Реклама

📱 22 українських Telegram-канали для щоденного читання

Гарячково намацуєте смартфон, щойно у вас видається вільна хвилинка? Рука мимовільно тягнеться до іконки Telegram? Зібрали для вас цікаві та корисні Telegram-канали українською мовою. Корисні поради, цікаві події, музичні новинки і навіть меми — проводьте вільний час із користю і (зовсім трошки) за веселощами
Čytaty latynkoju
📱 22 українських Telegram-канали для щоденного читання
  1. Головна
  2. Історії
  3. 📱 22 українських Telegram-канали для щоденного читання
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Гарячково намацуєте смартфон, щойно у вас видається вільна хвилинка? Рука мимовільно тягнеться до іконки Telegram? Зібрали для вас цікаві та корисні Telegram-канали українською мовою. Корисні поради, цікаві події, музичні новинки і навіть меми — проводьте вільний час із користю і (зовсім трошки) за веселощами

Обирайте, яка тема вас цікавить та долучайтеся у Telegram.

«Крутознавство»

Канал креативного директора SABAI creative hub, арт-директора та поета Владислава Волочая . Тут автор розповідає про усе, що варте уваги сучасної людини. Історії легендарних речей, сайти «для залипання» та захоплюючі цікавинки, про які мало хто замислюється.

«Файні меми»

Яскравий приклад того, як розважається покоління Z. Проект, який свого часу перекочував з «ВКонтакті», тепер розвивається у Telegram. Якщо ви ще не знаєте, як липа шелестить, куди Шевченко подів свою долю та чому Хвильовий вбив Фітільова — вам сюди.

studwayDIEM

На каналі зібрані безкоштовні освітні програми та лекції, тури зі знижками та цікаві молодіжні проекти.

«Omriyana: твій внутрішній безвіз»

Колишній оператор National Geographic розповідає про унікальні туристичні куточки України. Дикі пляжі Тузлівських лиманів, терикони Донбасу та українська Венеція — автор говорить про подорожі з дитячим захватом. Напевно тому його азарт передається іншим.

«ZNOUA. Усе про ЗНО»

Усім абітурієнтам присвячується. Тут ви знайдете публікації завдань ЗНО з усіх предметів. Кожна з публікацій інтерактивна: спочатку ви можете обрати відповідь, а потім переглянути, яка з них правильна.

«Корректаріум»

На каналі фахівці-мовознавці щодня публікують поради, борються з калькуванням та допомагають із перекладом термінів іншомовного походження.

Читайте також: Український Telegram-бот із моніторингу ФОПів запускає платну підписку

Prometheus

Кожного читача на каналі чекає безкоштовний онлайн-доступ до найкращих навчальних курсів університетського рівня, незалежно від місця проживання, віку, статків та стану здоров’я.

«Україномовні стікери»

Фанові стікери з українськими зірками, письменниками та котиками (куди ж без них).

Пссс, тут є Зібров та Винник.  

«Лабораторна миша»

Автор каналу розвіює відомі наукові міфи, розповідає про науково-популярні заходи та про людей, котрі популяризують науку. Тут ви дізнаєтеся, чому наукову сферу України варто реформувати і звідки дізнаватися про наукові відкриття.

«Lowcost UA: Дешеві мандрівки»

Канал для справжніх “перелітних пташок”. Тут публікують новини світових та українських авіаперевізників, а також гарячі тури до всіх куточків світу та знижки на автобуси.

StudyDive Дейлі Live

Канал з освітніми семінарами, курсами та івентами в Україні. Усі події розділені за тематичними блоками:

  • Панський понеділок;
  • Бізнес-вівторок (маркетинг тощо);
  • Ощадлива середа (цікавинки для економних);
  • Айті-четвер;
  • Арт-п’ятниця.

«Міністерство охорони здоров’я України»

Новини реформування, навчальні програми для лікарів, цікаві події та, звісно, поради від МОЗ. Зберігайте здоров’я та долучайтеся! 

«Кіноман»

Тут публікують новини кіно, найсвіжіші трейлери фільмів та дайджести прем’єр. Для тих, хто прагне читати про кіноіндустрію саме українською.

Читайте також: ✉️ 14 україномовних Telegram-каналів для саморозвитку

«Територія»

Мега канал про цікаві події, непересічних людей та неординарні ідеї. Долучайтеся, щоб щодня дізнаватися про щось грандіозне.

«БамперБот»

Чат-бот допоможе вам швидко зібратися з думками і зорієнтуватися, що робити, якщо ви потрапили в ДТП. Як правильно спілкуватися з поліцією та страховиками та що робити у разі, якщо ви стали свідком ДТП або навіть постраждали.

«Досконала мова»

Лаконічні поради тут розподілені за тегами #антисуржик, #грамотність, #наголос. Дізнавайтеся щодня корисні факти про мову, та говоріть правильно.

Tokar.ua

Один із технологічних каналів українського телеграму. Автор каналу — засновник і керівник видання Tokar.ua, програміст, адміністратор української Вікіпедії. Тут він розповідає простими словами про сучасні технології, винаходи і досягнення.

Na chasi

Канал онлайн-медіа про все, що на часі знати — в Україні та інших країнах Європи. Публікує найважливіші новини, вікторини та опитування.

мінкульт

Канал головного редактора Na chasi Олександра Мамзуренка. Пише про музику, кіно та культуру загалом.

«Почни Щось!»

Бізнес та економіка простими словами. Поради по мотивації та самоосвіті. Криптовалюти, штучний інтелект та інвестиції — про все доступною мовою та з цікавинками.

Vtemi

Автор цього каналу для саморозвитку підкине вам «їжі для роздумів», розповість про цікаві фільми, порадить книгу на вихідні та поділиться новинами.

StudentWanted

Якщо ви навчаєтеся в університеті або коледжі — це ще не означає, що ви не маєте змоги заробити грошей. На цьому каналі публікують вакансії для українських студентів. Пропозиції від відомих компаній, котрі шукають менеджерів, асистентів та координаторів.

Share
Написати коментар
loading...