Реклама

Що таке Uber Eats і навіщо він киянам

В Україні незабаром з'явиться сервіс Uber Eats — щоправда, для початку лише в Києві і з високою комісією за доставку їжі. На часі розібратися, що це за сервіс і чи буде він корисним для жителів української столиці
Čytaty latynkoju
Що таке Uber Eats і навіщо він киянам
  1. Головна
  2. Історії
  3. Що таке Uber Eats і навіщо він киянам
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
В Україні незабаром з'явиться сервіс Uber Eats — щоправда, для початку лише в Києві і з високою комісією за доставку їжі. На часі розібратися, що це за сервіс і чи буде він корисним для жителів української столиці

    Що таке Uber Eats і чи має він стосунок до звичайного «убера»?

    Цей сервіс був запущений в 2014 році. Це — доставка їжі з ресторанів під замовлення клієнта із використанням послуг водія, який користується «убером» (однак може рухатися не на авто, а на велосипеді, моторолері чи мотоциклі). Станом на весну 2018 року онлайн-сервіс працює у понад 200 містах в США, Європі, Австралії, Азії, Південній Америці та Африці. У Великобританії, одному з найбільших ринків для Uber Eats, сервіс працює в 40 містах і охоплює понад 8 тис ресторанів. За даними компанії, цей напрямок роботи переріс основний бізнес материнської компанії Uber. Зокрема, у 19 європейських містах сервіс з доставки їжі приносить більший дохід, ніж онлайн-агрегатор таксі. Сервіс є прибутковим в 45 з 200 міст світу на кінець 2017 року. Роком раніше він був прибутковим всього в 3 містах з 50 у переліку.

    Як працює сервіс?

    У додатку користувач обирає потрібний ресторан, робить замовлення та вказує адресу і орієнтовний час доставки придбаної страви. Треба буде сплатити вартість замовлення та комісійні. Розміщене замовлення автоматично сплачується прикріпленою в додатку банківською карткою. Відстежити рух замовлення із кур’єром можна прямо на карті, аналогічно до відстеження руху замовленого таксі. Доставляють замовлення у машинах, на велосипедах чи мотоциклах або моторолерах.

    Що таке Uber Eats і навіщо він киянам

    На яких умовах Uber Eats запуститься в Україні?

    На початку березня 2018 року в Uber заявили, що в 2018 році сервіс доставлення їжі запуститься в 100 нових містах світу. Серед списку нових країн була й Україна. Тоді був озвучений термін запуску сервісу у нас в країні — до початку літа. І тоді ж Uber почав шукати ресторани для партнерства. Після заяви керівників Uber видання Retailers сконтактувало з представниками Salateira, Pesto Cafe, Mafia, Milk Bar, які розповіли, що то до них не зверталися з компанії або з сервісу доставлення готовох їжі з пропозицією співпраці. Але в одному з ресторанів відзначили, що до них звертався один з партнерів Uber в Україні — компанія Uber Drive.

    За даними дослідницької компанії Euromonitor International, в 2016 році загальний обсяг ринку доставки їжі в Україні склав 2,38 млрд грн. У 2017 році, за попередніми підрахунками, він збільшився до 2,48 млрд грн. У компанії Eda.ua раніше відзначали, що більше половини замовлень оформляються безпосередньо в ресторанах, а через агрегатори замовляють близько 20-25%.

    Що таке Uber Eats і навіщо він киянам

    Коли чекати на появу Uber Eats у Києві?

    Uber Eats розпочав перемовини з ресторанами в Києві про співпрацю. Як стало відомо виданню Retailers, на першому етапі онлайн сервіс планує доставляти їжу в межах центру міста. Ресторанам Uber Eats пропонується підключитися до сервісу за комісію в 40% від суми замовлення.

    Директор з маркетингу мережі ресторанів Mister Cat Сергій Чайка розповів Retailers, що їхня компанія спілкувалася з представником UberEats про співпрацю. За його словами, в планах онлайн сервісу стартувати в липні, на першому етапі здійснювати доставку в межах центру Києва, через час на Оболоні, а потім — на Лівому березі. Відзначимо, що Uber Eats самі доставляють все 100% своїх замовлень. Зазвичай для цього потрібні декілкьа сотень вело- та мотокур’єрів.

    Скільки комісії він братиме за свої послуги?

    Комісія — за повідомленнями як від видання Retailers, так і з інших джерел — складатиме 40% від суми замовлення, є доволі високою і для більшості рестораторів буде невигідною. Поки що в компанії ніяк не коментують такі цифри.

    Share
    Написати коментар
    loading...