Реклама

Post cryptum — Bitcoin-кредитування, КрипТомати та вибори на блокчейні

Ринок криптовалют у міжсезонні почав лихоманити, але це не завадить нам розповісти про його досягнення за останній тиждень. На часі — традиційна добірка новин про актуальні тренди у криптосвіті
Čytaty latynkoju
Post cryptum — Bitcoin-кредитування, КрипТомати та вибори на блокчейні
  1. Головна
  2. Крипто
  3. Post cryptum — Bitcoin-кредитування, КрипТомати та вибори на блокчейні
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Ринок криптовалют у міжсезонні почав лихоманити, але це не завадить нам розповісти про його досягнення за останній тиждень. На часі — традиційна добірка новин про актуальні тренди у криптосвіті

КрипТомати поєднають аграрний бізнес і майнінг

Співзасновник чеського обмінику криптовалют NakamotoX оприлюднив інформацію про запуск стартапу під назвою Agritechture.  Каміл Брейча (Kamil Brejcha) розповів, що співробітники придумали, як використовувати тепло від майнінгу і відправляти його в теплиці, де в даний час ростуть помідори. Нагадаємо, що проблеми екологічного впливу криптовалютного видобутку, а також те, що робити з надлишковим теплом, стали головними темами дебатів всередині і за межами галузі цьогоріч. Брейча сказав, що спочатку планувалося вирощувати медичну марихуану, але законодавчі бар’єри змусили його зосередитися на більш ортодоксальних культурах.

Бутерін про нову архітектуру масштабування Ethereum

Віталік Бутерін виступив в Парижі з доповіддю про нову архітектуру масштабування Ethereum під назвою Plasma. Це алгоритм, що дозволяє користувачу не підтверджувати транзакції за весь блокчейн, а тільки ту, яку він відправляє. Поки прототип вимагає, щоб всі користувачі завантажували і перевіряли кожен смарт-контракт в системі. «Основна перевага тут полягає в тому, що обсяг даних, які клієнти повинні обробляти, сильно скорочується», — пояснив Бутерін. Створена Бутеріном і розробниками Деном Робінсоном і Карлом Флоршем, ідея ще не пройшла тестування. Однак, ця мінімізована система може мати ряд важливих варіантів використання, таких як захист криптовалютних обмінів від великомасштабних хаків.

В Нью-Йорку запровадять Bitcoin-кредитування

Перша компанія збирається відкрити кредитування в Bitcoin. Нарешті з’явиться можливість позичити крипту та спробувати себе гравцем на цьому ринку. Такий тип операцій називається shortselling. Ідея полягає у створенні нової дочірньої компанії Dominion Capital в Нью-Йорку. Dominion довгий час займалася криптографією, і фірма вважає, що зараз саме час розширивши свої послуги в цьому секторі. По суті, ця послуга дозволить особам і проектам позичати власні криптоактиви, а не перетворювати їх безпосередньо в готівку.

Вперше токени зареєструють в SEC

Комісія з цінних паперів (SEC) вважає своїм обов’язком захистити громадян США від «необдуманих» інвестицій. Багато ICO зараз роблять в обхід кнопку «натисніть, що ви не є громадянином США». Але люди в Штатах теж хочуть фінансувати і придумують способи це обійти. Praetorian group збираються стати першим ICO чиї токени будуть зареєстровані в SEC як активи типу securities. Це означає що вони матимуть юридичний статус цінних паперів, тільки на блокчейні.

Вибори на blockchain відбулися в Африці

Сьєрра-Леоне стала першою в світі державою, де президентські вибори були проведені за допомогою технології blockchain, що використовувалася в якості додаткового елементу  забезпечення чесності при підрахунку результатів голосування. Технічну підтримку та реалізацію ініціативи забезпечив швейцарський стартап Agora, який протягом 2х років займався розробкою приватного blockchain. Подібні технології дають можливість призначати валідаторів блоків і учасників, відповідальних за прийняття рішень.

В Британії медичні картки перенесли на blockchain

MediChain — це медична платформа для великих даних. У кожній лікарні або в звичайній клініці дані пацієнтів зберігаються таким чином, що будь-які лікарі або лікарі-практики призначені пацієнту, можуть мати медичний запис або історію пацієнта для роботи. Пілотний проект Medichain group наразі включає 4 клініки з сумарною кількістю 1 тис пацієнтів. Доволі корисне застосування технології без всіх картотек і паперових довідок.

Share
Написати коментар
loading...