Реклама

У аеропорт Харкова вперше пустять авіаспоттерів

В харківському аеропорту 19 серпня проведуть Kharkiv Plane Spotting Day: Summer 2018 для авіаспоттеров. Всі учасники заходу протягом усього дня можуть знімати на фото- та відеотехніку літаки на території аеродрому, передає ЦТС
Čytaty latynkoju
У аеропорт Харкова вперше пустять авіаспоттерів
  1. Головна
  2. Креатив
  3. У аеропорт Харкова вперше пустять авіаспоттерів
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
В харківському аеропорту 19 серпня проведуть Kharkiv Plane Spotting Day: Summer 2018 для авіаспоттеров. Всі учасники заходу протягом усього дня можуть знімати на фото- та відеотехніку літаки на території аеродрому, передає ЦТС

Також на авіаспоттерів чекають подарунки та можливість взяти участь в конкурсі на кращу фотографію. На офіційній сторінці аеропорту в Facebook відзначають, що кількість учасників споттінгу буде обмежено, тому від бажаючих потрібна попередня реєстрація.

Що таке авіаспоттінг

Авіаспоттінг — це напрямок в жанровій фотозйомці, головною метою якого є фотографування літаків з близької відстані.

Сутність сучасного авіаспоттінгу в тому, щоб уміти визначити тип літака і його бортовий номер. А також робити вдалі цікаві фото літаків, які б доповнювали цей опис. Місцем для фотозйомки слугує аеропорт або навколишня його територія. Спотерри зазвичай обирають місце під глісадою злітно-посадкової смуги, щоб мати можливість сфотографувати літаки, які здійснюють посадку.

Сама фотозйомка для авіаспоттерів є лише частиною цього захоплення, а не основою. Тому потрібно розрізняти власне авіаційну фотографію і авіаспоттінг. Досі зустрічаються споттери, які проникають на території аеропортів із звичайною підзорною трубою і блокнотом.  В блокнот вони записують, який літак, де і при яких обставинах вони бачили.

До слова, раніше ми писалиВ Україні створили дрон, який готуватиме літаки до польотів про команду фахівців зі Львова, яка створює дрони, що інспектують літаки перед польотами. Розробка Luftronix скоротить час візуального огляду літака до 7 хвилин та заощадить кошти перевізникам.

Дрон оснащено датчиками, які запобігають зіткненню із частинами літака. Зображення фіксують 3 камери. Цікаво, що коптер орієнтується у просторі не за допомогою GPS чи ручного управління через радіоканал, а за контрастними точками на стелі та підлозі ангара. Це можуть бути темні об’єкти на світлому фоні чи світлі на темному — їх дрон обирає самостійно. Ця технологія Luftronix захищена міжнародними патентами. Із коптером працюють 2 фахівці. Один аналізує отриману інформацію, оцінює пошкодження і стан літака, а інший обслуговує сам безпілотник — замінює акумулятори (адже одного вистачає лише на 10 хв), керує дроном у разі непередбачуваної ситуації.

Share
Написати коментар
loading...