Реклама

В Україні відкрили біогазовий комплекс — один із найбільших у Європі

У Теофіполі Хмельницької області відкрили найпотужніший в Україні біогазовий комплекс, потужністю 15,6 Мвт  
Čytaty latynkoju
В Україні відкрили біогазовий комплекс — один із найбільших у Європі
  1. Головна
  2. Новини
  3. В Україні відкрили біогазовий комплекс — один із найбільших у Європі
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
У Теофіполі Хмельницької області відкрили найпотужніший в Україні біогазовий комплекс, потужністю 15,6 Мвт  

Біогаз — альтернативний вид палива, який зараз активно освоюють в Україні. Запровадження нових об’єктів для отримання біогазу та використання його в енергетичній галузі — одне із ключових завдань для диверсифікації джерел енергії в Україні. Станом на другу половину грудня 2017 року компанія «Україна-2001» отримала зелений тариф і генерує електроенергію. Комплекс відкрив першу чергу потужністю 5,109 МВт. Вона працюватиме на давальницькій сировині Теофіпольського цукрового заводу. На часі дізнатися більше про це.

У чому унікальність комплексу

Комплекс для отримання біогазу із органічної сировини має 2 черги потужністю 10,5 Мвт. Їхня особливість полягає у використанні спеціально вирощуваної енергетичної культури – силосної кукурудзи. У Європі така сировина використовується вкрай рідко. Увагу приділяють і правильному силосуванню та зберіганню силосної кукурудзи. Її обсяг становитиме 150 тис тонн. Такого досвіду та схожого комплексу в Україні ще немає, зауважують організатори проекту.

Нагадаємо, що в Україні все більшої популярності набуває альтернативна енергетика. Так, в Очакові турецька компанія взялася будуватиВ Очакові турецька компанія будуватиме електростанцію на 15 МВт сонячну електростанцію на 15 Мвт. Сонячні батареї планують встановити у бюджетних установах. Під об’єкт відведено шмат землі площею у 23 га. Ця ділянка — з хорошими кліматичними умовами, високим рівнем сонячного випромінювання, а також можливістю продажу електроенергії в енергоринку України за зеленим тарифом. Такий проект дозволить створити нові робочі місця і уникнути планових відключень електроенергії, твердять автори новітнього енергетичного об’єкту, який буде зведено в Очакові.

Share
Написати коментар
loading...