Реклама

Як оптимізувати комерційний профіль в Instagram

Instagram ідеально підходить для брендів. Та вам знадобиться чимало терпіння й часу на налаштування, щоби зробити комерційний профіль кращим. Як можна оптимізувати сторінку в соцмережі, витративши на це мінімум часу — 15 корисних порад далі
Čytaty latynkoju
Як оптимізувати комерційний профіль в Instagram
  1. Головна
  2. Історії
  3. Як оптимізувати комерційний профіль в Instagram
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Instagram ідеально підходить для брендів. Та вам знадобиться чимало терпіння й часу на налаштування, щоби зробити комерційний профіль кращим. Як можна оптимізувати сторінку в соцмережі, витративши на це мінімум часу — 15 корисних порад далі

Звичайний користувач звертається до Instagram, аби переглядати фото та відеоролики, створені друзями, видатними особистостями та брендами. Компанії покладаються на цю соцмережу, адже через неї користувачі в 10 разів частіше взаємодіють з брендами, ніж на інших платформах (як-от Facebook або Twitter).

Щоби відкрити потенціал соцмережі, важливо створити профіль, який успішно приваблюватиме увагу цільової аудиторії. Виконавши наведені нижче поради, SMM-спеціалісти зможуть оптимізувати Instagram-профіль і поліпшити просування бізнесу.

Обирайте обліковий запис Instagram Business

Понад 25 млн компаній уже використовують облікові записи Instagram для доступу до корисних аналітичних та рекламних інструментів. На відміну від персональних облікових записів, бізнес-акаунти надають користувачам аналітику щодо охоплення запису та збільшення кількості підписників. Оскільки 80 % користувачів соцмережі слідкують принаймні за однією торговою маркою, Instagram дозволяє включити в обліковий запис компанії кнопку для надсилання повідомлення в direct, електронного листа або SMS представникам бренду. Це значно полегшує підтримку споживача в соцмережі.

Не менш важливою є можливість бізнес-акаунтів рекламувати контент лише за допомогою кількох кліків. Ця порівняно недорога рекламна кампанія забезпечує досягнення широкої аудиторії незалежно від того, який пост ви вирішили просувати. Хорошою новиною є й те, що існуючі сторінки можна легко перетворити на бізнес-акаунти за допомогою кількох кліків.

Використовуйте активне посилання в профілі

Читайте також: Instagram пропонує вести спільні онлайн-трансляції

Враховуючи те, що Instagram дозволяє маркетологам соцмереж поширювати лише одну активну URL-адресу на всій платформі, посилання в профілі облікового запису є неймовірно важливим. Проте багато рекламодавців досі роблять помилку у використанні посилання профілю, яке неможливо відстежити. Відповідно, вони й не мають змоги дізнатися, скільки відвідувань або замовлень від клієнтів cайтів було здійснено завдяки Instagram-акаунту.

Використовуючи платформу аналітики Instagram або власний конструктор URL-адрес (наприклад, Bit.ly), маркетологи можуть бачити, як користувачі Instagram використовують посилання в описі обліковки.

Створюйте фотоколажі

Маркетологи в Instagram повинні створювати профіль, який одразу заявляє про себе. Немає кращого способу зробити це, ніж створити широкоформатний колаж, який сформує зрозуміле враження. Відомі бренди та видатні особистості покладаються на цю техніку. Так вони діляться великими зображеннями, які втрачають вигляд при кадруванні для звичайного запису.

Найкраще, коли бренди завантажують серію «незрозумілих» зображень, що складаються у цілісну картинку. Це змусить підписників зацікавитися та перейти на профіль компанії.

Приклад фотоколажу в Instagram від Rolls-Royce

Приклад фотоколажу в Instagram від Rolls-Royce

Інвестуйте в рішення для аналітики Instagram

Якісна аналітика — це єдиний спосіб переконатися, що ваша Instagram-стратегія працює. Хоча в Instagram Business є основна інформація про ефективність, аналітичні платформи надають велику кількість корисної інформації. Від розрахунку переходів за посиланнями в профілі до визначення публікацій, на які найкраще реагують підписники та визначення ідеального часу для нової публікації — це лише деякі з можливостей аналітичних інструментів. Як показує практика, цей аспект має важливе значення для оптимізації вашого профілю та стратегії Instagram.

Виконуйте A/B-тестування опису профілю

Інколи важко дізнатись, чи відповідає ваша Instagram-біографія маркетинговим цілям. Найкращий спосіб зрозуміти, чи є зазначена інформація ефективною — це A/B-тестування.

Спочатку вам потрібно вибрати залежну змінну, яку можна виміряти. Однією з популярних залежних змінних є кліки на посилання. Далі створіть низку помітно різних профілів і чергуйте їх рівномірно. Необхідно, щоби кожна «біографія» відображалася приблизно для однакової кількості підписників за однаковий проміжок часу. Нарешті, перегляньте дані про ефективність URL-адреси. Так ви зможете визначити, який тип профілю був найбільш ефективним для переходів за URL.

