Реклама

Як METRO допомагає рестораторам у розвитку сучасної української кухні

Глобальна кампанія METRO «Ми працюємо для мільйонів підприємців» стартувала 28 червня 2018-го. В Україні її підхопили 1 липня. Ми вирішили розпитати детальніше директорку з маркетингу «МЕТРО Кеш енд Кері Україна» Оксану Куликову, в чому місія проекту і хто з українських підприємців став лицем цієї ініціативи
Čytaty latynkoju
Як METRO допомагає рестораторам у розвитку сучасної української кухні
  1. Головна
  2. Історії
  3. Як METRO допомагає рестораторам у розвитку сучасної української кухні
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Глобальна кампанія METRO «Ми працюємо для мільйонів підприємців» стартувала 28 червня 2018-го. В Україні її підхопили 1 липня. Ми вирішили розпитати детальніше директорку з маркетингу «МЕТРО Кеш енд Кері Україна» Оксану Куликову, в чому місія проекту і хто з українських підприємців став лицем цієї ініціативи

Ініціатива запустити кампанію, спрямовану на всебічну підтримку професійних клієнтів у всьому світі, походить від центрального офісу METRO. Його розташовано в Дюссельдорфі. Слоган кампанії: «Наш бізнес – успіх наших клієнтів».

Як це влаштовано

В кожній з 25 країн присутності METRO обрано клієнтів зі своєю підприємницькою місією, які стали обличчям бренд-кампанії. В Україні ним став голова Південної асоціації шеф-кухарів України одесит Віктор Тітов, який хоче зробити українську кухню всесвітньо відомою.

«Для мене українська кухня, перш за все, означає традицію понад усе. Є такий чудовий вислів: «Ти є те, що ти їси», — розповідає Віктор Тітов. — Я хочу, щоб українці їли українську їжу, насолоджувались нею і цінували. Я хочу, щоб вони продовжували любити інші кухні, відвідувати ресторани та інші країни, але кухня своєї Батьківщини завжди залишалась в їхніх серцях. Однією з моїх основних цілей є відкриття в Одесі українського ресторану, який покаже людям сучасну українську кухню, з використанням українських продуктів. Я впевнений, що ми маємо все, щоб показати світу різноманітність української кухні і наші якісні продукти».

За словами Оксани Куликової, створюють цілу програму підтримки Віктора Тітова в його місії за допомогою можливостей, які має METRO на локальному та міжнародному рівнях. Будуть вести перемовини із організаторами різних конкурсів, які проходять на міжнародному рівні для того, щоб українські шеф-кухарі могли взяти в них участь, відвідати закордонні майстер-класи.

Як загалом розвивається співпраця METRO та рестораторів

Мережа торгових центрів є по всій Україні. В них, приміром, проводять майстер-класи з кухарями. Надається також інформаційна підтримка із залученням громадськості до цієї кампанії:

Оксана Куликова, директорка з маркетингу «МЕТРО Кеш енд Кері Україна»

Стосовно розвитку ресторанного бізнесу в Україні, Оксана розповіла, що у Франції, Італії, Іспанії насиченість ринку і кількість ресторанів на густоту населення вище ніж в нас. Зараз в цьому процвітають тільки три ключових міста: Київ, Львів та Одеса:

— За статистикою кожні 30% ресторанів, які відкриваються через рік, на жаль, зачиняють двері — не виживають. Хотіли б, щоб в яке б місто ти не приїхав, зміг знайти хороший якісний ресторан. Чим більше ресторанів буде виживати і приносити прибуток, тим більше в нас буде клієнтів.

У розвитку бізнесів своїх клієнтів для METROMetro пропонує рестораторам безкоштовні digital-сервіси важливу роль грає правильно підібраний асортимент продуктів, зауважила Оксана Куликова. Не всі продукти, на думку Оксани, можуть знайти ресторатори, багато чого імпортують, тому цьому напрямку працюють із фермерами, локальними виробниками, імпортерами. Такий формат співпраці необхідний, аби постачати ті продукти, які потрібні рестораторам для приготування їх страв.

Яка зараз ситуація на ринку харчового ритейлу

Говорячи про можливий вплив коливання курсу долара на український ринок ритейлу та ризики у зв’язку із майбутніми виборами, Оксана Куликова зазначила, що зараз на ринку все більш-менш стабільно:

— Не бачимо поки що паніки і якихось ознак коливання курсу. Не виключаю, що вони будуть, але ми не робимо кардинальних заходів з цього приводу. Наразі активно готуємось до осіннього сезону, коли люди повернуться з відпусток і почнуть готуватися до школи. У вересні 2018-го компанії виповнюється 15 років, тож готуємо добрі пропозицію для наших клієнтів. Потім буде День підприємця, далі Новий рік — все згідно з планом.

Share
Написати коментар
loading...