Реклама

Львів планує відмовитися від маршруток

Транспортна комісія депутатів Львівської міськради підтримала петицію городян про повну відмову від приватних перевізників на користь електротранспорту і великих автобусів. Про це пише НВ
Čytaty latynkoju
Львів планує відмовитися від маршруток
  1. Головна
  2. Місто
  3. Львів планує відмовитися від маршруток
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Транспортна комісія депутатів Львівської міськради підтримала петицію городян про повну відмову від приватних перевізників на користь електротранспорту і великих автобусів. Про це пише НВ

Повний перехід на електротранспорт і автобуси необхідно здійснити протягом п’яти років. Остаточне рішення про відмову від маршруток повинна прийняти міськрада. Питання може бути винесено на розгляд вже цього тижня.

Чим допоможе відмова від маршруток 

За словами представника депутатської комісії Романа Іванціва, компаніям, які зараз регулюють рух маршруток, може бути запропоновано інше співробітництво. За словами першого заступника голови Держслужби з безпеки на транспорті В’ячеслав Дідковського, великі автобуси в містах – це практика саме європейських країн. За його словами, відмова від маршруток допоможе розвантажити міську мережу. Якщо ініціативу підтримає міська рада, Львів стане першим обласним центром України без маршрутних таксі. Найближче пленарне засідання Львівської міськради заплановано на 22 березня.

Нагадаємо, що люди із вадами зору зможуть «побачитиЛюди із вадами зору можуть «побачити» Львів» Львів. У 2016 році Львівський обласний осередок громадської організації «Українська спілка інвалідів – УСІ» започаткував у Львові ініціативу щодо створення макетів стародавніх архітектурних пам’яток. Першою адаптованою для незрячих львів’ян і гостей міста в межах проекту «Львів на долонях» стала споруда львівської Ратуші, розміщена поруч з оригіналом на площі Ринок. Торік на площі святого Юра відкрили бронзовий макет Святоюрського комплексу у мініатюрі. Тепер люди з вадами зору зможуть  осягнути один із найпопулярніших пам`ятників. Його автори – брати Володимир та Андрій Сухорські, які створили основний пам’ятник та стелу.

Додамо, що в Україні планують запуститиВ Україні запустять єдиний квиток на різні види транспорту єдиний квиток на різні види транспорту. Для того, щоб система запрацювала, в Україні створять єдиний реєстр автобусних перевізників. До неї зможуть приєднуватися різні компанії. Кінцева мета розробників: аби українці на своєму телефоні могли відкрити додаток, який визначить вашу геолокацію та ввести точку призначення, наприклад, Київ чи Відень. У результаті програма має показати маршрути кількома транспортами. Унеможливити махінації з цією базою даних хочуть завдяки технології Blockchain.

 

 

Share
Написати коментар
loading...