Сфокусуйтеся на якості замість кількості

Багато Instagram-маркетологів вважають, що необхідно мати велику кількість підписників, аби оптимізувати профіль у соцмережі. Врешті-решт, чим більше фоловерів має бренд, тим більш надійним він часто виявляється. Та швидкий огляд профілів, що належать деяким найбільшим компаніям у світі, доводить протилежне. Якість підписників є важливішою, ніж кількість. Існують незліченні клікбейт-профілі в Instagram із сотнями тисяч, якщо не мільйонів, фоловерів.

Подібні акаунти значно переважають величезні компанії за кількістю підписників, однак це в жодному разі не зменшує довіру до визнаних брендів. Отож, маркетологи соцмереж повинні насамперед зосереджуватися на розробці стратегії, яка залучатиме цільову аудиторію.

Розумно плануйте календар наповнення профілю

На відміну від інших соціальних мереж, вміст Instagram насправді не «похований» усередині профілів. Навпаки, тут порівняно легко бачити кожен пост, що датується місяцями, якщо не роками. Маркетологи повинні пам’ятати про це й розробляти продуману послідовність цілісного контенту в Instagram. Це допоможе створити профіль, який висвітлюватиме зрозумілий посил бренду.

Активуйте Instagram-сповіщення

Читайте також: SMM-фрілансерка Аліна Довженко: «Це — дисципліна у кубі»

Переконайтеся, що ви та ваша команда зможете негайно відповісти вашій цільовій аудиторії. Для цього й вигадали Instagram-сповіщення. Показати користувачам соцмережі, що ваш бренд є завжди доступним — це відмінний спосіб створити настрій бренду та посилити взаємодію.

Вигадайте правильний нікнейм

Якщо ви ще не створили свій профіль в Instagram, витратьте час на створення ідеального нікнейму. Використання нікнейму торгової марки є найкращим способом швидко отримати лояльних підписників. Якщо бажане ім’я сторінки вже зайняте, ви можете «викупити» його у власника.

Призначте відповідального за перевірку повідомлень

Багато споживачів сподіваються отримати практично миттєву клієнтську підтримку на різних платформах соцмереж. Крім того, за статистикою, людина ймовірно поділиться історією негативного досвіду обслуговування в середньому з 16 своїми друзями. Оскільки облікові записи Instagram Business надають гостям профілю можливість контактувати з брендами одним кліком, запити на обслуговування клієнта можуть надходити в будь-яку годину дня.

Враховуючи таку реальність, власники бізнес-акаунтів повинні розглянути можливість призначити когось для відстеження вхідних повідомлень протягом робочого часу.

Змінюйте тематичні зображення профілю

Часто рекламодавці не задумуються про оновлення свого профілю в Instagram. Та це може стати чудовим способом зберігати сторінку свіжою й актуальною. Чому ж додавання різних логотипів або дизайнів, характерних для маркетингової кампанії, є таким важливим? Усе просто: це заохотить підписників переглядати ваш профіль частіше, ніж якщо ви знехтуєте подібним прийомом.

Отримйте синю «галочку» для зміцнення довіри

Читайте також: Хто такі T-shaped маркетологи

Подібно до Twitter, Instagram пропонує зареєстрованим брендам можливість отримувати підтверджений статус облікового запису. Чим профіль, позначений синьою «галочкою», відрізняється від звичайного? Верифікація надасть підписникам Instagram-сторінки душевного спокою. Так вони зможуть бути впевнені, що цей обліковий запис є офіційним вісником вашої організації.

Перегляньте профіль на різних пристроях

Instagram, як і Facebook, — це насамперед мобільний майданчик. До появи настільної версії, соцмережа спочатку була доступна для користувачів iPhone, а пізніше й Android. Рекламодавці повинні переглядати комерційний профіль на різних пристроях. Така проста перевірка дасть змогу переконатися, що все працює за планом на всіх пристроях.

Посилайтеся лише на оптимізований для смартфонів сайт

Досить імовірно, що вас також цікавить рух трафіку з профілю Instagram на веб-сторінку компанії. Тоді радимо переконатися, що весь сайт компанії оптимізовано для мобільних пристроїв. Візьміть до уваги, що більшість користувачів Instagram отримуватимуть доступ до вашої сторінки зі смартфону. Тож надання «скупого» першого враження може серйозно зашкодити вашим шансам на те, що відвідувач стане лояльним клієнтом.

Окрім забезпечення оптимізованого досвіду для користувачів смартфонів, швидкість завантаження сторінки на всіх пристроях має бути високою. Як доводять дослідження, мобільні сайти, які завантажуються 3 секунди або довше, втрачають більше 50 % відвідувачів.

Додайте трохи емоджі для настрою

Instagram — це не лише бізнес, але й веселощі в різних видах і формах. Одним зі способів втілення цього пункту у вашому акаунті є використання смайлів у шапці профілю. Декілька емоджі можуть замінити слова, даючи вам ще кілька вільних символів. Так ви зробите інформацію про компанію водночас цікавою та резонуючою. Це також допоможе показати, що ваша організація здатна знайти спільну мову і з молодшими користувачами, яких багато в цій соцмережі.

Розробка оптимізованого профілю, здатного залучити значну кількість користувачів, вимагатиме організованого плану «наступу» й багато терпіння. Та можливість вимірювати продуктивність і бажання втілювати зміни відповідно до отриманих цифр допоможуть вам обігнати конкурентів.

Share
Написати коментар
loading...