Реклама

Як зробити свій 2018-й результативним — рецепти для керівників

Роль CEO — не лише у тому, щоби брати все на себе. На часі дізнатися, як зробити рік по-справжньому продуктивним
Čytaty latynkoju
Як зробити свій 2018-й результативним — рецепти для керівників
  1. Головна
  2. Бізнес
  3. Як зробити свій 2018-й результативним — рецепти для керівників
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Роль CEO — не лише у тому, щоби брати все на себе. На часі дізнатися, як зробити рік по-справжньому продуктивним

1. Делегування має стати частиною розвитку ваших підлеглих

2018 рік має нарешті стати періодом, коли вам доведеться навчитися мистецтву делегування. Це не означатиме, що ви просто зможете «скидати» всю роботу із себе на інших. Вам просто слід дати своїм колегам та підлеглим можливість для всебічного розвитку навичок вирішення різних завдань під вашим контролем чи самостійно. Команда, яка вчиться разом робити більше, розвивається краще за ті компанії, де все вирішує, контролює та фіналізує одна людина чи декілька людей.

2. Мистецтво казати «ні» — ваш ключ до успіху

Насправді менше — це більше. Варто цьогоріч опанувати вміння відмовлятися від участі у проектах, починаннях чи запитах, якими би привабливими чи спокусливими вони вам не видавалися. Якщо вас кудись запрошують, пропонують нову посаду чи фріланс-проект, участь в конференції чи додатковий виступ перед незнайомою аудиторією — зважте усі «за» та «проти». Чи станете ви успішнішими, щасливішими та результативнішими, якщо заради зайвої «галочки» у резюме ви пожертвуєте власними вихідними, додатковими годинами відпочинку чи можливістю прочитати книгу? Беріться за додаткові завдання та починання лише тоді, коли це дійсно здатне щось змінити у сфері вашої діяльності чи інтересів. Не спирайтеся виключно на матеріальні стимули.

3. Опитування, чи задоволені ваші колеги — крок до кращої команди

Безперечно, не варто змушувати колег заповнювати безкінечні анкети чи онлайн-опитування. Але без того, аби дізнатися, чи насправді люди, які з вами працюють, почуваються психологічно комфортно, неможливо побудувати команду, в якій люди «на своєму місці».

4. Плануйте все на довгострокову перспективу

Звісно, сьогоднішній день має найбільшу вагу. Але розуміння, де опиниться ваша компанія, стартап чи команда за 6 чи 12 місяців — і як дістатися запланованих цілей — це найважливіше, що вам варто спланувати і почати втілювати у 2018 році.

5. Допомагайте співробітникам ставати продуктивнішими

Не варто вирішувати усе виключно на формальних нарадах чи шляхом розсилання директив через електронну пошту. Періодично збирайте колег чи відділ, яким ви керуєте, на неформальний ланч — і обговорюйте тактичні рішення та інструменти досягнення цілей у подібній невимушеній обстановці.

Як зробити свій 2018-й результативним — рецепти для керівників

6. Час переосмислити свій список завдань

Дехто носить увесь список завдань «у голові», інші для цього використовують смартфони чи паперові нотатники. Але насправді є набагато продуктивніші шляхи для фіксації завдань. Розстановка пріоритетів найркще вдаватиметься вам, якщо ви занотовуватиме усе за допомогою таких програм, як OmniFocus чи Evernote. Йдеться не лише про поточні справи, але й про матеріали, цитати чи корисні посилання, які можуть стати вам у нагоді для вирішення певних робочих завдань чи розвитку власних продуктів та сервісів. Крім того, не забувайте: людський мозок працює за принципом диференціації кольорів. Тому завдання краще розмічати різними кольорами, застосовувати діаграми, структуровані переліки з маркерами. Навіть складаючи списки завдань для себе, робіть це так, немов маєте поділитися цим переліком з кимось іншим, хто має з першого ж погляду зрозуміти, про що йдеться.

7. Заспокойте мозок

Перебувати у постійному вирі завдань та цілей — захопливе заняття для керівника, проте такий підхід неймовірно втомлює. Вам слід застосовувати мобільні чи настільні додатки, які допомагають медитувати, зосереджуватися —а часом, просто нічого не робити.

Як би це дивно не звучало, та вам слід включити до щоденного графіку час на медитацію. Це дає змогу «перезавантажити» ваш мозок. Причому зовсім необов’язково серйозно занурюватися у вивчення східних медитативних практик. Такі застосунки, як Headspace, дозволяють за 10-15 хвилин на день «дати лад» своїм думкам та зняти почуття інформаційної напруги та перевтоми.

Мінімізуйте офісний шум — це дасть вам змогу менше відволікатися і більше концентруватися на тому, що саме ви робите. Для найбільш «хардкорних» випадків можна застосовувати розробки на кшталт HelmfonУкраїнський шолом для офісу став сенсацією за кордоном, але насправді варто просто запровадити в офісі культуру «звукової гігієни», аби усі телефонні розмови, жарти та обговорення вголос виносилися за межі робочого простору — до кімнат перемовин, скайп-кабін чи просто у загальний холл компанії.

Навчіться слухати та вчитися, слухаючи. Подкасти та радіошоу — гарний помічник у цьому і теж свого роду заспокоєння для вашого мозку.

8. На часі навести лад у електронному листуванні

Скринька «Вхідні» може поглинути вас цілком, якщо ви нарешті не наведете у ній лад. Не можна перевіряти пошту щогодини. Заведіть звичку перевіряти електронну пошту декілька разів на день у чітко відведені періоди. Застосовуйте розширення для браузера та поштові клієнти для сортування листів, швидких відповідей та прив’язки листів до календаря. Базове структурування та внесення листів із задачами одразу до відповідних переліків задач — ваш шлях до так званого «деклатеринґу» (позбавлення «зашумленості» вашого інформаційного та робочого простору — в т.ч. й у браузері).

9. Всю рутину — «до рук» автоматизованим сервісам

Підписання документів, набирання паролей та складання переліку завдань на день повторюється щодоби — і займає купу вашого робочого часу, протягом місяця складаючись у цілі дні втрачених можливостей та нецікавої робот.

Аби розуміти, куди й на що ви витрачаєте час, вдайтеся до програм чи плагінів, котрі автоматично відслідковують витрати часу на окремі сервіси, сайти чи застосунки. Користуйтеся таймерами та нагадуваннями, аби поділити загальний потік робочих годин на відрізки.

Користуйтеся менеджерами паролей (такими, як 1Password чи Dashlane або навіть в’язка паролів iCloud), аби автоматизувати введення паролів без потреби їх занотовувати чи запам’ятовувати і потім вручну набирати щоразу.

Автоматизуйте усе, що тільки можливо автоматизувати. Створюйте «рецепти» та використовуйте IFTTT для повторюваних завдань, цілей та операцій із різними сайтами, застосунками чи типами операцій на вашому комп’ютері або телефоні.

І не забувайте користуватися електронним цировим підписом чи сервісами автоматизації документів для того, аби мінімізувати кількість паперових документів, які вам доводиться підписувати щодня.

 

Share
Написати коментар
loading...