Реклама

5 причин, чому комунікація по роботі у Facebook — це помилка

Новий тиждень почався — і ваші «Вхідні» на Facebook перетворилися на потік неконтрольованих повідомлень та групових чатів від людей, яким терміново потрібно розмістити прес-реліз, записати розмову, скинути логотип і переслати макет? Ви робите помилку — і ось чому
Čytaty latynkoju
5 причин, чому комунікація по роботі у Facebook — це помилка
  1. Головна
  2. Бізнес
  3. 5 причин, чому комунікація по роботі у Facebook — це помилка
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Новий тиждень почався — і ваші «Вхідні» на Facebook перетворилися на потік неконтрольованих повідомлень та групових чатів від людей, яким терміново потрібно розмістити прес-реліз, записати розмову, скинути логотип і переслати макет? Ви робите помилку — і ось чому

Причина перша: Ви втрачаєте фокус і постійно відволікаєтеся

Кожне сповіщення у соцмережі відриває вас від того, що ви робите зараз. Ви писали статю? Вже ні, вас відволікли, і ви опинилися вплутаним у чат, про існування якого не підозрювали 10 секунд тому. Ви записували інтерв’ю і щойно формулювали влучне питання? Вже ні — тепер ваші думки сплутано. Ви монтували відео чи подкаст? Щойно ви втратили момент, на якому зупинилися. Кожного разу, коли ви починаєте обговорювати в чаті Facebook якесь невідкладне питання, ви втрачаєте 10 хвилин часу — і можливо, одночасно губите результат годинної роботи.

Причина друга: Ви не використовуєте «відкладене мислення» у прийнятті рішень

Чим зручна електронна пошта? Вона дає вам час обміркувати відповідь. Навіть неприємна, незручна чи складна для вас тема потребує відповіді — але на відміну від повідомлення у чаті, де видно, коли ви востаннє були в мережі, електронна пошта дає вам час для того, аби відповідь не була надто різкою, неввічливою чи конфліктною. «Відкладене мислення» та процес прийняття рішення не прямо тут і зараз рятує чимало проектів від хибних кроків.

Причина третя: У вас зникає поняття «особистий час»

Вам почали писати по роботі після 20:00 — і от ви поміж повідомленнями від друзів чи чатом із дівчиною / хлопцем / чоловіком / дружиною ви вже вирішуєте, скільки актів треба завірити, як замовити квитки в аеропорт, хто зі спікерів має прибути на конференцію і кому доручити запис інтерв’ю та розшифровку репортажів. А ще підрядник переплутав макети, рекламодавець не зміг знайти ваш робочий email — і тому не придумав нічого кращого, аніж написати у Facebook. Ви перестаєте належати собі. Між тим, аби зберегти бодай якусь адекватність, ви маєте окреслити особистий простір не лише в офлайн-, але й в онлайн-житті. Робоча пошта придумана саме для цього. А Facebook в усьому світі використовується для особистого спілкування, а не для вирішення питань робочого характеру.

Причина четверта: Пошук та хронологія у месенджері Facebook — найгірше , що можна придумати

Ви колись пробували знайти в чаті більш ніж на 50 повідомлень із 5 учасниками строки першого із низки замовлень, проектів чи дедлайнів? Facebook робить це настільки незграбно і некоректно, що годі говорити про якісь зручності. Крім того, ви не можете переслати чат через копію чи додавати / виключати нових отримувачів без сповіщення усіх учасників про те, хто зайшов / вийшов із чату. Якщо можна придумати якийсь ще більш незручний спосіб комунікації, дайте нам знати. Можливо, за неефективністю з чатами у Facebook можна порівняти хіба що телефонні дзвінки.

Причина п’ята: Ваші повідомлення для тих, у кого ви не в друзях, із 80% вірогідності не будуть прочитані місяцями

І наостанок — найважливіше зауваження від української художниці Марисі Рудської. До речі, саме тому ми намагаємося скеровувати усіх наших партнерів, колег чи просто знайомих фрілансерів саме до електронної пошти:

Share
Написати коментар
loading...