Реклама

У столиці вночі підсвітять понад 30 муралів

Київські мурали почнуть підсвічувати у темну пору доби за прикладом Маямі, Лондона та інших міст світу. Першим отримав підсвітку мурал Rise Up in the Dirt нью-йоркського художника BKFoxx на Московській, 30

Čytaty latynkoju
У столиці вночі підсвітять понад 30 муралів
  1. Головна
  2. Місто
  3. У столиці вночі підсвітять понад 30 муралів
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Київські мурали почнуть підсвічувати у темну пору доби за прикладом Маямі, Лондона та інших міст світу. Першим отримав підсвітку мурал Rise Up in the Dirt нью-йоркського художника BKFoxx на Московській, 30

Ініціатором ідеї виступив мер Києва Віталій Кличко. Протягом місяця підсвітять ще 30-35 муралів. Переважно вони розташовані в центрі міста.

Як підсвічуватимуть гігантські малюнки на вулицях столиці 

Для підсвітки використовуватимуть софіти зі шторами для контрольованого потоку світла. Залежно від типу будівлі, мурал будуть підсвічувати фронтально або з торців. Наступний мурал підсвітять на Подолі.

Нагадаємо, що зарубіжні митці створювалиМурали від зарубіжних митців створили в Одесі мурали в Одесі. Стінописи закордонних художників створені в рамках проекту #Оdessarium, куратором якого є Олена Орлова. На стінах одеських будинків тепер можна побачити шилоклюва, баклана, слона і тюленя.

Перший мурал з’явився на Французькому бульварі, 11Б. Тут зобразили тюленя в яскравих фарбах. Два інших малюнки на Тіаспольской 24 і 30. Художники намалювали шилоклюва — мешканця одеських заповідників і квітучого слона. Четвертий мурал розмістили на спуску Маринеско, 6. Героєм цього стінопису став птах баклан, яких також досить багато на одеському узбережжі.

А в столиці минулого літа прикрашалиУ столиці почали прикрашати муралами теплові підстанції муралами теплові підстанції. До «офіційних» митців підключилися й ті, хто самовільно прикращає теплові підстанції та трансформаторні — ще навесні такі мурали з’явилися в районі Севастопільскої та Солом’янської площ.

Додамо, що у Київському національному університеті будівництва і архітектури (КНУБіА) відкрили факультет урбаністики та просторового планування. До складу факультету увійшли кафедри міського будівництва, міського господарства і політичних наук. Вже восени 2018 року факультет планує прийняти на навчання студентів для здобуття освітнього рівня бакалавра за напрямом «Будівництво», а також магістрів за спеціальностями «Міське будівництво і господарство» та «Автомобільні дороги і аеродроми».

Share
Написати коментар
loading...