Реклама

Телеканал «Суспільне» перезапускає програму про книги

У проекті «Книга. UA» стартує новий сезон. Ведучим стане український літературний критик Євгеній Стасіневич
Čytaty latynkoju
Телеканал «Суспільне» перезапускає програму про книги
  1. Головна
  2. Новини
  3. Телеканал «Суспільне» перезапускає програму про книги
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
У проекті «Книга. UA» стартує новий сезон. Ведучим стане український літературний критик Євгеній Стасіневич

Шанувальники сучасної літератури незабаром отримають для себе ще одну корисну передачу в українському телевізійному ефірі. Програма про книги та літературну культуру світу й України під назвою «Книга.UA» виходить щонеділі о 22:45. Перший її випуск вийшов в ефір 2008 року. Остання програма у старому форматі вийшла в ефір 3 грудня 2017 року.

Що відомо про нового ведучого

У телепрограмі від «Суспільного» розповідають про книжки не як про речі, що надруковані і лежать у крамницях. Насамперед йдеться про людей та життєві ситуації, які є першопричиною виникнення змісту книжок. Новий ведучий програми — це український літературний критик, літературознавець, радіоведучий на Old Fashioned Radio Євгеній Стасіневич. Раніше він був куратором літературного лекторію «Читати/говорити: лекторій» під час презентацій на Книжковому Арсеналі 2017 року. Також працював оглядачем відділу «Арт» інтернет-видання INSIDER. Нині Стасіневич читає лекції на різноманітні літературні теми в бібліотеці «bOtaN» у Києві. Працює лектором «Bartleby&Co», «Культурного проекту», додатково викладає лекції у школі арт-журналістики «ПравоПис».

Додамо, що найкращі українські книги 2017 року представлятьНайкращі українські книги 2017-го представлять за кордоном у 2018-му за кордоном у 2018 році англійською мовою. До списку включили видання, які експертне коло вважає знаковими й потенційно цікавими для іноземного читача. Усі видані в Україні новинки розділені за 5 основними категоріями. До каталогу увійшли українські проза, поезія, нон-фікшн, мистецькі видання, а також література для дітей.

Share
Написати коментар
loading...