Реклама

12 причин оновитися до iOS 12

17 вересня власники iPhone та iPad отримають можливість оновитися до нової версії мобільної системи від Apple. Коротко розповімо про те, що чекатиме на користувачів «під капотом»
Čytaty latynkoju
12 причин оновитися до iOS 12
  1. Головна
  2. Історії
  3. 12 причин оновитися до iOS 12
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
17 вересня власники iPhone та iPad отримають можливість оновитися до нової версії мобільної системи від Apple. Коротко розповімо про те, що чекатиме на користувачів «під капотом»

1. Продуктивність роботи ґаджетів зросте

Ключова новинка версії 2018 року — підвищення продуктивності для лінійки своїх смартфонів, починаючи з iPhone 5s. Головним чином розробники оптимізували роботу під навантаженнями та швидкодію додатків. Також оптимізовано анімаційні ефекти. Компанія стверджує, що в iOS 12 камера вмикається на 70% швидше, клавіатура в Safari з’являється на 50% швидше, клавіатура діє швидше, а запуск додатків став швидшим вдвічі. Оновлення працює навіть на iPhone 5s та iPad Air першого покоління — у Android-пристроїв немає таких «тривалих взаємин» між залізом та програмними оновленнями системи.

2. Нові можливості доповненої реальності з ARKit 2

Розробники ігрових та креативних додатків зможуть за допомогою ARKit10 найкрутіших кейсів доповненої реальності із Apple ARKit 2 генерувати у доповненій реальності об’єкти з прив’язкою до конкретного розташування користувача та інтегрувати віртуальні і реальні елементи в одній картинці. Це дасть змогу, наприклад, відображати гравців та елементи гри при одночасному перебуванні в полі зору камери в одному просторі. Паззли чи інші віртуальні елементи можна «залишати» на столах чи інших поверхнях. Крім того, об’єкти доповненої реальності матимуть тіні. Компанія спільно зі студією Pixar створила 3D-формат під назвою USDZ. За допомогою нього користувачі можуть взаємодіяти з доповненою реальністю безпосередньо у додатку та пересилати віртуальні об’єкти іншим учасникам ігор.

Ще один цікавий елемент — це «Рулетка». Нативний додаток Measure здатний вимірювати відстані, визначати площу об’єкта, фотографувати вимірювання об’єктів, автоматично визначати розміри плакатів, табличок і фоторамок тощо.

3. «Шорткати» для Siri

Смарт-помічник у вашому айфоні насправді нарешті стане розумним. Ґрунтуючись на поведінці користувача та повторюваних сценаріях дій, відтепер Siri пропонує дії — привітання членів родини, нагадування про зустрічі, автоматичні дзвінки, якщо ви запізнюєтеся та багато іншого. Для цього використовують так звані «швидкі команди», або «шорткати». Це — набори дій із додатками та послідовностей, які мають активуватися за певних потреб чи обставин. Власники ґаджета з новою iOS «на борту» здатні самостійно задати Siri голосову команду зі списку запропонованих.

Також розробники можуть додавати до своїх застосунків власні списки доступних дій, які будуть запропоновані користувачам. Також компанія Тіма Кука пообіцяла презентувати окремий додаток Shortcuts. Він дасть змогу створювати цілі послідовності дій і призначати для них голосові команди — аналог макросів при певних діях.

4. Сповіщення змінено

Читайте також: Apple представила три нових смартфони та смарт-годинник

Групування повідомлень та сповіщень матиме відтепер тематичний характер. Кожне повідомлення можна редагувати. В разі, коли окремий додаток ви перестали використовувати тривалий час, Siri запропонує відключити сповіщення від нього. Також відключення / блокування сповіщень можливе просто з екрану, без потреби переходити до налаштувань смартфону. Також розробники можуть додавати елементи керування та змінювати дизайн сповіщень для своїх додатків.

5. Статистика використання смартфону чи планшету

У новій iOS запустили докладну статистику обліку того, як використовують смартфони та планшети їхні власники. Компанія Apple таким чином намагається зменшити кількість часу, які люди проводять за екранами — тому й обліковуватимуть «Екранний час». По суті iOS 12 регулярно демонструє витрати часу на конкретний додаток, кількість сповіщень та підняттів телефону протягом певного періоду. Можна навіть встановити обмеження на тривалість використання конкретних додатків. Також допрацьовано режими «Не турбувати» залежно від поточного розташування чи часу доби.

