Реклама

Створено безпілотник, який «не бачать» тепловізори

Свій перший політ унікальна українська розробка вже здійснила в Одесі  
Čytaty latynkoju
Створено безпілотник, який «не бачать» тепловізори
  1. Головна
  2. Новини
  3. Створено безпілотник, який «не бачать» тепловізори
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Свій перший політ унікальна українська розробка вже здійснила в Одесі  

Використання безпілотних технологій в Україні насамперед має ключове значення для армії. Саме тому нові безпілотні літальні апарати намагаються конструювати із використанням спеціальних матеріалів, що роблять їх менше вразливими для супротивника на фронті. Новий український безпілотник «Горобець» входить до переліку таких розробок. Він має електричний двигун та корпус, які виготовлені зі спеціальних матеріалів. Їхня особливість — практично повна відсутність теплового випромінення.

Що відомо про унікальний безпілотник

Пристрій може підійматися на висоту до 5 км та триматися в повітрі до 3,5 год. Вага цього апарату складає лише 7 кг. Розробниками є українські конструктори. Проектувати крила безпілотника допомагав інженер «Боїнга» – їхня форма, кажуть творці «Горобця», унікальна. Керується пристрій із ноутбука. «Збити» його шляхом радіоперехоплення не вийде. Увесь цифровий зв’язок здійснюється через захищений канал. Разом із відео дрон передає і координати місцевості.

Нагадаємо, у ДП «Антонов» нещодавно також презентували«Антонов» представив новий український безпілотник новий безпілотник «Горлиця». Він призначений для ведення повітряної оптико-електронної розвідки, вдень та вночі, в простих та складних метеоумовах. Пристрій слугує для передачі на командний пункт бригади розвідувальної інформації про цілі супротивника тощо. Призначений для потреб Сухопутних військ у складі Збройних сил України.

Share
Написати коментар
loading...