Реклама

«Химера» для ЗСУ та оновлення винищувачів – ТОП-5 новин української армії

Якщо на календарі – середа, в українському війську відбулися позитивні зміни, впроваджують нові технології, модернізується військова техніка, а ви ще не в курсі цих новин, отже, на часі почитати наші традиційну щотижневу military-добірку
Čytaty latynkoju
«Химера» для ЗСУ та оновлення винищувачів – ТОП-5 новин української армії
  1. Головна
  2. Техно
  3. «Химера» для ЗСУ та оновлення винищувачів – ТОП-5 новин української армії
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Якщо на календарі – середа, в українському війську відбулися позитивні зміни, впроваджують нові технології, модернізується військова техніка, а ви ще не в курсі цих новин, отже, на часі почитати наші традиційну щотижневу military-добірку

Минулий тиждень у сфері технологічних інновацій в українському війську видався «авіаційним» та «повітряним». Це і випробування нового універсального безпілотника «Химера-Т» у різних погодніх умовах, і напрацювання та переговори щодо створення вантажного хабу на території аеродрому в Гостомелі, і новинки про модернізацію авіаційної техніки Повітряних сил ЗСУ. Детальніше – у нашій щотижневій військовій добірці про інновації та технології в українській армії. 

В Україні успішно випробували безпілотник «Химера-Т»

На Київщині пройшли випробування універсального безпілотника «Химера-Т» для ЗСУ із 30-кратною камерою у різних погодних умовах. Льотні випробування прив’язного коптера відбувалися і в умовах поривчастого вітру зі снігом. Літав він і в морозну погоду, і в туман. Камера з 30-кратним зумом, якою обладнаний безпілотник, пройшла випробування в умовах снігопаду та низької освітленості.

Апарат може підійматися на висоту до 150 м. Спостереження може здійснюватися як в оптичному діапазоні (з використанням денної та нічної оптики), так і за допомогою радіолокаційної станції чи інших датчиків. «Химеру-Т» можна використовувати як ретранслятор для наземних військ, так і для зв’язку з іншими безпілотниками по вузьконаправленому захищеному каналу зв’язку. Система може слідувати на швидкості 15 км/годину за автомобілем, в якому перебуває базова станція управління з джерелом живлення.

На базі аеродрому «Антонов» створюють вантажний хаб

Гендиректор ДП «Антонов» пропонує почати роботи зі створення вантажного хаба між Китаєм та Європою на базі аеродрому «Антонов» у Гостомелі. Підприємство підготувало передпроектне рішення. Тепер під нього шукає інвестора. На базі аеропорту хочуть створити сервісний центр для обслуговування літаків і вантажний хаб.

На базі аеродрому «Антонов» створюють вантажний хабДля реалізації проекту «Антонов» має намір залучити великі логістичні та авіаційні компанії. Незабаром розпочнуться переговори.

Український сервісний центр із ремонту гелікоптерів відкрили у Бангладеші

Сервісний центр відкрили у Народній Республіці Бангладеш на прохання командування Військово-повітряних сил країни. Їхні пілоти активно застосовують гелікоптери типу Мі-8/Мі-17 для виконання завдань.

Український сервісний центр із ремонту гелікоптерів відкрили у БангладешіПісля відкриття сервісного центру регламентні роботи здійснюватимуться безпосередньо на території країни-замовника. Тут же проведитиметься капітальний та відновлювальний ремонт фюзеляжу вказаних гелікоптерів. У сервісному центрі на постійній основі також перебуватиме і гарантійна бригада підприємства «Авіакон». Відкриття сервісного центру є визнанням якості послуг українських фахівців.

Ан-158 комплектуватимуться українським обладнанням

ДП «Антонов» проводить активні роботи з заміни іноземних комплектуючих для літаків Ан-158 і вже замовило у вітчизняного виробника два БУК-ТС-148 для літака. В рамках виконання програми імпортозаміщення 2 блоки управління і контролю з комплектом перехідних джгутів за понад 1 млн грн замовило підприємство.

Ан-158 комплектуватимуться українським обладнаннямПодібні закупівлі допоможуть ДП «Антонов» прискорити процес імпортозаміщення та налагодити прямі з’вязки з постачальниками комплектуючих, що надсилатимуть деталі до нових, серійних машин.

В Україні модернізовуватимуть МіГ-29

В Україні розпочинають модернізацію винищувачів МіГ-29 на Львівському державному авіаційно-ремонтному заводі. У  2018 році планується представити перший прототип МіГ-29МУ2.

В Україні модернізовуватимуть МіГ-29Випробування літака мають пройти якнайшвидше. Модернізація складатиметься із 8 етапів з метою подальшого підвищення бойових можливостей.

Про те, яким новим підрозділом поповнилися Збройні сили та що робили на Львівщині іноземні військові ви можете дізнатися, посмакувавши нашою попередньою добіркоюНові підрозділи та іноземні інструктори – що відбулося у ЗСУ протягом тижня на військову тематику.

Share
Написати коментар
loading...