Реклама

Автори AdBlock боротимуться із фейковими новинами

Компанія Eyeo, яка займається розробкою розширень програми для блокування інтернет-реклами Adblock Plus, почала тестувати новий сервіс Trusted News. Його мета: боротьба з фейковими новинами
Čytaty latynkoju
Автори AdBlock боротимуться із фейковими новинами
  1. Головна
  2. Новини
  3. Автори AdBlock боротимуться із фейковими новинами
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Компанія Eyeo, яка займається розробкою розширень програми для блокування інтернет-реклами Adblock Plus, почала тестувати новий сервіс Trusted News. Його мета: боротьба з фейковими новинами

Сьогодні додаток Trusted News існує лише в бета-версії для браузерів Chrome. З його допомогою користувачі зможуть розділяти фейкові новини і справжні. Перевірені джерела позначатимуться зеленою галочкою. На часі дізнатися більше, як мережа спробує боротися із фейковими новинами.

Як працюватиме новий антифейковий сервіс 

Розширення після установки буде відображати невелике вікно з описом сайту і його рейтингом:

  • «надійний»;
  • «шкідливий»;
  • «клікбейт»;
  • «сатира»;
  • «невідомий»;
  • «користувальницький контент».

Оцінка джерела дається на основі даних, які збираються з величезної кількості рейтингів і сервісів. У  майбутньому розробники планують налагодити роботу сервісу через блокчейн Ethereum. Це дозволить децентралізувати процес оновлення бази даних. Також Eyeo планує випустити токени MetaCert для нагородження активних користувачів, щоб підвищити мотивацію людям залишати відгуки про сайти, а також ставити оцінки. Розробники також кажуть, що не монетизуватимуть проект і не будуть створювати списки «білих сайтів», які не враховуватимуться в рейтингу.

На жаль, поки що програма не «впізнає» більшість українських ресурсів і наразі здебільшого орієнтована на англомовну аудиторію.

Нагадаємо, що британські вчені винайшлиМобільна гра навчить розрізняти фейки мобільну гру Bad News, яка вчить розрізняти фейки. Вчені сподіваються, що завдяки грі вийде «вакцинувати» громадськість проти засилля дезінформації. Гравці Bad News повинні нарощувати кількість підписників у Twitter, спотворюючи правду, поширюючи фейки, розділяючи об’єднаних та відволікаючи увагу. Водночас вони повинні не втрачати довіру своєї аудиторії.

В грі мистецтво дезінформації поділяється на шість ключових стратегій. Після того, як гравець продемонструє майстерність у одній із них, його нагороджують відновідним значком.

Share
Написати коментар
loading...