Реклама

8 документальних фільмів, які варто подивитися бізнес-лідерам

Вам теж набридли добірки, в яких підприємцям та керівникам компаній радять подивитися «Вовка з Уолл-Стріт», Mad Men та 2 байопіки про Стіва Джобса? Тоді вашій увазі — добірка документальних фільмів 2017 року, які варто переглянути замість усього, що «підірвало мережу» бозна-коли
Čytaty latynkoju
8 документальних фільмів, які варто подивитися бізнес-лідерам
  1. Головна
  2. Креатив
  3. 8 документальних фільмів, які варто подивитися бізнес-лідерам
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Вам теж набридли добірки, в яких підприємцям та керівникам компаній радять подивитися «Вовка з Уолл-Стріт», Mad Men та 2 байопіки про Стіва Джобса? Тоді вашій увазі — добірка документальних фільмів 2017 року, які варто переглянути замість усього, що «підірвало мережу» бозна-коли

Стереотипне мислення — те, чим керуються автори більшості добірок «фільмів для бізнес-лідерів». Адже якщо людина керує проектом, стартапом чи компанією, то вона / він обов’язково мають цікавитися лише грошима, ризиком, акціями, капіталом, звітністю та тим, як вживають алкоголь чоловіки в костюмах у віці «злегка за 40». Добірка кінострічок від Inc. нарешті кладе край цим уявленням про «кіно для бізнесу». Отже, нумо обирати.

Soufra

Документальна стрічка про підприємицю, яка була змушена покинути свою країну. Маріам Шаар створила у таборі для біженців компанії із приготування та доставки їжі. Згодом вона перетворила це починання на повноцінний бізнес — торгівлю вуличною їжею. Головний урок — здаватися ніколи не варто, навіть якщо видається, що у вас нуль шансів.

Bright Lights: Starring Carrie Fisher and Debbie Reynolds

Дві зірки Голлівуду — мати й дочка, кожна стала символом своєї епохи у кіно. Зворушлива присвята обом — і одночасно екскурсія у закулісний світ «фабрики мрій». Це також — цікаве дослідження того, як змінювалася кіноіндустрія за цей час. HBO попрацювали дуже ретельно, аби зібрати всі архівні кадри, фото та зафіксувати заключні роки життя Керрі Фішер та її матері.

Abacus: Small Enough to Jail

Abacus Federal Savings Bank — чи не єдиний банк планети, який пройшов через кримінальні слухання у зв’язку із проблемами щодо послуг на ринку позик. Історія однієї родини проти цілої системи правосуддя та звинувачень уряду в тому, що вони «обвалили» довіру до ринку послуг на виплату. А ще — погляд на азійські реалії ринку кредитування для малого бізнесу і фізичних осіб.

I Am Not Your Negro

Рух на визволення афроамериканців міцно асоцієються із біографіями доктора Мартіна Лютера Кінґа та Малкольма X. Однак були й інші, хто боровся за права темношкіроного населення США. І боротьба триває й досі. Хороше нагадування тим, хто вважає США країною можливостей та взірцем демократії. Адже шлях до будь-якої рівності, прав та визнання пролягає крізь жертви та боротьбу, навіть якщо боряться люди без права голосу.

Risk

Джуліан Асандж — зрадник, герой чи людина, яка принесла себе в жертву, аби показати світові зразки корупції, нехтування правами людини та політичні змови й інтриги? Від перших років існування WikiLeaks і до поточного «напруження» у взаєминах із адміністрацією президента Трампа — все є в цьому документальному фільмі. А ще — нагадування про те, що технології збирання й передачі данихУ 2017 році кількість найбільших дата-центрів встановила новий рекорд можуть бути використані проти будь-кого, незалежно від посади та рівня впливу.

Winning

Як стати чемпіоном? Чи є для цього універсальний рецепт? Розповідають зірки спорту — кар’єра та життя Мартіни Навратілової, Джека Ніклоса, Наді Команечі та інших зірок теннісу й легкої атлетики.

Step

Ви напевно чули у 2017-му про рух за громадянські права Black Lives Matter. Цей фільм — не лише про субкультуру степу, хореографію в шкільних закладах США та життя темношкірих підлітків. Він ще — про школу молодих лідерок, про пошук визнання громадянських прав. І нагадує про те, чому суспільні й бізнесові лідери будь-якого віку мають пам’ятати про різноманіття та важливість давати шанс іншим.

Tell Them We Are Rising: The Story of Black Colleges and Universities

Тему рівності та освіти для національних чи расових меншин і плекання лідерів у власних традиціях зачіпає і заключна кінострічка у цій добірці. 150 років за визнання власного права на освіту, свободу та право голосу — чимось нагадує про перебування українців під трьома тоталітарними окупаціями упродовж минулого століття.

Share
Написати коментар
loading...