлерів в даний час мають і магазини на маркетплейсах;
  • 32% великих ритейлерів розглядають можливість запуску маркетплейса на базі свого онлайн-бізнесу;

Коли компанія WalMart запустила функцію маркетплейса, то за рік їй вдалося подвоїти кількість товарних позицій своєї онлайн-продукції. Але зростання асортименту в два рази за рік — це ще не межа. Австралійська Catch Group, яка запустила онлайн-маркетплейс на початку 2017 року, зросла з 25000 товарних позицій (до запуску маркетплейса) до понад мільйону артикулів — більше ніж в 40 разів за неповних два роки.

Комерція в автівках: Торгівля на ходу

Половина з 135 мільйонів американських водіїв використовують свій смартфон, щоб знайти найближчу заправну станцію, замовити та оплатити парковку, а також їжу і каву на винос. Слід врахувати, що 80% мобільних користувачів США використовують системи голосового пошуку для пошуку місцевого бізнесу; з них 50% відвідають магазин протягом дня, а 18% цих локальних пошуків перетворюються в продажі.

В 2019 році заточена під автомобілістів електронна комерція, стане одним з основних драйверів маркетингу. Адаптація під споживача за кермом, відповідна контекстна реклама і дружні до водія інтерфейси, забезпечать чи не автоматичну конверсію.Тренд 10. Синдиковане поширення однакового контенту

Синдиковане поширення однакового контенту

Синдикація контенту — це автоматична передача одного контенту на кілька сайтів з централізованої точки. При цьому важливо забезпечити узгодженість виду контенту з форматом платформи, на яку йде подача. До синдикування контенту (не обов’язково товарного) також відносяться рішення для одночасної видачі постів відразу в декілька соцмереж.

Цифрові лідери в 2019 році зроблять ще один крок вперед, щоб поліпшити синдикацію контенту про свої товари.

Про те, що відбувається з економікою, технологіями та інтернетом у 2018 році, можна дізнатися«Інтернет у 2018-му» від Мері Мікер: гроші, тренди та компанії з одного із підсумкових матеріалів Na chasi.

Share
Написати коментар
loading...