Реклама

Зброя для Джакарти та безпечні арсенали – чим жили Збройні Сили протягом тижня

В Україні відновили унікальне підприємство, яке виготовляє високотехнологічні прилади для радіолокаційних станцій та авіаційних систем; удосконалюють військові вітання, а Індонезія зацікавилася нашими військовими розробками. Сьогодні середа, а, отже, — на часі наша добірка військових технологій made in Ukraine
Čytaty latynkoju
Зброя для Джакарти та безпечні арсенали – чим жили Збройні Сили протягом тижня
  1. Головна
  2. Техно
  3. Зброя для Джакарти та безпечні арсенали – чим жили Збройні Сили протягом тижня
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
В Україні відновили унікальне підприємство, яке виготовляє високотехнологічні прилади для радіолокаційних станцій та авіаційних систем; удосконалюють військові вітання, а Індонезія зацікавилася нашими військовими розробками. Сьогодні середа, а, отже, — на часі наша добірка військових технологій made in Ukraine

Протягом минулих 7 днів в українському війську з’явилося кілька переможних новин: ми модернізуємо застарілу техніку та викорінюємо із військового етикету ЗСУ вітання минулого століття. Про це і не лише – у нашій щотижневій військовій добірці.

«Укроборонпром» відродив унікальне підприємство

На ДП «Генератор» виготовляються унікальні наукомісткі високотехнологічні прилади для радіолокаційних станцій та авіаційних систем. Фактично саме від його продукції залежить робота багатьох українських радарів та далекобійних зенітно-ракетних комплексів С-300.

Воно є одним з небагатьох у світі підприємств, яке виробляє та володіє технологіями виготовлення вакуумних НВЧ приладів, в тому числі – клістронів, які є основою всіх потужних НВЧ передатчиків, найперше для тих, що використовуються у радіолокаційних станціях. Саме завдяки продукції «Генератора» працюють українські радіолокаційні станції від «Іскри», що стоять на озброєнні української армії.

Окрім того, вироби підприємства використовуються і у самих потужних українських зенітно-ракетних комплексах С-300. Для виробництва цієї продукції на підприємстві використовуються унікальні технологічні процеси з використанням таких рідкоземельних елементів, як тантал, вольфрам та молібден, що вимагають особливих умов обробки та використання атомноводневого зварювання у спеціальних установках.

«Укроборонпром» відродив унікальне підприємство

В Україні модернізуватимуть зенітно-ракетний комплекс «Печора»

«Укроборонпром» продовжує розробку засобів протиповітряної оборони для ЗСУ. Нещодавно успішні випробування пройшов модернізований зенітно-ракетний комплекс C-125М «Печора».

Дальня межа зони ураження оновленого комплексу становить понад 40 км, а максимальна висота зони ураження – 25 км. Українські фахівці зуміли значно збільшити точність наведення та ураження високоманеврених цілей. Підприємство готується до серійної модернізації таких ракет.

Індонезія зацікавилася українськими розробками

Україна та Індонезія опрацьовують плани щодо розширення військово-технічної співпраці. Українські перспективні оборонні розробки, зокрема БПЛА, броньована автотехніка, оптико-електронне обладнання, стрілецьке озброєння зацікавили індонезійські силові структури. Йдеться і про системи для забезпечення кібербезпеки.

Серед представлених розробок, зокрема, тепловізійні прилади компанії Thermal Vision Technologies, засоби особистого захисту компанії «Темп-3000», стрілецьке озброєння та аксесуари виробництва КНВО «Форт». У полі зору і  безпілотники повітряної розвідки компаній «Спайтек» і «Укрспецсистемс», наземний безпілотник «Фантом», а також продукція для забезпечення кібербезпеки від компанії «Матезіс». Окрему увагу представників із Джакарти привернули нові українські бронеавтомобілі «Варта-Новатор» і «Варта» виробництва компанії «Українська бронетехніка». Голова Нацполіції Індонезії особисто протестував і високо оцінив ходові характеристики автотехніки в умовах бездоріжжя.

Індонезія зацікавилася українськими розробками

Уряд пропонує змінити військові вітання

Уряд пропонує законодавчо закріпити військові привітання «Слава Україні», «Героям слава». Відповідний законопроект № 7549 від 5 лютого 2018 року зареєстрований у Верховній Раді. Ініціатором законопроекту є прем’єр-міністр України Володимир Гройсман. Зокрема, документом пропонується внести зміни до статті 84 військового статуту внутрішньої служби ЗСУ, замінивши привітання «Здрастуйте, товариші», «Бажаємо (бажаю) здоров’я» на «Слава Україні», «Героям слава».

Аналогічними фразами пропонується і прощатися, тоді як на сьогодні статутна форма прощання звучить так: «До побачення, товариші», «До побачення». Законопроектом пропонується зберегти привітання «товариш», коли військовослужбовець звертається до міністра оборони, який є цивільною особою.

На безпеку арсеналів та складів виділено 500 млн грн

На програму із забезпечення підвищення живучості та вибухопожежної безпеки арсеналів, баз і складів в 2018 році передбачено 500 млн грн.

Про це заявив начальник Центрального управління безпеки військової служби Збройних сил України полковник Микола Швець. Загальний обсяг фінансування заходів живучості арсеналів, баз і складів нині становить близько 8 млрд грн на період до 2025 року.

На безпеку арсеналів та складів виділено 500 млн грн

ТОП-5 новин від ЗСУ, про які ми писали минулого тижня ви можете почитати за посиланням. «Химера» для ЗСУ та оновлення винищувачів – ТОП-5 новин української армії

Share
Написати коментар
loading...