Реклама

Як польські винахідники змінюють підготовку хірургів симуляторами Laparo

Двоє польских співзасновників Laparo Medical Simulators — Р. Новосєльскі та М. Рулевич — зустрілися у Вроцлавській Політехніці, де вони разом вивчали біомедичну техніку та працювали над хірургічною робототехнічною системою. Саме там в них з’явилася ідея Laparo
Čytaty latynkoju
Як польські винахідники змінюють підготовку хірургів симуляторами Laparo
  1. Головна
  2. Історії
  3. Як польські винахідники змінюють підготовку хірургів симуляторами Laparo
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Двоє польских співзасновників Laparo Medical Simulators — Р. Новосєльскі та М. Рулевич — зустрілися у Вроцлавській Політехніці, де вони разом вивчали біомедичну техніку та працювали над хірургічною робототехнічною системою. Саме там в них з’явилася ідея Laparo

Новосєльскі та Рулєвич звернули увагу на необхідність медичних симуляторів для лікарняної практики. «Дуже важливо, щоб майбутні лікарі могли набувати досвід та практику, перш ніж вони прийдуть до лікарень працювати з пацієнтами. Це можливо завдяки симуляторам», — кажуть засновники. За кілька років вони знову почали працювати разом у медичній компанії. А за декілька місяців вони зустрілися з третім засновником Laparo — Матеушем Ющаком — і вирішили розпочати власний проект.

Про Laparo розповів нашому бізнес-інкубатору один із засновників Laparo Medical Simulators Матеуш Ющак.

Головне про стартап

Laparo працює у секторі медичного моделювання з початку 2016 року. Станом на березень 2018 року наша продукція використовується хірургами у 57 країнах світу.

Наша компанія розпочала свою медичну авантюру, працюючи над лапароскопічними симуляторами. Що це таке? Лапароскопія — це мінімально інвазивна хірургічна техніка. При її використанні операція проводиться з використанням 3 маленьких отворів: 2 для інструментів та 1 — для ендоскопічної камери.

«Плюси» такого підходу: це набагато краще і безпечніше для здоров’я пацієнта. Недоліки: лапароскопія — дуже непроста техніка, і потрібно тренуватися сотні годин.

Ми зосередили увагу на лапароскопії керуючись отриманим досвідом. Ми зробили це, бо за нашими спостереженнями, інші подібні апарати — дуже дорогі або недосконалі. Зараз ми пропонуємо симулятори, присвячені саме лапароскопії. Проте в найближчі кілька місяців ми представимо нові пристрої для інших медичних напрямків та процедур.

Чудово було би, щоби кожен студент медичного вишу або хірург міг практикуватися вдома, стільки, скільки він захоче, безліч часу. Тому ми створили персональний домашній тренажер Laparo Aspire.

Пропонуємо також і більш просунуті симулятори: Laparo Advance та Laparo Analytic. Останній взагалі є унікальною системою. Він є першим лапароскопічним тренажерем, який може аналізувати повністю все тренування та інформувати вас про всі важливі параметри. А ще він оцінить ваш потенціал як фахівця.

Як польські винахідники змінюють лікарняну практику симуляторами Laparo

Як це працює

Взагалі є 2 типи тренажерів: прості та дуже дорогі тренажери віртуальної реальності. Ми спочатку зосередились на більш простих, щоби пропонувати більш доступні продукти для ринку. Але ринок розвивається (особливо VR-сегмент). Скоріш за все, ми незабаром представимо VR-рішення — наш новий симулятор.

Наша конкурентна перевага полягає в тому, що ми також пропонуємо щось проміжне між цими двома типами симуляторів – а саме Laparo Analytic.

Як польські винахідники змінюють лікарняну практику симуляторами Laparo

Про конкурентів та ринок

— Ринок звичайно, не пустує. Є кілька компаній, які теж займаються розробкою таких тренажерів. Але ми намагаємось робити це краще. Відколи ми розпочали нашу діяльність, отримуємо лише позитивні відгуки. Це — гарний сигнал, для нас це дуже важливо. Ми зосереджуємося не лише на якості, але й особливу увагу приділяємо ергономіці та функціональності.

Нас дуже тішить, те що наші пристрої працюють вже по всьому світі. Ними користуються не тільки хірурги у 57 країнах (що вже є супер-результатом), а ще й спеціалісти в університетах. З допомогою Laparo вчаться майбутні лікарі.

Сподіваємося, що незабаром ми позначимо на мапі набагато більше держав, де є наші продукти. Працюємо динамічно, фокусуючись не тільки на науково-дослідних роботах, а й на продажах нашої продукції. Це наш підхід: у вас є хороший продукт — ви повинні продати його якомога швидше потенційним клієнтам, а не просто розробляти його до безкінечності. Команда у нас хороша, мотивована. Для нас це — головне, і ми продовжуємо шукати нові можливості для нашого проекту. Будемо створювати нові та якісні продукти не тільки для лапароскопії, а й для інших технік. Переконані, що розвиток стартап проектів у медичному секторі корисний для всіх.

Share
Написати коментар
loading...