Реклама

Інфографіка: Як обрати оптимальний час для постів у соцмережах

Для тих, хто лише починає опановувати роботу з новими медіа, завжди здається, що кількість контенту є недостатньою, а охоплення — мінімальним. Коли ж найкраще публікувати новий контент у соціальних мережах?
Čytaty latynkoju
Інфографіка: Як обрати оптимальний час для постів у соцмережах
  1. Головна
  2. Історії
  3. Інфографіка: Як обрати оптимальний час для постів у соцмережах
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Для тих, хто лише починає опановувати роботу з новими медіа, завжди здається, що кількість контенту є недостатньою, а охоплення — мінімальним. Коли ж найкраще публікувати новий контент у соціальних мережах?

    SMM-ника-початківця турбує чи не головне питання: чи є в принципі єдиний найкращий час для публікації матеріалів у Facebook? Якщо коротко: і так, і ні. А в деталях щодо окремих соцмереж та аудиторій поговоримо далі.

    Що таке оптимальний час публікації?

    Зазвичай цей показник формується на основі середнього оптимального періоду часу для нових публікацій. Сервіси, котрі використовуються для відкладеного оприлюднення нових постів чи інших SMM-активностей, агрегують велику кількість даних. Потім вираховують середні показники по своїм користувачам — і вже оце середнє і подають як оптимальний час.

    Якщо ви подивитеся на достатню кількість цих досліджень, помітите одну річ: майже кожен з сервісів чи сайтів зазначає різні пікові години. Деякі можуть сказати про період між 13:00 та 15:00, інші — між 15:00 та 17:00.

    Чи правда, що цей показник для різних соцмереж різний?

    Існує очевидна причина у відмінності показника між платформами та між авторами досліджень. Ця причина — різні аудиторії. Показник теж різний: немає універсального найвдалішого часу для усіх соцмереж. Студенти дивляться блоги та сайти в один час, офісні працівники — в інший, домогосподарки — зовсім в інший. Ну і не забуваємо про перегляд стрічки новин у різних соцмережах та спілкування у 5-7 месенджерах в ліжку перед сном.

    Які найкращі періоди для публікації на Facebook в цілому?

    Найбільшу кількість досліджень проводять сайти соціальних мереж та аналітичних центрів і платформ роботи з контентом, такі як Hootsuite. Команда цієї платформи виявила, що найкращі періоди для публікації у Facebook — з 12:00 до 15:00 у понеділок, середу, четвер та п’ятницю; а також щосуботи та щонеділі з 12:00 до 13:00. У разі, коли у вас є потреба в публікації контенту в інші дні, слід публікувати приблизно в ті ж години.

    Як мені визначитися із часом, коли мій пост у соцмережах прочитає найбільша кількість людей?

    Насправді корисним буде переглянути статистику свого сайту в Google Analytics, а також показники аналітичних платформ Facebook Insights та Twitter Analytics для відповідних соцмереж. Там ви побачите пікові моменти, коли ваші сторінки в цих соцмережах переглядає найбільша кількість осіб протягом доби чи тижня. Так ви й зможете визначити для себе оптимальні години для поширення контенту.

    Який час рекомендують обирати різні сервіси з контент-маркетингу?

    Узагальнивши поради із майже 20 різних сайтів щодо контент-маркетингу та блогів різних SMM-сервісів, ми зробили невеличку інфографіку із рекомендованими періодами часу для публікації контенту. Тут зазначено час (або відрізки часу), в який ваш пост збере найбільшу кількість переглядів. Втім, не забувайте — це не панацея, а лише рекомендація:

    Інфографіка: Як обрати оптимальний час для постів у соцмережах

    Share
    Написати коментар
    loading...