Реклама

Українська армія за 7 днів: від обладнання для розвідки до наших літаків для США

Це був тиждень випробувань техніки та дипломатичної стійкості для українського війська. Як і що саме відбувалося у Збройних Силах України за минулі 7 днів – у нашій тематичній добірці
Čytaty latynkoju
Українська армія за 7 днів: від обладнання для розвідки до наших літаків для США
  1. Головна
  2. Історії
  3. Українська армія за 7 днів: від обладнання для розвідки до наших літаків для США
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Це був тиждень випробувань техніки та дипломатичної стійкості для українського війська. Як і що саме відбувалося у Збройних Силах України за минулі 7 днів – у нашій тематичній добірці

Роботизований спостережно-вогневий комплекс «Мисливець», новітнє обладання для розвідки, будівництво сучасного військового містечка для морських піхотинців на Одещині та участь у міжнародних військових навчаннях за стандартами НАТО у Румунії – на часі дізнатися більше про події протягом останнього тижня в українській армії.

В Україні розпочали випробування роботизованого комплексу «Мисливець»

У Чернігові розпочали випробування роботизованого спостережно-вогневого комплексу «Мисливець». Військові та науковці вивчають можливість застосування комплексу для вирішення інженерних, медичних (порятунку поранених), вогневих та розвідувальних завдань. Перевіряють комплекс у різних умовах на спеціально підготовленому маршруті. Перевіряють також його здатність долати перешкоди. Експерти зазначають, що ціна нового комплексу дозволить його мати в українській армії. Комплекс працює сумісно з приладами наведення. Може нести озброєння різних типів: кулемет, автоматичний гранатомет, ПТРК, гармату.

Досі його випробовували на полігонах та в районі проведення Операції Об’єднаних Сил — і цей етап минув успішно.

В Україні розпочали випробування нового комплексу «Мисливець» 

Американська компанія купуватиме в України літаки

Американська компанія Oriole Capital Group готова купувати в України транспортно-вантажні літаки Ан-74 і сертифікувати їх на американському ринку. Наразі українське підприємство та американська компанія підписали довгостроковий контракт – на 25 років. У якості стартового пакету американці вже замовили 6 таких літаків.

Важливість співпраці полягає в тому, що лише в Україні виробляють такі літаки — тому конкурентів немає.

Американська компанія купуватиме українські літаки

На Одещині почали будувати сучасну військову базу для морської піхоти

Сьогодні на території військового містечка ведеться масштабне капітальне будівництво. Зводяться 3  казарми для особового складу, 4 гуртожитки поліпшеного типу планування для військовослужбовців служби за контрактом, їдальня на 500 місць. Їдальню, до слова, буде обладнано відповідно до вимог нової системи харчування. Будують новий медичний пункт з відповідними кімнатами для задоволення санітарно-гігієнічних потреб військовослужбовців, а також триває зведення сучасного фізкультурно-оздоровчого комплексу.

Військова база матиме свій власний відкритий футбольний міні-стадіон з штучним покриттям та системою освітлення, баскетбольний майданчик та бігові доріжки. Усі нові об’єкти інфраструктури будуються за сучасною технологією сендвіч-панелей. Стіни спеціально утеплюють: це дозволятиме навіть взимку підтримувати належний температурний режим. Також під час будівництва застосовуються енергозберігаючі технології.

На Одещині почали будувати сучасну військову базу для морської піхоти

Розвідка отримала на озброєння передові технічні засоби

Новітнє лазерне обладнання, прилади спостереження, датчики руху, апаратура яка ефективно працює вдень і вночі, в дощ та туман — все це вже сьогодні стоїть на озброєнні розвідувальних підрозділів Об’єднаних сил. Сучасні безпілотні апарати, які розвідники називають «бджоли», дозволяють не тільки вести відеорозвідку, але й непомітно для ворога встановлювати датчики спостереження. Ці прилади дозволяють бачити рух ворожої техніки, проходи диверсійних груп, помічати замасковані вогневі точки.

Розвідники, які виконують завдання «на нулі» переконують — ефективність та оперативність їх роботи збільшилася в рази.

Українські моряки взяли участь у військових навчаннях в Румунії

Представники Військово-Морських Сил ЗС України взяли участь у багатонаціональному навчанні «Морський щит-2018». Воно проходило з 7 по 11 травня в Румунії. Спільні аналогічні навчання сприяють налагодженню взаємодії між державами Чорноморського басейну.

Навчання відбувалися за стандартами НАТО.

Українські моряки взяли участь у військових навчаннях в Румунії 

Запуски Javelin в Україні відбудуться в травні 2018-го

Представник президента у Верховній Раді України Ірина Луценко розповіла, що Порошенко до кінця травня візьме участь у випробуванні американських Javelin. Попередньо, це має відбутися наприкінці травня.

Наприкінці 2017 року адміністрація президента США Дональда Трампа ухвалила рішення про продаж Україні летальної зброї, у тому числі протитанкових ракетних комплексів Javelin. 1 березня Державний департамент США схвалив продаж Україні 210 протиракетних комплексів Javelin і 37 пускових установок до них на загальну суму близько $47 млн.

Запуски Javelin в Україні відбудуться в травні

Про містечка-полігони для ведення бою, іноземні парашутні системи для українських десантників та повернення українських льотчиків із військової операції з острову Гренландія ви можете почитати у нашій попередній тематичній військовій добірці за посиланням. Армія за 7 днів: «місто для бою», іноземні парашути та повернення з Гренландії

Share
Написати коментар
loading...