Реклама

Їхнє велике британське весілля: головне про технології на Royal Wedding

Лірично налаштовані особи плачуть, історики називають подію знаковою для британського престолу — а нас як завжди цікавлять лише технології, які дали змогу мільйонам людей спостерігати за церемонією. Які технології стоять за Королівським Весіллям? На часі дізнатися
Čytaty latynkoju
Їхнє велике британське весілля: головне про технології на Royal Wedding
  1. Головна
  2. Історії
  3. Їхнє велике британське весілля: головне про технології на Royal Wedding
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Лірично налаштовані особи плачуть, історики називають подію знаковою для британського престолу — а нас як завжди цікавлять лише технології, які дали змогу мільйонам людей спостерігати за церемонією. Які технології стоять за Королівським Весіллям? На часі дізнатися

    Чому стільки галасу довкола Royal Wedding?

    Як мінімум — тому що решта принців британської корони або надто старі, або надто юні, аби брати шлюб. Плюс — нарешті у глядачів та глядачок з усього світу з’явиться нагода побачити наживо у теле- та онлайн-ефірі усі складові класичної королівської церемонії вінчання. І трошки відчути себе немов за кулісами серіалу The Crown.

    А якщо серйозно, то у Сполученому Королівстві готувалися до цього дня понад півроку. 27 листопада 2017-го принц Гаррі освідчився своїй обраниці, американській акторці Меган Маркл. Попри десятки тисяч людей на вулицях та мільйони глядачів перед екранами, на весілля молодята не запросили жодного рейтингового політика, крім близьких до нареченої чи нареченого.

    Хто на кому одружується?

    Церемонія розпочалася о 12 годині за лондонським часом (14:00 за Києвом). Під час її проведення Принц Гаррі і Меган Маркл обмінялися весільними клятвами у каплиці Святого Георгія в Віндзорському замку. Особливість цього місця — тут у 1984 році проходив обряд хрещення принца Гаррі. Обряд проводив архієпископ Кентерберійський Джастін Велбі.Після церемонії молоде подружжя вирушило до Георгіївського залу Віндзорського замку — саме там пройшов урочистий прийом та обід на 600 осіб.. Після одруження принц Гаррі автоматично набуває титулу Його Королівської Високості Герцога Сассекського. Меган у шлюбі має титул Королівської Високості Герцогині Сассекської.

    Їхнє велике британське весілля: головне про технології на Royal Wedding

    Як здійсювали відеотрансляцію головного весілля Європи?

    За передавання картинки відповідали компанії Global Cloud Xchange (GCX) та Broadcast Media Communications (BMC UK). Як інформувало видання Data Economy, ефір провадився із Замку Віндзор до студій міжнародних телеканалів ABC News, BBC International та Канадської телерадіомовної корпорації (CBC). Нагадаємо, за попереднім королівським весіллям між принцем Вільямом та Кейт Міддлтон у 2011 році спостерігали понад 2 млрд глядачів у всьому світі.

    Приватна мережа GCX зв’язує телекомунікаційні ринки в Європі та Північній Америці з ринками споживання та розповсюдження контенту на Близькому Сході та в Азії. Дві компанії раніше працювали над наданням прямого ефіру для різних масштабних подій — від кваліфікаційних матчів Чемпіонату Світу з футболу до телевізійної трансляції британського ITV.

    Їхнє велике британське весілля: головне про технології на Royal Wedding

    Що варто знати про використання штучного інтелекту та розпізнавання облич на цьому весіллі?

    Як інформувало видання CNET, телекомпанії використали технологію розпізнавання обличчя, щоб допомогти глядачам побачити кінозірок, блогерів, кореспондентів та інших упізнаваних знаменитостей і автоматично перемикати на них камери та увагу глядачів.

    Компанія Sky News, за допомогою технологічних стартапів та Amazon Web Services (AWS), транслювала весілля за допомогою послуги Who’s Who Live. Використовуючи програмне забезпечення Amazon’s Rekognition, вона відображала імена гостей як субтитри на екрані. «Ця нова функціональність дає змогу глядачам Royal Wedding переглянути одну з найбільших живих подій року, де б вони не були», — сказав Девід Гіббс, директор компанії з цифрових новин.

    Окрім ідентифікації гостей весілля, служба Live-stream також покаже факти про них, сказали у Sky News, Інформація демонструватиметься у субтитрах та екранній графіці, а також у фірмовому додатку провайдера телеконтенту. Щоправда, невідомо, чи зіркових гостей Королівського Весілля попередили про таке приховане стеження та розпізнавання.

    Де переглянути трансляцію, якщо пропустили Королівське Весілля?

    Для тих, хто пропустив трансляцію, найпростішим способом є перегляд запису усієї церемонії на YouTube. Так, ви напевно не знали, але у Королівської Родини є власний YouTube-канал. Якщо ж понад 2 години відео для вас — це задовго, є альтернативний варіант. Компанія Decca Records записала усю церемонію і буде згодом продавати звукову доріжку на платформах цифрового медіаконтенту Spotify та Apple Music. А для шанувальників класичного формату передбачено навіть версію на вінілових платівках. Аудіоверсія Королівського Весілля буде доступна з 25 травня 2018 року.

    Що придумали ще до цього дня?

    Самими лише хештегами #RoyalWedding у Twitter, фото у Facebook та добірками весільних аксесуарів на Pinterest цього дня не обмежилися. На честь весілля принца Гаррі та Меган Маркл випустили нову криптовалюту під назвою Royal Coin. Валюта провела ICO цього тижня, її андеррайтером виступила компанія ICO Rocket за підтримки British Monarchist Society and Foundation. Кошти від токенсейлу розподілять між улюбленими благочинними організаціями та фундаціями принца та його нареченої. Частина коштів також піде на підготовку спеціального випуску журналу Crown and Country Magazine.

    Як інформує видання Digital Trends, ця криптовалюта є децентралізованим весільним подарунком, щоб відсвяткувати весілля принца Гаррі і міс Меган Маркл.  Три благодійні фонди, на які перекажуть виручені кошти, включатимуть благодійну діяльність в Лесото, проведення Ігор Нескорених (The Invictus Games) та Королівський фонд.

    Їхнє велике британське весілля: головне про технології на Royal Wedding

    Share
    Написати коментар
    loading...