Реклама

Найкращим вчителем країни став педагог із Запоріжжя

У День вчителя, 7 жовтня,  оголосили ім’я кращого педагога-новатора України за версією національної премії Global Teacher Prize Ukraine. Ним став Олександр Жук — учитель інформатики із Запоріжжя
Čytaty latynkoju
Найкращим вчителем країни став педагог із Запоріжжя
  1. Головна
  2. Креатив
  3. Найкращим вчителем країни став педагог із Запоріжжя
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
У День вчителя, 7 жовтня,  оголосили ім’я кращого педагога-новатора України за версією національної премії Global Teacher Prize Ukraine. Ним став Олександр Жук — учитель інформатики із Запоріжжя

Цього року організатори премії — громадська спілка «Освіторія» — отримали майже 2000 анкет-заявок від вчителів, які не тільки навчають дітей, а й змінюють світ. Цьогоріч переможцем Global Teacher Prize Ukraine став педагог із Запоріжжя, який викладає інформатику.

Про переможця

Переможець Global Teacher Prize Ukraine, Олександр Жук, вчитель інформатики, який займається інклюзивною освітою, вивчив жестову мову та разом з дітьми створює роботів і майструє сонячні панелі, а також три роки поспіль перемагає в математичному конкурсі з усного рахунку, отримав поїздку в Дубай на Global Education and Skills Forum 2019, 1 рік безкоштовного навчання від «Освіторії» та 250 тис грн.

«Професія педагога — найбільш вдалий і правильний вибір у моєму житті. Коли мене зустрічають колишні однокласники чи однокурсники, вони зазвичай кажуть: ти вчитель, серйозно, навіщо воно тобі потрібно? А я з гордістю кажу: я вчитель. З гордістю тому що розумію: саме ми, вчителі, можемо змінити нашу державу, починаючи з себе, починаючи з наших учнів», — зазначив Олександр Жук.

За словами голови громадської спілки «Освіторія», організатора премії Global Teacher Prize Ukraine Зої Литвин, заявки були від Харкова до Львова, від Чернігова до Одеси, з Донецької області, з Криму. На урочистій церемонії, також оголосили ім’я переможця у народному голосуванні. Ним став учитель української мови, української та зарубіжної літератури з Києва, Юрій Гайдученко, який вміє мотивувати учнів без оцінок.

Ведуча каналу 1+1 та куратор премії Наталія Мосейчук нагородила спеціальною премією — 50 тис грн та полицею книжок Оксану Коцерубу, вчительку західноукраїнського онкоцентру у Львові. Партнер проекту Агроіндустріальний холдинг МХП нагородив спеціальною премією «Реалізація мрії вчителя» вчительку англійської мови з м. Сміла Наталю Голоднюк. Її мрія — відкриття освітнього STEM хабу з вивченням англійської мови, для учнів і вчителів Смілянського регіону.

В спеціальній номінації від Майкрософт «Вчитель новатор» перемогла Марина Лютинська — вчителька інформатики та класний керівник із села Солгутове, що на Кропивниччині. Вона отримала поїздку на освітній форум Microsoft в Парижі.

Що це за премія

Global Teacher Prize Ukraine — це щорічна національна премія для вчителів — агентів освітянських змін, мета якої відзначити досягнення вчителя не лише щодо своїх учнів, а й щодо суспільства, та підкреслити важливість педагогів в Україні. Національну премію у 2017 році заснувала ГС «Освіторія» після підписання меморандуму з фондом Varkey GEMS Foundation.

До речі, у перший день навчального року ми спробували поміркувати над 12 предметами, які варто було би запровадити до шкільного курсу. Що з цього вийшло — в матеріалі«Якби ви вчились так, як треба»: 12 предметів для сучасної школи Na chasi.

Share
Написати коментар
loading...