Реклама

В Україні вже понад 2 тис будинків мають власні сонячні установки

Сонячні панелі загальною потужністю 37 МВт в Україні встановили 2323 родини, котрі залучили для цього майже €35 млн євро
Čytaty latynkoju
В Україні вже понад 2 тис будинків мають власні сонячні установки
  1. Головна
  2. Новини
  3. В Україні вже понад 2 тис будинків мають власні сонячні установки
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Сонячні панелі загальною потужністю 37 МВт в Україні встановили 2323 родини, котрі залучили для цього майже €35 млн євро

Лише у III кварталі 2017 року 688 домогосподарств віддали перевагу електроенергії з енергії сонця і встановили сонячні панелі. Це — на 42% більше порівняно з II кварталом.

Чим вигідно встановлювати сонячні станції вдома

Стрімкий попит населення на «сонячну» електроенергію пояснюється прийнятим у 2015 році Законом України № 514-VIII.  Він надає вигідний «зелений» тариф з прив’язкою його до курсу євро. Це означає, що домогосподарство може продавати надлишок згенерованої «чистої» електроенергії в мережу і швидко повертати кошти, вкладені у панелі. Ті, хто має установки потужністю до 30 кВт у 2017 році, можуть реалізовувати «чисту» енергію за тарифом 18,09 євроценти за кВт/год до 2030 року. Усім охочим вигідно окупити сонячні модулі варто поспішити і встановлювати їх найближчим часом.

Переходити на «сонячну» електроенергію також допомагає влада на місцях. Зокрема, на Львівщині з обласного бюджету домогосподарству повертають 22% річних за кредитом на сонячні панелі, а на Житомирщині — 20% суми кредиту. Голова Держенергоефективності Сергій Савчук підкреслив, що з огляду на статистику, будівництво заводу з виробництва сонячних модулів буде вигідною справою та стане позитивним внеском в економіку країни. Нагадаємо, що канадська компанія побудуєКанадська компанія побудує 5 сонячних електростанцій в Україні 5 сонячних електростанцій в Україні.

Share
Написати коментар
loading...