Реклама

Майже 70% людей не користуються жетонами в столичному метро

В київському метрополітені майже 70% пасажирів уже не користуються жетонами, повідомляє КП «Київський метрополітен» на сторінці в Facebook
Čytaty latynkoju
Майже 70% людей не користуються жетонами в столичному метро
  1. Головна
  2. Місто
  3. Майже 70% людей не користуються жетонами в столичному метро
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
В київському метрополітені майже 70% пасажирів уже не користуються жетонами, повідомляє КП «Київський метрополітен» на сторінці в Facebook

Близько 70% пасажирів підземки уже не користуються жетонами. Замість них в оплаті переважають: картка метро, банківська картка та мобільні додатки, а також картка киянина.

Чим користуються замість жетонів 

  1. Картка метро. При поповненні на 50 поїздок кожна коштує 4,5 грн. Після використання поїздок картку можна здати в касу та повернути заставну вартість.
  2. Банківська картка та мобільні додатки Google Pay та Apple Pay, що дозволяють провести оплату безпосередньо на жовтому турнікеті. 
  3. Картка киянина як пільговий соціальний інструмент.

Київський метрополітен може перейти на повністю безготівковий розрахунок вже восени 2018 року. Про це в інтерв’ю виданню 44.ua заявив перший заступник голови Київської держадміністрації Микола Поворозник: «Зараз йде процес введення електронного білета. Питання в тому, щоб не робити подвійну роботу в частині QR-коду. Думаю, що ми будемо говорити про відхід від жетона, коли запрацює єдиний електронний квиток. Повний його старт заплановано на осінь 2018-го».

Він також зазначив, що паралельно з жетонами, які ще використовуються, в столичному метро також запрацював Apple Pay. Попри це, не всі пасажири підземки готові до впровадження безготівкової оплати: «На жаль, є відповідна сила звички. В минулому році зробили одну станцію без жетонів і касирів, тоді ж стикнулися з багатьма незручностями та наріканнями з боку пасажирів. Люди говорили, що ще не готові до безготівкової оплати».

Нагадаємо, раніше в матеріалі Na chasi ми інформувалиЗелені жетони в київському метро виводять з обігу про те, що в столичному метро будуть користуватися жетонами тільки блакитного кольору. Зелені жетони виводять з обігу, тому нові більше не будуть закуповуватися. 

Share
Написати коментар
loading...