Реклама

Facebook почав тестувати платний доступ до публікацій Instant Articles

Соцмережа Facebook розпочала тестування платного доступу до публікацій через адаптивний інструмент поширення контенту Instant Articles. Першими доступ до нового інструменти отримають великі англомовні видавці
Čytaty latynkoju
Depositphotos
Facebook почав тестувати платний доступ до публікацій Instant Articles
  1. Головна
  2. Новини
  3. Facebook почав тестувати платний доступ до публікацій Instant Articles
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Соцмережа Facebook розпочала тестування платного доступу до публікацій через адаптивний інструмент поширення контенту Instant Articles. Першими доступ до нового інструменти отримають великі англомовні видавці

Що запропонують у Facebook

Модель, яку пропонує компанія Марка Цукерберґа, передбачає безкоштовний доступ до 10 публікацій щомісячно. Надалі користувач має платити. Також розглядається альтернативна freemium-модель. За нею видавці самі зможуть обирати, до яких публікацій обмежувати доступ і робити його платним. Якщо хтось із користувачів соцмережі, що ще не є передплатником, натраплятиме на такий матеріал, їм пропонуватимуть підписатися на контент.

За цією моделлю передбачено, що після згоди підписатися на контент всередині Facebook користувачів однаково перенаправлятимуть на зовнішній сайт, де треба буде підтвердити передплату. Таким чином видавець отримуватиме повний доступ до інформації про транзакції та всі 100% виручки. Передплата також включатиме повноцінний доступ до всього контенту видання на сайті (після сплати за Instant Articles).

В чому основний конфлікт довкола підписок на контент

Пересилання користувачів на зовнішній сайт для завершення транзакції за межами Facebook є спірним моментом для деяких видавців та провайдерів онлайн-магазинів із додатками. Наприклад, Apple не погоджується на таку практику, мотивуючи це тим, що передплата за межами додатків на сторонніх сайтах суперечить правилам корпорації щодо купівлі контенту всередині додатків. Станом на сьогодні корпорація Тіма Кука отримує до 30% від усіх передплат всередині сторонніх додатків iOS. Тому крок з боку Facebook може суттєво змінити структуру надходжень від продажу контенту.

Саме тому нова опція покин е працюватиме із пристроями Apple. Її запустять лише для Android, бо в цієї ОС немає обмежень щодо способу продажів передплати. Поки в компанії Цукерберґа не коментують, коли вдасться домовитися із Apple.

Хто і коли отримає доступ до платних Instant Articles

У команді Facebook стверджують, що низка партнерів-видавців вважають продаж таких передплат ключовим завданням для себе, тому навіть подали запити для контролю цін, пропозицій та показників виручки для кожної окремої передплати. Інструментарій розробляли саме із врахуванням їхніх побажань.

10 перших видавців, які отримають доступ до монетизації Instant Articles, — це Bild, The Boston Globe, The Economist, Hearst (The Houston Chronicle, The San Francisco Chronicle), La Repubblica, Le Parisien, Spiegel, The Telegraph, а також The Baltimore Sun, The Los Angeles Times, The San Diego Union-Tribune та The Washington Post.

Новий інструмент для монетизації контенту всередині соцмережі запустять у наступні декілька тижнів для усіх читачів цих видань.

Share
Написати коментар
loading...