6. Фотографувати по-новому

Для фанатів мобільної фотозйомки є свої «фішки». Оновлено портретний режим: камера навчилася генерувати маску для облич. Також відтепер можна працювати зі знімками у RAW-форматі (які дають фахові фотокамери) Редагувати такі світлини можна за допомогою iPad Pro.

Для розробників корпорація запустила нові програмні інструменти для роботи з портретним режимом та зміни глибини зображення. Нативний додаток «Фото» матиме відтепер багато спільного з Apple Music. У ньому створено розділ «Для вас» — тут світлини будуть групуватися в добірки за подіями та категоріями.

7. Вищий рівень безпеки

Ще одна причина для оновлення — покращити рівень безпеки свого смартфону чи планшета. Відтепер iOS підтримує роботу з паролями від сторонніх додатків. Наприклад, Safari може використовувати код підтвердження операції з SMS або push-повідомлення з додатку чи сайту. Користувачеві необхідно його схвалити в пропозиціях автоматичної заміни. Пристрої на iOS та macOS зможуть обмінюватися паролями. Крім того, запущено додаткове підтвердження за допомогою ідентифікатора облич Face ID чи сенсорного сканера Touch ID.

Крім того, до Face ID тепер можна додати другий профіль особи — корисна опція для сімейного використання сучасних айпадів чи при тимчасових змінах зовнішності власника (окуляри, головні убори, тимчасові втручання у зовнішність через пов’язки чи пластир на обличчя тощо).

8. «Мемоджі» замість смайликів та нова робота з повідомленнями

Для тих, кому звичайні смайли видаються нудними, нова версія мобільної системи пропонує створення Animoji та Memoji та додавання стікерів до повідомлень. За допомогою «мемоджі» можна створювати власні аватарки з налаштуванням зовнішності та подальшої анімацією ваших віртуальних аватарів.

9. Нові можливості нативних додатків

Компанія доповнила додаток «Новини» на iPad бічною панеллю для прокручування. Біржовий додаток показує курси акцій та коливання динаміки цін протягом дня. Також «Новини» інтегровані в «Акції» — головні події фінансового ринку відтепер можна дізнатися, не покидаючи додаток.

Додатки «Акції» та «Диктофон» з’являться на iPad. У останнього також оновлять дизайн та запустять синхронізацію з iCloud, а також можливість запису звуку високої якості. Додаток для книг iBooks перейменовано на Apple Books із новим дизайном як самого додатку, так і книжкового магазину.

10. Групові відеодзвінки і конкуренція FaceTime із Skype

У дзвінку FaceTime тепер можуть брати участь до 32 осіб одночасно. Нова опція має підтримку на Mac, iPhone, iPad та Apple Watch.

11. Можливості для автомобілів

Для служби CarPlay додано підтримку сторонніх додатків для навігації. Автори картографічних сервісів можуть відтепер адаптувати свої програми для роботи з CarPlay, щоби користувачі могли отримати до них доступ. Тепер працюють не лише Apple Maps — раніше для цього доводилося «джейлбрейкнути» систему.

12. І трохи дрібних покращень для розробників ігор та додатків

Оновлено систему машинного навчання Core ML, що дасть змогу пришвидшити темп обчислень. Власні моделі на Mac можна тепер розробляти за допомогою CreateML і playgrounds в Xcode 10. Розробники можуть використовувати нові механізми розпізнавання природної мови і виведення метаданих — це покращить якість додатків на основі природного людського мовлення без спеціальних «стерильних» фраз чи голосових команд. Додатково основним графічним двигунцем став Metal — тож розробникам доведеться переписати ігри та інтерактивні додатки, які зараз працюють на OpenGL. Сканування QR-коду з основного режиму камери можна тепер відключити в налаштуваннях телефону. Для iOS на планшетах iPad додано жести управління з iPhone X, а у пошуку Spotlight додано підтримку посилань з буфера обміну.

Share
Написати коментар
loading...