Реклама

В Україні створили інвестиційну платформу «Енергокуб»

«Енергокуб» — це платформа для приватних інвесторів. Вона вберігає їх від участі в бюрократичних процедурах і законодавчих обмеженнях, які пов'язані з будівництвом і введенням в експлуатацію об'єктів поновних джерел енергії
Čytaty latynkoju
В Україні створили інвестиційну платформу «Енергокуб»
  1. Головна
  2. Креатив
  3. В Україні створили інвестиційну платформу «Енергокуб»
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
«Енергокуб» — це платформа для приватних інвесторів. Вона вберігає їх від участі в бюрократичних процедурах і законодавчих обмеженнях, які пов'язані з будівництвом і введенням в експлуатацію об'єктів поновних джерел енергії

Як інформує видання «ЕлєктроВєсті», мета платформи — зробити енергоринок країни більш доступним для широкого кола приватних інвесторів. Майданчик дає можливість отримувати прибуток від продажу електроенергії в тому числі і тим, хто не є фахівцем у сфері енергетики.

Як пояснюють створення «Енергокубу»

Попит на розвиток поновних джерел енергії в Україні, як і в світі, продовжує зростати. Відповідно до даних НКРЕКП станом на 1 жовтня 2018 року в країні налічується 308 юридичних осіб — власників об’єктів альтернативної енергетики, яким встановили «зелений тариф». З огляду на те, що будівництво таких об’єктів досить дорогий процес, інвесторами, як правило, в ньому виступають великі компанії, йдеться в повідомленні. Таким чином, малий бізнес і приватні особи, як джерело інвестицій, залишаються осторонь цього енергетичного сектора.

В чому полягає ідея проекту

Ідея створення інвестиційної платформи «Енергокуб» — значно зменшити поріг входження на ринок енергоресурсів для тих, хто також хоче вести на ринку свою інвестиційну діяльність. Вартість участі  в цій інвестиційній кампанії починається від $15 тис. «Що істотно менше ринкової ціни, наприклад, сонячної електростанції потужністю 1 МВт, будівництво і запуск якої обійдеться приблизно в 1 млн.доларів. При тому, що більшість інвестиційних проектів альтернативної енергетики передбачають будівництво не менше 5 МВт», — пояснюється в повідомленні.

Яким чином функціонує інвестиційний майданчик

Інвестиційний майданчик «Енергокуб» реалізується в формі виробничого кооператив, який зареєстрували у червні 2018 року в Хмельницькому. У цілому, це компанія з колективною формою власності, учасники якої є її співвласниками і отримують дивіденди від її діяльності.

«Така організаційно-правова форма дозволяє імплементувати масштабні енергетичні проекти, непосильні приватним інвесторам самотужки. Але  цілком досяжні в союзі з іншими інвесторами. Першим таким проектом стане 2 МВт сонячна електростанція, будівництво якої оцінюється в $2,5 млн. інвестицій. Всього кооператив планує ввести в експлуатацію 100 МВт потужностей сонячних, а також вітрових електростанцій до 2030 року.

Нагадаємо, раніше ми повідомлялиНа Львівщині відкривають сонячну станцію на 36 МВт, що біля міста Яворів на Львівщині введуть в експлуатацію нову сонячну електростанцію потужністю 36 МВт.

Share
Написати коментар
loading...