Реклама

Постачальник Wi-Fi для «Київпастрансу» має намір запустити мережу в регіонах

Компанія, котра налагодила мережу бездротового інтернету в столичному громадському наземному транспорті, має намір також запровадити аналогічні інфраструктурні проекти в регіонах
Čytaty latynkoju
Постачальник Wi-Fi для «Київпастрансу» має намір запустити мережу в регіонах
  1. Головна
  2. Новини
  3. Постачальник Wi-Fi для «Київпастрансу» має намір запустити мережу в регіонах
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Компанія, котра налагодила мережу бездротового інтернету в столичному громадському наземному транспорті, має намір також запровадити аналогічні інфраструктурні проекти в регіонах

Наприкінці травня 2018 року столичний трамвайно-тролейбусний парк повністю було обладнаноУ столиці увесь громадський наземний транспорт отримав Wi-Fi безкоштовним Wi-Fi. Тепер компанія також вивчає можливості для запровадження аналогічного проекту в регіонах України та у київському метро.

Як працює Wi-Fi від нового постачальника

Компанія має назву «Є Wi-Fi». Наземне покриття забезпечене завдяки операторові lifecell. За словами представників постачальника, для бездротових мереж у громадському транспорті Києва було створено спеціальне програмне забезпечення. Воно дає змогу надавати доступ в інтернет одразу 50-60 пасажирам на швидкості 4 Мбіт/сек.

Як монетизуватимуть проект

За словами представників проекту, при підключенні до мережі користувачі переглядатимуть 10-секундний рекламний ролик чи заставку. Продаватиме рекламу один із партнерів компанії-постачальника.

Крім громадського наземного транспорту, також йде обладнання відповідних Wi-Fi зон у Києві та областях. 22 міста на Київщині вже обладнано таким устаткуванням. Наступним масшабним проектом, про які представники компанії згадали у розмові із редакцією «Ліга.Бізнес», має стати безкоштовне інтернет-покриття у автобусах Львова. Також компанія вивчає можливості запуску бездротового інтернету в київському метрополітені.

Що варто знати про «Є Wi-Fi»

Як інформує «Ліга.Бізнес», компанію було зареєстровано у квітні 2017 року. Її співзасновники — киянин Олексій Дупак (25%), львів’янин Тарас Млинко (25%) та кіпрська оффшорна компанія Climardon Holding (50%). Уставний фонд склав 20 млн грн. За словами представників компанії, перші проекти було презентовано ще 2013-го для Львова. Загалом у партнерів зараз понад 2 тис точок бездротового інтернету.

Нагадаємо, раніше ми розповідалиУ Європі запустять єдину мережу Wi-Fi вам про те, що у Європі запустять єдину мережу бездротового громадського інтернету.

Share
Написати коментар
loading...