Реклама

З 1 червня посвідка на тимчасове проживання буде у формі ID-карти

Уряд затвердив новий зразок бланка посвідки на тимчасове проживання та порядок її оформлення і видачі, повідомляє «Урядовий портал»
Čytaty latynkoju
З 1 червня посвідка на тимчасове проживання буде у формі ID-карти
  1. Головна
  2. Новини
  3. З 1 червня посвідка на тимчасове проживання буде у формі ID-карти
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Уряд затвердив новий зразок бланка посвідки на тимчасове проживання та порядок її оформлення і видачі, повідомляє «Урядовий портал»

В повідомленні йдеться, що уряд затвердив зразок та технічний опис бланка посвідки на тимчасове проживання з безконтактним електронним носієм.

З 1 червня 2018 року запровадять із застосуванням засобів Єдиного державного демографічного реєстру оформлення і видачу посвідки на тимчасове проживання іноземцям та особам без громадянства.

Зазначено, що посвідка на постійне проживання, що не містить безконтактного електронного носія, оформлена та видана на підставі документів, поданих до 1 червня 2018 р., є чинною протягом строку, на який її було видано.

Як буде виглядати посвідка за новим зразком

Лицьовий бік Зразок бланка посвідки на тимчасове проживання з безконтактним електронним носієм

Бланк посвідки на тимчасове проживання з безконтактним електронним носієм  (далі — бланк посвідки) виготовляється у формі пластикової картки типу ID-1 розміром 54 х 85,6 мм.

У бланк посвідки імплантовано безконтактний електронний носій, який відповідає вимогам нормативних документів у сфері технічного та криптографічного захисту інформації.

До безконтактного електронного носія вноситься інформація, яка зазначена на лицьовому та зворотному боці посвідки, біометричні дані, параметри особи —  відцифрований образ обличчя, відцифрований підпис особи. А також дані щодо забезпечення захисту інформації, що внесена до безконтактного електронного носія, відповідно до вимог Закону України “Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус”.

Текст з обох боків бланка посвідки друкується українською і англійською мовами фарбою чорного кольору, що стає невидимою під дією джерела інфрачервоного опромінення.

Нагадаємо, Кабінет міністрів заборонив оформляти паспорт громадянина України у формі книжки:

Раніше ми повідомлялиБезвіз — коротка інструкція для перших мандрівників вам про те, як скористатися перевагами безвізового режиму із ЄС завдяки біометричному паспорту.

Share
Написати коментар
loading...