Реклама

Що варто знати про оновлений Facebook Messenger та його платформу

Звичний усім користувачам Facebook месенджер перетворюється на щось більше — Messenger Platform. Вона буде в більшій мірі орієнтована на потреби бізнесу в тому, як можна постійно підтримувати контакт із клієнтами та вчасно пропонувати товари та послуги. На часі дізнатися про це докладніше
Čytaty latynkoju
Що варто знати про оновлений Facebook Messenger та його платформу
  1. Головна
  2. Техно
  3. Що варто знати про оновлений Facebook Messenger та його платформу
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Звичний усім користувачам Facebook месенджер перетворюється на щось більше — Messenger Platform. Вона буде в більшій мірі орієнтована на потреби бізнесу в тому, як можна постійно підтримувати контакт із клієнтами та вчасно пропонувати товари та послуги. На часі дізнатися про це докладніше

У компанії говорять, що реліз під кодовим номером 2.2 має чимало змін, запроваджених після обговорення із спільнотою розробників та представниками малого та середнього бізнесу. Месенджер у Facebook відтак стане не просто засобом комунікації — а цілою маркетинговою платформою.

Зміна перша — плагін для чатів із клієнтами бізнесу

В закритій бета-версії запущено плагін для чатів на сайтах компаній та організацій. За допомогою цього плагіну люди зможуть зв’язатися із компанією через сайт та будь-яку з версій Facebook Messenger (мобільну, веб-версію чи версію для планшетів) — при цьому перемикання між пристроями та платформами відбуватиметься без втрати контексту чи історії повідомлень.

На додачу до підтримки багатьох пристроїв одночасно при спілкуванні, цей плагін також підтримуватиме здійснення платежів, медіаформати, NLP та платформенну розробку. Серед компаній, що вже отримали доступ до чат-платформи — AdoreMe, Air France, Argos, Aviva (Eurofil), Bodeaz, Elves, Goibibo, Keto Mojo, KLM, Mermaid Pillow, Spoqa, Total Activation, Volaris та Zalando. Бажаючі долучитися до тестування можуть залишити заявку.

Зміна друга — покращена робота зі сторінками та чатами

Для зібльшення можливостей із поширення відео та зображень компанія створила медіашаблон, за допомогою представники бізнесу можуть прикріпити кнопку із закликом до дії до відправлених відеороликів, анімованих картинок чи зображень. Шаблон також підтримує роботу із посиланнями у соцмережі Facebook, які також можна прикріпити до кнопок із закликом до певної дії.

У відкритій бета-версії запущено Broadcast API для відправки повідомлень групі користувачів через єдиний API-запит. Це пришвидшить надсилання термінових сповіщень групам користувачів у соцмережі. Також покращено фідбек до сторінок від груп користувачів, які зможуть залишати відгуки та оцінювати сторінки безпосередньо із Facebook Messenger. Адміністраторам достатньо лише активувати цю опцію в налаштуваннях сторінки — і отримувати усі відгуки у агрегованому вигляді.

Зміна третя — автоматизація багатьма мовами

У липні 2017 року розробники Facebook запустили вбудований NLP для автоматичного розпізнавання контекстів та значень усіх повідомлень, які надсилають користувачі чат-ботам для бізнесу, компаній, організацій чи установ. Окрім версії англійською мовою, ця технологія тепер також підтримує розпізнавання та обробку й інтерпретацію мовлення китайською, німецькою, голандською, французькою, італійською, польською, португальською, румунською, іспанською та в’єтнамською мовами. Модуль може автоматично виокремлювати у масиві повідомлень дані про час, дату, місце розташування, суму грошей, номер телефону та електронну скриньку користувача.

Інші зміни у релізі версії 2.2

Handover Protocol: цей протокол було запущено у статусі бета-версії в квітні 2017 року. За його допомогою одночасно різні додатки для платформи Facebook Messenger можуть обробляти запити через чати та підтримувати синхронне спілкування. Handover Protocol відтепер доступний для усього світу і буде інтегрований до вхідних повідомлень для сторінок компаній та організацій у Facebook.

Page Insights API: цей набір бібліотек використовує programmatic-технологію для отримання низки метрик та відображення їх у консолі для сторінок бізнесу у соцмережі.

Параметри для типу повідомлень: параметр для обробки запитів через відправку їх по API для сортування повідомлень та відсіювання певних типів сповіщень, які користувач обрав (або навпаки — не обирав) для отримання у вигляді повідомлення в чаті від бота, сторінки чи представника компанії..

Нові мітки для повідомлень – компанія Facebook також додала теґи до повідомлень:

  • оновлення статусу заявок чи поданих резюме;
  • оновлення статусу вільних місць чи інших сповіщень про зміни при автоматичному запиті.

Надсилання спонсорованих повідомлень за допомогою Messenger Platform API: тут також запроваджено надсилання за єдиним запитом до бібліотек API. Також представники бізнесу зможуть купувати рекламні розміщення у вигляді платних повідомлень за допомогою Marketing API. Тож приготуйтеся до отримання реклами ще й у вашому месенджері.

Share
Написати коментар
loading...