Реклама

7 нових передбачень майбутнього від Білла Ґейтса

Свого часу ми вже з’ясували, що колишній CEO Microsoft виявився непоганим пророком, ще у 1999 році передбачивши світ, у реаліях якого ми жили у 2017-му. На часі дізнатися, що прогнозує Білл Ґейтс на найближчі декілька років
Čytaty latynkoju
7 нових передбачень майбутнього від Білла Ґейтса
  1. Головна
  2. Техно
  3. 7 нових передбачень майбутнього від Білла Ґейтса
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Свого часу ми вже з’ясували, що колишній CEO Microsoft виявився непоганим пророком, ще у 1999 році передбачивши світ, у реаліях якого ми жили у 2017-му. На часі дізнатися, що прогнозує Білл Ґейтс на найближчі декілька років

Білл Ґейтс пророкує речі як позитивні, так і доволі апокаліптичні. 17 років тому він майже не помилився із 15 прогнозами щодо найближчого десятиліття. Тепер, схоже, настав час дослухатися до його міркувань стосовно того, що на нас чекатиме у 2018—2030 роках.

Наступні 15 років стануть періодом, коли населення планети може різко скоротитися за рік на 33 млн осіб через повітряно-крапельне зараження патогенною хворобою

На конференції з питань безпеки у Мюнхені Ґейтс застеріг: «Епідеміологи кажуть, що швидкозроблений патоген, котрий поширюється повітряно-крапельним шляхом, може вбити понад 30 млн осіб за відрізок часу, менший за календарний рік». Поява подібного патогену може бути пов’язана з мутацією, аварією чи терористичним наміром. Хоча це може здатися дивним, аналогічні події відбувалися й раніше. Найбільш очевидним прикладом є «Чорна Смерть», яка «викосила» майже третину Європи. А найсвіжіший приклад з історії XX століття — грип «іспанка», який у 1918 році знищив від 50 до 100 млн осіб.

Африка повністю перейде на самозабезпечення продовольством

Він вважає, що Африка досягне мети і подолає поточну продовольчу кризу через низку структурних змін:

  • По-перше, через поліпшення мінеральних добрив та сільськогосподарських культур, що призведе до збільшення кількості харчових продуктів і як результат — вищої продуктивності сільського господарства навіть на проблемних землях цього континенту.
  • По-друге, завдяки розвиткові інфраструктури, що вже відбувається в таких країнах, як Гана, де збільшують ширину автомагістралей, що з’єднують виробничі зони із житловими.
  • По-третє, оскільки телефони стають все поширенішими, це дозволить передавати таку інформацію, як прогноз погоди та ринкові ціни, де би ви не були.

Життя найбідніших буде змінене завдяки мобільному банкінґу

Електронні банківські системи дозволять бідним зберігати та захищати гроші в цифровій формі. Ґейтс у своєму щорічному листі від 2015 року заявив, що «до 2030 року 2 млрд людей, які сьогодні не мають банківського рахунку, будуть зберігати гроші та здійснювати оплату за допомогою своїх телефонів».

До 2035 року зникнуть бідні країни

Ґейтс вказує на те, наскільки світ змінився за відносно короткий відрізок часу. Відбувся перехід від світу, сегментованого на комуністичний Союз, західних союзників та «всіх інших», до світу, який ми сьогодні бачимо у повному розмаїтті політичних та соціальних систем. У своєму листі від 2014 року колишній CEO Microsoft наголосив, що «допомога бідним країнам — це фантастична інвестиція, і ми повинні робити більше. Це економить і поліпшує життя дуже ефективно, закладаючи основу для […] довгострокового економічного прогресу» таких дежрав.

До 2030 року відбудеться революція в енергетиці завдяки чистому видобутку енергії

У нещодавному прогнозі, зробленому в 2016 році, Ґейтс не називає жодного існуючого способу відновлюваної енергії панацеєю, але вважає, що ключовим є інвестиції в нову енергетику. Від слів колишній очільник Microsoft перейшов до справ — і вже інвестував $2 млрд в альтернативні енергетичні технології.

Автоматизація знищить надзвичайно велику кількість робочих місць

У інтерв’ю виданню Quartz Білл Ґейтс передбачив світ, у якому низка галузей та сфер діяльності звільнять чималу кількість кадрів через роботів та автоматизацію. Мільярдер, однак, запропонував можливий план дій: перехід до роботизації має відбутися із фінансуванням одночасно більшої кількості робочих місць, де роботу можуть виконувати лише люди — наприклад, піклуватися про людей похилого віку або працювати з дітьми.

Поліомієліт може бути подоланий в усьому світі до 2019 року

У своєму щорічному листі від 2013 року Ґейтс навів статистику, яка показує, що поширеність поліомієліту зменшується. Ключем до подолання проблеми із цією хворобою, за його словами, полягає у ретельному моніторингу та профілактиці і постійному обговоренні ризиків цього захворювання.

Share
Написати коментар
loading...