Реклама

Внутрішні грошові перекази в Україні збільшилися на 25% — дані НБУ

Грошові перекази у межах України за I півріччя 2018 року зросли на 25% порівняно з аналогічним періодом 2017-го. Такі дані навели у НБУ
Čytaty latynkoju
Внутрішні грошові перекази в Україні збільшилися на 25% — дані НБУ
  1. Головна
  2. Креатив
  3. Внутрішні грошові перекази в Україні збільшилися на 25% — дані НБУ
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Грошові перекази у межах України за I півріччя 2018 року зросли на 25% порівняно з аналогічним періодом 2017-го. Такі дані навели у НБУ

Про зростання обсягів грошових переказів проінформувала під час прес-конференції у Києві очільниця Управління нагляду платіжної інфраструктури Департаменту платіжних систем та інноваційного розвитку НБУ Олена Махаєва. Про перекази та статистику щодо зміни їхнього обсягу інформує Minfin з посиланням на «Укрінформ».

Як перекази змінилися та скільки складають у абсолютному вимірі

«Щодо переказів в межах України та транскордонних переказів, за перше півріччя 2018 року вони збільшились. На 25% зросли перекази в межах України порівняно з аналогічним періодом 2017 року. Вони становили майже 70 млрд грн», — повідомила представниця державного фінансового регулятора.

Махаєва додала, що на 2% збільшились перекази в Україну і на 4% — з України. «Вхідний потік в Україну орієнтовно у 9 разів більший від вихідного», — зазначила вона. Крім того, Махаєва повідомила, що основними валютами при здійсненні грошових переказів є долари, євро, рубль РФ, трохи менше — канадський долар.

Також Махаєва зауважила, що на ринку України працює 35 систем грошових переказів, із них 29 здійснюють перекази в межах України, а 13 також працюють на транскордонному ринку. Представниця НБУ підкреслила, що на українському ринку працюють платіжні системи, створені резидентами України, — й лише одна система-нерезидент. Йдеться про Western Union, яка здійснює 0,3% переказів на внутрішньому ринку.

Раніше ми інформувалиГрошові перекази з Польщі в Україну відтепер можна здійснити через TransferGo про запуск грошових переказів з Польщі через систему TransferGo за спеціальними пільговими тарифами.

Share
Написати коментар
loading...